Adidas miCoach - Monitor pracy serca

oleum
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Zastanawiam się nad zakupem zestawu miCoach i czytając forum nie znalazłem informacji (może nie przejrzałem dokładnie) dotyczącej baterii w monitorze pracy serca, zastanawiam się czy jest wymienna i na jaki okres mniej więcej wystarcza. Jeśli ktoś korzysta z tej zabawki z góry dziękuję za odpowiedź. I jeszcze jedno pytanie posiada ktoś informacje kiedy będzie dostępne urządzenie z komunikatami w języku polskim jeśli owe ma być kiedykolwiek.
PKO
Awatar użytkownika
Robert W.
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:59:01

Nieprzeczytany post

Tak, baterię można wymienić. Co do pytania na ile ona starcza... Ja wymieniłem ją po pół roku używania, ale jak się okazało niepotrzebnie. Przyczyną zakłóceń były zimowe temperatury. Co do języka polskiego, to nie jest to kwestia urządzenia, tylko oprogramowania. Czyli jeśli pojawi się język polski, będzie mógł być on obsługiwany przez starsze urządzenia.
Pozdrawiam,
Robert
Obrazek
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oleum pisze:Witam
Zastanawiam się nad zakupem zestawu miCoach i czytając forum nie znalazłem informacji (może nie przejrzałem dokładnie) dotyczącej baterii w monitorze pracy serca, zastanawiam się czy jest wymienna i na jaki okres mniej więcej wystarcza. Jeśli ktoś korzysta z tej zabawki z góry dziękuję za odpowiedź. I jeszcze jedno pytanie posiada ktoś informacje kiedy będzie dostępne urządzenie z komunikatami w języku polskim jeśli owe ma być kiedykolwiek.
kup sobie garmina 305 a nie jakieś zabawki dla panienek fitness czytajacych Naj i Klaudie

Tompoz
Tompoz
Wojtiii
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 44:28

Nieprzeczytany post

Zgadzam się z Tompozem. Zdecydowanie garmin 305. Cena niewiele wyższa a możliwości olbrzymie. Zdecydowanie lepszy wybór niż adidas.
lewis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie wiem, czy tak niewiele wyższa, 400zł a 600zł to dla niektórych spora różnica, nawet się nie spytaliście, czego oleum oczekuje od tego typu sprzętu, ale już wiecie lepiej, czego potrzebuje i ile może na to wydać. Skąd wiecie, w jakim terenie biega? Ja na przykład zasuwam po takich lasach, że gps co chwilę się gubi.
Wojtiii
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 44:28

Nieprzeczytany post

Nie twierdze że wiem lepiej czego potrzebuje oleum, tylko jak ktos chce wydać sporo pieniędzy na sprzęt do biegania to moja sugestia była, że lepiej troche dołożyć i kupic coś lepszego i bardziej uniwersalnego, bo pulsometr mozna kupic i za 100 zł, nie trzeba kupować adidasa z bajerami. Poza tym ja też biegam po lesie i jakoś sygnału nie gubię więc to nie jest argument.

Teraz pytanie do oleum. Dlaczego chcesz akurat adidasa ?. Masz jakiś konkretny powód ?
Fluor
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: b.d
Życiówka w maratonie: n.a

Nieprzeczytany post

ja propunuje zastanowić się nad adidasem, mam go od paru mcy i po ostatnim upgrade jest dramat. urządzenie często się wiesza, czasami wył w trakcie biegu. kontakt z pomocą techniczną przypomina kopanie się z koniem. ogólnie mam wrażenie, że ten sprzet nie należy do najlepszych.

pozdr
F.
Awatar użytkownika
Robert W.
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:59:01

Nieprzeczytany post

Fluor pisze:ja propunuje zastanowić się nad adidasem, mam go od paru mcy i po ostatnim upgrade jest dramat. urządzenie często się wiesza, czasami wył w trakcie biegu. kontakt z pomocą techniczną przypomina kopanie się z koniem. ogólnie mam wrażenie, że ten sprzet nie należy do najlepszych.

pozdr
F.
Kupiłeś go na allegro?
Pozdrawiam,
Robert
Obrazek
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Robert W. pisze:
Fluor pisze:ja propunuje zastanowić się nad adidasem, mam go od paru mcy i po ostatnim upgrade jest dramat. urządzenie często się wiesza, czasami wył w trakcie biegu. kontakt z pomocą techniczną przypomina kopanie się z koniem. ogólnie mam wrażenie, że ten sprzet nie należy do najlepszych.

pozdr
F.
Kupiłeś go na allegro?
dystrybutor raczej nie powinien mieć znaczenia bo serwis to serwis.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Po 2 latach użytkowania, odradzam! Bateria wytrzymuje długo, ja jeszcze nie wymieniałem. Sam pacer ładuje się po podłączeniu do kompa. Za to ostatni update softa unieruchomił bardzo dużo egzemplarzy, po prostu nie działają one z tym softem. Chociaż jak się wkręcasz dopiero w bieganie to spoko. Plusem są fajne plany treningowe ale to masz i tak za darmo na stronie micoacha.
Garmin 205 kosztuje teraz około 400 zł i jest wyborem na lata, pulsometr to jest potrzebny może przez pierwszy sezon a potem lepiej trenować na samopoczucie.
adamski1971
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bogil pisze:Po 2 latach użytkowania, odradzam! Bateria wytrzymuje długo, ja jeszcze nie wymieniałem. Sam pacer ładuje się po podłączeniu do kompa. Za to ostatni update softa unieruchomił bardzo dużo egzemplarzy, po prostu nie działają one z tym softem. Chociaż jak się wkręcasz dopiero w bieganie to spoko. Plusem są fajne plany treningowe ale to masz i tak za darmo na stronie micoacha.
Garmin 205 kosztuje teraz około 400 zł i jest wyborem na lata, pulsometr to jest potrzebny może przez pierwszy sezon a potem lepiej trenować na samopoczucie.

I tak też uczyniłem od wczoraj Garmin 205 jest już w użyciu. :ble:
Cena 419 zł
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

F@E pisze:
Robert W. pisze:

pozdr
F.
Kupiłeś go na allegro?
dystrybutor raczej nie powinien mieć znaczenia bo serwis to serwis.
To była taka ironia, że dlatego bubel, bo kupiony na allegro=czytaj szmelc=czytaj podróbka :usmiech:

Poza tym co tam można naprawiać, to nie samochód, kawałek scalaczka z chipem, kwestia softu.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie jeżeli ta sama firma produkowała podlega gwarancji i nie szmelc i nie buble, coś ostatnio rośnie nagonka na allegro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po prostu jest to miejsce gdzie najłatwiej i najczęściej wciska się podróby, nie wiem czy taki micoach jest już podrabiany, ale mnóstwo trefnego asortymentu z wielu branż tam schodzi.
Ja np na allegro tylko książki kupuję.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Fluor
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: b.d
Życiówka w maratonie: n.a

Nieprzeczytany post

Dystrybucja nie ma tu związku. Skoczcie na forum micoach.com. Takich niezadowolonych użytkowników są setki, nie tylko z Polski.
Nie wiem w końcu czy Adidas poprawił ten soft. Wersje firmwaru bodaj 3.16 i 3.19 czynią ten sprzęt bezużytecznym (m.in. soft tak dryluje baterie, że po 20-30min Pacer się wył). W momencie kiedy go sprzedawałem (sierpień) najnowszą wersją było właśnie 3.19.
Jedyny plus to to, że po odesłaniu go do Adidasa, firma bez szemrania wymieniła go na nowy.

pozdr
F.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ