Duża amortyzacja 100kg+

Gruboponadnorme
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, chciałbym aby ktoś doradził mi jakie buty zakupić przy wadze 100kg wzroście 180cm. Ogólnie uprawiam boks i zawsze miałem problem z odpowiednim doborem butów do biegania, które w tej dyscyplinie również odgrywa znaczącą role. Na buty mogę przeznaczyć ok. 250-300zł ważne żeby moje stawy wytrzymały jak najdłużej :D. Miejsce biegania to zazwyczaj asfalt. Proszę o jakieś konkretne typy butów z góry dzięki :)
PKO
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam już mnie niż 100 :) ale jak zaczęłam biegać miałam 108. Polecono mi Asics Stratus/Nimbus. Zaczynałam biegać w Kalenji 75 i miałam kontuzję. Po Asicsach jest dużo lepiej, lepiej się biega i amortyzacja lux.
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Stratusy odpadają są do ok 75-80 kg. Sklepiesz momentalnie amortyzacje. Z dobrych butów o maksymalnej amortyzacji masz:
Nike Vomero
New Balance 1064
New Balance 1080
Saucony Echelon
Asics Nimbus
Nike Pegasus

Poniżej 300 zł to tylko Kalenji z Decathlonu ale modelu nie pamietam.
Idz przymierz popros aby Ci włączyli bieznie, pobiegaj, kup.
;-)
Grzesiek2010
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Według mnie najlepsze do biegania dla ciebie będą buty New Balance MR563WSL, są one przeznaczone dla osób w kategorii wagowej ponad 70 kg. Najlepiej spisują się podczas biegania na twardych powierzchniach, a z tego co czytam w takich miejscach właśnie chcesz biegać.
Wave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Weź pod uwage jeszcze ten sprzęt:

http://www.sport-studio.pl/index.php?SI ... =1&id=1906

choć to ponad 100 pln ponad Twój budżet....

pzdr
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nike Air Pegasus/Asics Gel Nimbus. Ja na Twoim miejscu zawęził bym spektrum poszukiwań do tych dwóch modeli.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czuję się w obowiązku zareagować w związku z kryptoreklamą użytkowanika Grzesiek 2010, którego (prawie) wszystkie posty są reklamą new balance. tego rodzaju praktyki dyskredytują firmę, a prowadzone w tak oczywisty sposób prostackiej formie dodatkowo obrzydzają (mnie osobiście) tego producenta.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wave pisze:Weź pod uwage jeszcze ten sprzęt:

http://www.sport-studio.pl/index.php?SI ... =1&id=1906

choć to ponad 100 pln ponad Twój budżet....

pzdr
Za to właściciel pasjonat biegania, można pogadać o tym i owym. Wielki fan Mizuno.
Z minusów nie mają Brooksów i Nike (choć te ostatnie są na każdym rogu) ale za to są dużo rzadziej spotykane Saucony.
I frontem do klienta, wymienił mi buty bez żadnego problemu na inną firmę i cenę.
Polecam szczerze.

Co do NB nie powiem co mówił, niech to pozostanie tajemnicą....
Gruboponadnorme
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Miałem przerwę i buty kupuję dopiero teraz co sądzicie o tym modelu, zgodnie ze wskazówkami stwierdzam, że będzie najlepszy.

http://allegro.pl/nike-air-pegasus-28-r ... 21849.html
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mialem i oddałem gdyż po 5 km biegu miałem odciski po www stronie pięty. W tym modelu wkładka pod piętą nie jest płaska tylko unosi sie od wewnątrz. W żadnym innym bucie tego nie doświadczyłem. Poza tym but super bardzo go zalowalem.
Gruboponadnorme
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kurcze a jakie inne buty polecacie do 350zł nie udało mi się wylicytować tych co chciałem i dalej jestem bez butów. Proszę o szybkie i konkretne odpowiedzi. Przypomnę waga 100kg
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szybko?
Szybko... to się zapytam czy jesteś supinatorem czy pronatorem? A może masz stopę neutralną? :oczko:
Jeśli tak to polecam Nike Pegasus. Solidna powietrzna amortyzacja wystarczy Ci na długo i zabezpieczy kolana.
Opinie kolegi, który oddaje buty po przebiegnięciu 5 km możesz pominąć. Po pierwsze po takim nikłym dystansie but nie zdążył mu się dopasować do stopy, a po drugie (co bardziej istotne) każdy ma inną stopę. To co doskwiera jednemu niekoniecznie musi uwierać drugiego biegacza. Proponuję przymierzyć w jakimś sklepie i pobiegać (nawet w miejscu - na stoisku). Gdzie ostatecznie kupisz - w sklepie czy w necie to już Twoja sprawa.
Ja zajeździłem moje poprzednie Pegasusy i właśnie dzisiaj kupiłem następne - to już chyba 5 z kolei. Nike Pegasus + 27, dałem 240 zł w sklepie (Port Łódź - NIKE). Polecam.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Iwan pisze:Szybko?
Opinie kolegi, który oddaje buty po przebiegnięciu 5 km możesz pominąć. Po pierwsze po takim nikłym dystansie but nie zdążył mu się dopasować do stopy, a po drugie (co bardziej istotne) każdy ma inną stopę.
Zachowujesz się jak zwykły cham. Moja racja jest najmojsza....
- Po pierwsze forum to wymiana doświadczeń
- Po drugie skąd wiesz że jego nie będzie uwierało
- Po trzecie biegałem w nich na bieżni w sklepie, już wtedy mnie uwierało, myślałem że sie rozejdzie ale bieganie tylko potwierdziło obawy
- Po czwarte napisałem że ich żałuję - bo to świetne buty
- Po piąte tylko w nich miałem taki objaw a biegałem w asics, nike, saucony, adidas...

Może będzie tak a może inaczej, ale nigdy nie napisałbym żeby zlać doświadczenia innych...
Gratuluje
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sawalas pisze:
Iwan pisze:Szybko?
Opinie kolegi, który oddaje buty po przebiegnięciu 5 km możesz pominąć. Po pierwsze po takim nikłym dystansie but nie zdążył mu się dopasować do stopy, a po drugie (co bardziej istotne) każdy ma inną stopę.
Zachowujesz się jak zwykły cham. Moja racja jest najmojsza....
- Po pierwsze forum to wymiana doświadczeń
- Po drugie skąd wiesz że jego nie będzie uwierało
- Po trzecie biegałem w nich na bieżni w sklepie, już wtedy mnie uwierało, myślałem że sie rozejdzie ale bieganie tylko potwierdziło obawy
- Po czwarte napisałem że ich żałuję - bo to świetne buty
- Po piąte tylko w nich miałem taki objaw a biegałem w asics, nike, saucony, adidas...

Może będzie tak a może inaczej, ale nigdy nie napisałbym żeby zlać doświadczenia innych...
Gratuluje
Po pierwsze grzeczniej do starszych (np. stażem na forum).
Po drugie z Twoich postów wynika, że masz nikłe doświadczenie.
AD REM
Nie wiem czy go będzie uwierało. Dlatego napisałem, że każdy ma inną stopę i trzeba samemu sprawdzić.
Iwan pisze: Opinie kolegi, który oddaje buty po przebiegnięciu 5 km możesz pominąć. Po pierwsze po takim nikłym dystansie but nie zdążył mu się dopasować do stopy, a po drugie (co bardziej istotne) każdy ma inną stopę. To co doskwiera jednemu niekoniecznie musi uwierać drugiego biegacza. Proponuję przymierzyć w jakimś sklepie i pobiegać (nawet w miejscu - na stoisku).
Staraj się czytać ze zrozumieniem.

Po trzecie, skoro buty uwierają odczuwalnie już w sklepie, to się nie kupuje! Proste.
Chyba po to się je właśnie mierzy, by to sprawdzić? Nie? :hejhej:
I bez zbędnej "napinki"... kolego sawalas, bo nie w tym rzecz.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Iwan pisze: Po pierwsze grzeczniej do starszych (np. stażem na forum).
I bez zbędnej "napinki"... kolego sawalas, bo nie w tym rzecz.
Tak, jasne, starsi stażem mogą mieć w dupie opinie innych, zbiegali 5 par butów i dalej ich racja jest najmojsza. Ponownie gratuluje argumentów.

Co do napinki - o to to, nie chodzi własnie o napinkę tylko o szacunek do drugiego. Czy młody czy stary czy zaczyna czy już biega - wymieniamy się doświadczeniami. Ty uważasz że jest inaczej i możesz lekką ręką dyskredytować innych. I tu się mylisz, tak bardzo napinając się na starszego stażem (na forum).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ