powiedz mi gdzie kupowałeś swoje Free Run-y+ 2 ?
albo może znasz jakieś sklepy(nie koniecznie polskie) które maja je w ofercie za niezbyt wygórowaną cenę ?
To raczej znów podróbki (wystarczy krótko spojrzeć na zakładkę 'About us'). Jeśli szukasz oryginalnych, to niekoniecznie na chińskich stronach. Takich z 'nike' w nazwie jest wiele (przykładowa lista tu), bo dzięki temu ludzie łatwo na nie trafiają przez google - dokładnie jak TY. Niektóre pomimo nazwy oferują podróbki innych firm i branż niż Nike.
Nie wiem jak to wypada w porównaniu z cenami gdzie indziej, ale np. na eastbay są.
Ja początkowo przez Internet kupowałem tylko buty adidasa, a to dlatego, że ich autentyczność można sprawdzić, po tym, że każdy but ma na metce (wklejonej w but) inny numer seryjny (to znaczy każdy but z pary ma inny unikatowy numer), oraz wkładki butów adidasa prawie zawsze mają w lewym bucie napis w lewą stronę a w prawym w prawą (chyba tylko NB jeszcze tak ma). Poza tym ogólny wygląd podrabianych butów jest najczęściej niechlujny... to znaczy są zabrudzenia klejem na wierzchu buta, klej wychodzi z miejsc klejenia np. na łączeniu podeszwy z wierzchem, nadto często wielkość napisów, i innych szczegółów jest inna niż w oryginale. Jednak trzeb przyznać podróbą, że najczęściej są zadziwiająco podobne do oryginałów... na szczęście tylko podobne.
Raz zdarzyło mi się kupić podrobione adidasy na aukcji allegro (stąd mogłem sobie dokładnie obejrzeć takie podróby)... ale o dziwo sprzedający zwrócił mi kasę (co ciekawe buty kazał mi odesłać na Polski adres jakiegoś araba) a to dlatego, że się dopiero rozkręcał, zanim jednak allegro zablokowało jego "interesik", to zdążył sprzedać kilkadziesiąt par (wiem że innym nie zwrócił pieniędzy - ja miałem szczęście), co gorsza dostał od naciągniętych ludzi kilkadziesiąt pozytywnych komentarzy a tylko cztery czy pięc negatywnych... Tak więc system komentarzy allegro działa z tym że mało skutecznie.
Temu się darzy, kto dobrze waży. Szczęśliwi kalorii nie liczą.