krótki rękaw+ kieszonka na suwak?

Awatar użytkownika
colour.joanna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy występują w przyrodzie koszulki z krótkim rękawem i kieszonką na suwak? Potrzebuję gdzieś chować odtwarzacz, a nie jestem do końca przekonana do etui na ramie (mam szczupłe ręce i boję się, że będzie mi się zsuwać).
Byłam ostatnio w decathlonie, go sport i intersport i nic takiego nie rzuciło mi się w oczy i chciałabym się upewnić czy w ogóle dalsze poszukiwania mają sens
PKO
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widziałem tego typu modele ale w ciuchach na rower
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Dokładnie, kolarskie koszulki tak mają. Standard to trzy otwarte kieszonki, z gumkami. Ale koszulki rowerowe są na rower a nie do biegania.
Awatar użytkownika
colour.joanna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tzn, że niewygodnie się w nich biega?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Ja mam coś takiego w koszulce Nike (vide niżej), ma 4 małe kieszonki które nie są zapinane, i jedną nie widoczną na zdjęciu (bo z drugiej strony) zapinaną na suwak. Swoją drogą to ta koszulka, bardzo przypomina rowerowe, jednak rowerowe mają gumkę na dole a ta jest specjalnie dla biegacza jak sądzę szczególnie z przeznaczeniem na dłuższe wybiegania.

Obrazek

A tak na marginesie, to raczej na IPoda jest przeznaczona kieszonka w rajtkach przynajmniej tych które taką kieszonkę zapinaną na suwak mają, a takie rajtki produkuje praktycznie każdy liczący się producent sprzętu sportowego. Takie rozwiązanie jest przede wszystkim tańsze, bo ceny markowych koszulek potrafią być astronomiczne... ostatnio pewien mój znajomy zakupił koszulkę rowerową za... 169 zł :hahaha:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Fajna ta koszulka Nike. Też sobie taką kupię.

169 pln za koszulkę kolarską to wcale nie tak dużo. Jako były kolarz wiem coś o tym. Zresztą kasa jaka jest potrzebna na kolarstwo to jeden z kilku powodów dla którego przesiadłem się na bieganie. Buty w jakich biega elita mam za trzy stówy podczas gdy na rower wyczynowy trzeba ze 20 tysiaków. Przy czym trwałość takiego roweru nie jest wcale dużo większa od trwałości butów startówek do biegania :)
Tzn, że niewygodnie się w nich biega?
Tak, niewygodnie się w nich biega :) Ja tylko czasami jak jest straszny mróz zakładam starą koszulkę rowerową pod ciepłą kurtkę biegową. Ta gumka dodatkowo chroni mi nerki przed przewianiem.

Podobnie źle sprawują się ubrania biegowe na rowerze. Kiedyś poszedłem pokręcić trochę na rowerze i założyłem cienką wiatrówkę biegową. No i mi ją strasznie wywijało na plecach.

Bo teraz mamy proszę Państwa specjalizację :)
Awatar użytkownika
colour.joanna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam w getrach do biegania kieszonkę, ale ona jest mikroskopijna- a ja mam iphone, a nie ipoda więc potrzebny większy kaliber.
W takim razie nie przestaję szukać, bo jak widać takie ubrania istnieją ;) Spróbuje też poszukać też w działach z inną odzieżą niż biegowa, bo jako początkująca nie mam zbyt wielkich wymagań (biegam póki co dystanse krótkośmieszne ;)) biegam np w zwykłych koszulkach gatty i nie odczuwam dyskomfortu.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli koszulka nie będzie obcisła i idealnie przylegająca, to iphone będzie latał, obijał się i koszmarnie przeszkadzał - lepsza byłaby opaska na ramię albo zmiana odtwarzacza na coś mniejszego.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W koszulce, która była jakiś czas temu w Lidlu jest kieszonka na zamek. Ale ponieważ kosztowała ona całe 22,99 to podobno nie da się w niej biegać :D
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Absolutny sprzeciw - ciuchy z Lidla sa dobrej jakości, biegam w nich więc wiem.
Kieszonka faktycznie jest, ale nawet moja Sansa Clip lata jak oszalała, już lepiej trzymać ją w dłoni niż mieć merdający ogon.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Wave
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Powinnaś znaleźć taką koszulke w kolekcji "Craft'a" z tym że jak wspominali poprzednicy może być to linia rowerowa

http://sklep.sportteam.com.pl/
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pierwsze słyszę, żeby w koszulkach rowerowych źle się biegało :bleble:
szczególnie, że sporo modeli damskich nie ma gumki na dole

niemniej nie lubię, jak mi się coś cięższego telepie w kieszonce. a to raczej pewne gdy koszulka luźniejsza czy elastyczna
Awatar użytkownika
colour.joanna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady :)
- wiem, że będzie mi latał, bo teraz noszę w kieszeni bluzy
- nie da się go trzymać w dłoni, bo niewygodnie i kabel od słuchawek za krótki
- myślałam nad zmianą na mniejszy odtwarzacz, ale w iphone mam endomodno, a to szalenie wygodne wiedzieć ile się biega ;)
- poszukam w Lidlu i w dziale ubrań rowerowych
Awatar użytkownika
qperson
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja problem rozwiązałem w ten sposób:
(link pierwszy lepszy z fotkami wg google)
http://sklep.taternik-sklep.pl/saszetka ... 66ea3e08f3

Kaburka jest fajna - z Iphone4 biega mi się super - przylega do ciała i nic nie lata.
Obrazek
Xsystoff
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z koszulkami rowerowymi jest ten problem, ze sa krotsze z przodu, a dluzsze z tylu zeby przy jezdzie na rowerze (gdy pozycja jest pochylona) nie odkrywalo nerek i plecow. Rowerowe sa tez bardziej obcisle, zeby nie bylo efektu spadochronu(co w bieganiu raczej nie ma znaczenia ze wzgledu na niewielkie predkosci). O ile obcislosc da sie latwo zminimalizowac kupujac po prostu wieksza koszulke, to juz krotszy przod jest ciezki do zniwelowania. Ja mam sporo koszulek rowerowych roznych producentow i z roznych rozmarowek jeszcze z czasow jak sporo jezdzilem i niestety zadnej sie nie da wykorzystac. We wszystkich przy bieganiu podwija sie przod i sterczy kawalek brzucha :) Jednak przy cenach allegrowych gdzie mozna kupic markowa koszulke za 3 dychy do biegania to mozna sobie odpuscic rowerowe. Imho ja niestety musze z plecaka korzystac, bo biegajac do pracy musze wziasc troche gratow ktore do kieszonki nie wejda.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ