Program na Androida

vermer
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam mam taki problem zacząłem biegać jakiś czas temu potem trafiłem na plan 10tygodniowy i wszystko się układało super aż do czasu gdy potrzebowałem wyciągnąć jak najwięcej informacji o moich interwałach.
I tu natrafiłem na problem korzystam z telefonu z systemem Android i chciałem znaleźć jakąś fajną aplikacjję która pozwoli mi wyciągnąć max statystyk z moich "treningów"
Korzystałem z endomondo - ale brakowało mi w tej aplikacji interwałów tzn chciałem sobie ustawić np:
8min 2 min 8min 2 min8min 2 min 8min 2 min8min 2 min 8min 2 min8min 2 min 8min 2 min
ale nie miałem takiej możliwości musiałem co skończony bieg przestawiać funkcje w telefonie co było niewygodne
Sport-tracker też nie zdał egzaminu z powyższego powodu
I trafiłem na http://runkeeper.com/home która dawała mi to czego brakowało mi wcześniej ale tylko to tzn strona jest płatna i za wykresy większości statystyk musimy płacić itp co mi nie odpowiada gdyż mogę raz kupić płatną aplikację za nawet sporą sumkę, ale płacenie miesięcznego abonamentu to już chyba przesada.
Ale do rzeczy Czy zna ktoś jakąś fajną aplikację na androida w której będzie dostępne:
Maximum statystyk
Minimum obsługi
Dowolna możliwość ustawiania interwałów
no i super by było jak telefon dawał by znać na głos "iż minął czas odpoczynku trzeba wrócić do biegu"
Język dedykowany angielski/polski
PKO
dasajmon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45:39

Nieprzeczytany post

Interwały za darmo obsługuje TimeRunner, ale możliwość eksportu do GPXa jest płatna (zdaje się 3 euro).
Interwały ma też płatna wersja CardioTrainer (ok. 30 PLN).

Jako program minimalistyczny polecam TimeRunnera, a wykresy dużo wygodniej możesz sobie oglądać na stronach GarminConnect albo RunningAhead.
Osobiście używam najchętniej TimeRunnera i RunningAhead.
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ja jestem zachwycona aplikacją miCoach.
vermer
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nom wiem wiem CardioTrainera mógłbym kupić gdyby był o polowe tańszy i miał stronę www ala chociaż Endomondo
Coś mi sie wydaję iż RunKeeper jest najlepszy dla mnie, ale cały cas czekam na propozycje
Awatar użytkownika
Enduros
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W CardioTrainer masz swoją stonę www ze statystykami i mapką google.
Obrazek
vermer
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale żadnych statystyk tam nie uświadczysz:)
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

polecam run.gps - tani to on nie jest ale funkcji posiada bardzo duzo
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Żeby nie zakładać nowego tematu spytam tutaj - jak telefony radzą sobie z pomiarem odległości ? Zachorowałem na Garmina, jednak wczoraj przeanalizowałem sobie na spokojnie plusy i minusy takiej inwestycji, i pomyślałem o tym, by kupić Samsunga i5700 i biegać właśnie z jakąś aplikacją do tego stworzoną. Jednak zastanawia mnie właśnie jakość sygnału. Jest ok ?
Do biegania nakłonił mnie mój synek.
Awatar użytkownika
Enduros
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się że całkiem nieźle, przebiegniętą trasę narysowałem sobie w runlogu i różnica 50 m.
Obrazek
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

Ja dziś eksportowałem ślad z Endomondo (korzystam z HTC Desire) i wrzuciłem trasę do run-log'a. Różnica wyszła 200 metrów. Sam stoję przed dylematem czy wymienić komórkę na garmina czy też dokupić po prostu pulsometr do zestawu.
Pozdrawiam
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli już jesteśmy przy smartphonach i Androidzie, to jaką kieszeń na ramię polecacie? Ta z decathlonu jest warta uwagi? Pytanie niby śmieszne, ale jest taki przekrój cenowy tych kieszonek, aż głowa boli, a nie chcę wtopić pieniędzy.
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja mam ta z decathlona i wg mnie jest super. GPS łapie bez problemu, mój htc reaguje na dotyk jakby nie było folii. Dla mnie lux.
col
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: będzie 27.03.2011
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mdj pisze:Żeby nie zakładać nowego tematu spytam tutaj - jak telefony radzą sobie z pomiarem odległości ? Zachorowałem na Garmina, jednak wczoraj przeanalizowałem sobie na spokojnie plusy i minusy takiej inwestycji, i pomyślałem o tym, by kupić Samsunga i5700 i biegać właśnie z jakąś aplikacją do tego stworzoną. Jednak zastanawia mnie właśnie jakość sygnału. Jest ok ?
Kilkukrotnie złapał mnie deszcz w czasie biegania więc wyższość Garmina nad tym telefonem jest łatwa do wskazania nie wiem też czy istnieje możliwość skorzystania z pulsometru .
Ludzie dzielą się na tych, co kochają bieganie i tych, co jeszcze nie wiedzą, że kochają bieganie.
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie widzę potrzeby by kupować pulsometr, nie mam warunków by być wspaniałym biegaczem, więc raczej udaje mi się wsłuchiwać w swoje ciało i wiem, kiedy mogę a kiedy nie. Bardziej interesuje mnie odległość, ponieważ chcę trzymać się programu. A szansa, że zamoknie na amen jest bardzo niska, ile razy mnie już złapał deszcz w różnych sytuacjach nie zliczę, a żaden telefon z tego powodu mi nie padł. Zresztą teraz telefony są tak budowane, by ich byle deszcz nie zniszczył, więc nie popadajmy w skrajności :)
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

myśka pisze:ja mam ta z decathlona i wg mnie jest super. GPS łapie bez problemu, mój htc reaguje na dotyk jakby nie było folii. Dla mnie lux.

Potwierdzam, super jakość za dobrą cenę.

Mój Galaxy i5700 pomylił się +- 100m w stosunku do Garmina na dystansie 8,6 km więc uważam wynik za zadowalający.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ