To mój pierwszy post więc na początku chciałem się przywita.
Od jakiegoś czasu przeglądam sobie forum i zastanawiam się nad zakupem pulsometru. Wszyscy chwalą 305 i pewnie słusznie, ale mnie zastanawia model 210, gdyż jest mniejszy i nowszy. Więc zakładam, że jest to taka trochę poprawiona 305 pod względem funkcjonalności.
Czy ktoś używa modelu 210 i jakie są istotne różnice między oboma modelami?
Czy warto dokładać te 200 zł?
Garmin 305, a może 210?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ok na papierze to wiem jakie są różnice, ale chodzi mi bardziej o odczucia użytkowników 210ki. Jeśli ktoś w ogóle posiada ten model. Bo cena jest droższa, a oferuje mniej zaawansowanych funkcji. Jednak dla amatora chyba wystarczy.
Chodzi mi głównie o dokładność gps. Biegam głównie po lesie z nokią e66. Dzisiaj zgubiła mi ok 3,5 km trasy. Dlatego zastanawiam się czy 305 nie będzie miał problemów na mojej trasie. W 210 podobno jest trochę dokładniejszy gps stąd moje wahania nad 210. Jeśli 305 daje rade w gęstym lesie przy pochmurnym niebie to nie ma co kombinować.
Chodzi mi głównie o dokładność gps. Biegam głównie po lesie z nokią e66. Dzisiaj zgubiła mi ok 3,5 km trasy. Dlatego zastanawiam się czy 305 nie będzie miał problemów na mojej trasie. W 210 podobno jest trochę dokładniejszy gps stąd moje wahania nad 210. Jeśli 305 daje rade w gęstym lesie przy pochmurnym niebie to nie ma co kombinować.
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
- Życiówka w maratonie: brak
Mam 205, czyli praktycznie 305 bez pulsometru. GPS i reszta to to samo co 305. Biegam przeważnie w gęstym lesie. Czasami tak gęstym, że w środku dnia jest ciemno jak wiadomo gdzie u wiadomo kogo. Garmin jeszcze ani razu nie zgubił sygnału GPS a specjalnie go sprawdzałem w tych gęściejszych miejscach. Wczoraj nad moim lasem niebo było całkiem mocno zachmurzone i garmin stosunkowo długo łapał sygnał (ok 2-3 minuty, normalnie 30 sek), ale jak już złapał to nie puścił.
editka:
Ale tak porównując możliwości na papierze to dla mnie 305 bije 210 na głowę. Chociażby z uwagi na:
- wirtualnego partnera
- możliwość ścigania się z poprzednimi wynikami
- możliwość wyboru ekranu z wynikami
- możliwość zaznaczania swoich waypointów (biegająć w nie do końca znanym lesie namierzysz sobie punkt wejściowy i nie zabłądzisz)
Za to 210 ładniej wygląda i może robić za zegarek.
editka:
Ale tak porównując możliwości na papierze to dla mnie 305 bije 210 na głowę. Chociażby z uwagi na:
- wirtualnego partnera
- możliwość ścigania się z poprzednimi wynikami
- możliwość wyboru ekranu z wynikami
- możliwość zaznaczania swoich waypointów (biegająć w nie do końca znanym lesie namierzysz sobie punkt wejściowy i nie zabłądzisz)
Za to 210 ładniej wygląda i może robić za zegarek.