Który wybrać ?

Lola11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu sprzętu pomiarowego, wybrałam cztery i nie moge sie zdecydować :ech:
garmin 60 HR
garmin 305
garmin 405 CX nie ukrywam że to jest mój faworyt jest śliczny :taktak:
garmin 405

biegam z przerwami , raczej truchtam niż biegam ale mam z tego największą frajdę, głównie biegam po lesie różnymi trasami i bardzo mi zależy żeby wiedzieć ile przebiegłam i w jakim czasie , nie bez znaczenia jest dla mnie aby zegarek był funkcjonalny i ładnie prezentował się na kobiecej ręce :usmiech: ( proszę o wyrozumiałość :usmiech: ) zapomniałam dodać niech będzie prosty w obsłudze :ble:
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ze względu na najlepszy stosunek ceny do jakości, najbardziej popularna jest 305, jeśli chodzi o wygląd natomiast to na pewno jest najmniej atrakcyjna, ale powtarzam, jest najbardziej funkcjonalna. Na 405 ludzie trochę narzekają, że są kłopoty z tym pierścieniem.
Tyle moich podpowiedzi.
pozdro
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Master Piernik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32'41''

Nieprzeczytany post

meszka pisze:Ze względu na najlepszy stosunek ceny do jakości, najbardziej popularna jest 305, jeśli chodzi o wygląd natomiast to na pewno jest najmniej atrakcyjna, ale powtarzam, jest najbardziej funkcjonalna. Na 405 ludzie trochę narzekają, że są kłopoty z tym pierścieniem.
Tyle moich podpowiedzi.
pozdro
a mnie się za to 305 podoba pod względem wizualnym i moim zdaniem jest bardzo atrakcyjna, za to 405... ble :ble:

na Twoim miejscu wybrałbym 305
Do poprawienia:

5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015

I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
Lola11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dziękuję serdecznie , więc kupię garmin 305 mam nadzieje że dołącze do grona zadowolonych użytkowników
pozdrawiam :taktak:
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja bym wziął 60.. ale to może dlatego że tak owego mam i jestem !@#$% zadowolony...
Master Piernik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32'41''

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:Ja bym wziął 60.. ale to może dlatego że tak owego mam i jestem !@#$% zadowolony...
każdy chwali swoje-kolega z klubu ma tego HR i nie jest zadowolony myślał ze pomiar bd dokładniejszy bo z tym foot padem to lipa :bum:

Chyba ze biegniesz z taką samą prędkością jak podczas kalibrowania to wtedy jest OK ale to chyba nie o to chodzi :hej:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 18:26 przez Master Piernik, łącznie zmieniany 1 raz.
Do poprawienia:

5k - 15'36'' 2012 / 10k - 32'41'' 2015 / 15k - 50'37'' 2012 / Półmaraton - 1h12'53'' 2015

I co się tak cieszycie życiem i tak wszyscy umrzemy...
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Master Piernik pisze:
Raul7 pisze:Ja bym wziął 60.. ale to może dlatego że tak owego mam i jestem !@#$% zadowolony...
każdy chwali swoje-kolega z klubu ma tego HR i nie jest zadowolony myślał ze pomiar bd dokładniejszy bo z tym foot padem to lipa :bum:
może źle skalibrowany? bo ja u cała fura osób nie ma z tym problemu...
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To już chyba taka legenda z tą kalibracją i dokładnością w FR60. Najczęściej piszą o tym osoby, które go w życiu nie używały. No i czasem lepiej jak doliczy te 40 metrów na kilometr niż jak się zgubi w tunelu całkiem i zgłupieje ;)
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Garmin 305 i sporttrack i wszystko fajne

Tompoz
Tompoz
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kisio pisze:To już chyba taka legenda z tą kalibracją i dokładnością w FR60. Najczęściej piszą o tym osoby, które go w życiu nie używały. No i czasem lepiej jak doliczy te 40 metrów na kilometr niż jak się zgubi w tunelu całkiem i zgłupieje ;)
No rzeczywiście, tak często się trafia na tunele na trasach biegowych... :usmiech:
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

meszka pisze:
kisio pisze:To już chyba taka legenda z tą kalibracją i dokładnością w FR60. Najczęściej piszą o tym osoby, które go w życiu nie używały. No i czasem lepiej jak doliczy te 40 metrów na kilometr niż jak się zgubi w tunelu całkiem i zgłupieje ;)
No rzeczywiście, tak często się trafia na tunele na trasach biegowych... :usmiech:
nie o to chodzi. chodzi o to że wszystko ma swoje minusy i plusy...
po kalibracji prawidłowej FP ma taką samą albo i lepszą dokładność jak/niż GPS...
a Ci co go nie mają piszą że tak nie jest...
200m na 42km to chyba niezły wynik? szczególnie że GPS pokazał koledze na 21km 180m nadwyżki...
więc jak mówie.. wszystko na plusy i minusy..
ale nie będę sie kłócił co jest lepsze..
JA POLECAM 60!!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nic nie piszesz o potrzebie pulsometru więc polecam Garmina 205 - zostaje 200 złotych w kieszeni.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tu można zajrzeć:

http://www.dcrainmaker.com/2010/02/garm ... depth.html

Wydaje się dosyć rzeczowe.
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wiem, że mnie tu zaraz zakrzyczą ale jak jeszcze raz przeczytałem dokładnie posta Loli to proponuję rozważenie Sportsbanda Nike i powrót do tematu po kilku miesiącach regularnego biegania.
Lola11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nic nie piszesz o potrzebie pulsometru
nic nie pisze bo..na razie nie mam podobnego sprzętu więc nie wiem co mi sie może przydać :hahaha: z tego co zrozumiałam 305-tka przyda mi sie również na rower , więc..podwójna radość , rowerem jeżdzę zdecydowanie więcej niz biegam , więc jeszcze go nie mam a juz jestem zadowolona :hejhej:

największym utrudnieniem w tej chwili jest dla mnie to że nie mogę znależć garminka w żadnym sklepie stacjonarnym wszystko na zamówienie , więc pozostaja mi sklepy wysyłkowe cóz trudno :smutek:
znalazłam 110-tkę w sklepie RTV ale nie tego szukałam , więc nie kupiłam :smutek:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ