Jakie Buty dla ciężkiego

Marcios
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!!

Chciałem sobie kupić pierwsze porządne buty do marszobiegów - biegania (na początku marszo- biegi bo forma pewnie nie najlepsza ostatni raz 10 miesięcy temu biegałem regularnie po 6 km) Ważę 110kg(jestem na diecie więc pewnie będzie z czasem mniej:) i proszę znawców tematu by mi wypisali pełne nazwy butów które podołają mojej masie:) budżet jaki mogę przeznaczyć na buty to 500zł, biegał będę po ścieżkach rowerowych czyli asfalt. Największy problem w zwykłych butach miałem z komfortem biegu bolały mnie stopy i odciski się robiły więc chciałbym przede wszystkim buty w których każdy krok będzie przyjemnością, więc pewnie chodzi o dobrą amortyzację. Czytałem sporo po forach i w necie ale wciąż nie wiem jakie kupić, więc prosze o wypiskę butów które będą dla mnie odpowiednie. P.s. samemu najbliżej mi z tego co czytałem do nike air max ale jaki dokładnie model nie wiem z tego co poczytałem to z dopiskiem moto jest dla cięższych. Z góry dziekuję za rady Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
garenge
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: Jeszcze nie bieglem

Nieprzeczytany post

!!!! :bum: Jak to miło, że są na forum ludzie o moich gabarytach :D
Ważę 107 kg i wczoraj zamawiałem buciki.
Mi doradzono asics gt 2140 lub 2150, ostatecznie zakupiłem 2150.
Na runshop.pl masz korzystne ceny, chyba najtaniej w sieci kupiłem asicsy : D
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Marcios pisze:Witam!!

Chciałem sobie kupić pierwsze porządne buty do marszobiegów - biegania (na początku marszo- biegi bo forma pewnie nie najlepsza ostatni raz 10 miesięcy temu biegałem regularnie po 6 km) Ważę 110kg(jestem na diecie więc pewnie będzie z czasem mniej:) i proszę znawców tematu by mi wypisali pełne nazwy butów które podołają mojej masie:) budżet jaki mogę przeznaczyć na buty to 500zł, biegał będę po ścieżkach rowerowych czyli asfalt. Największy problem w zwykłych butach miałem z komfortem biegu bolały mnie stopy i odciski się robiły więc chciałbym przede wszystkim buty w których każdy krok będzie przyjemnością, więc pewnie chodzi o dobrą amortyzację. Czytałem sporo po forach i w necie ale wciąż nie wiem jakie kupić, więc prosze o wypiskę butów które będą dla mnie odpowiednie. P.s. samemu najbliżej mi z tego co czytałem do nike air max ale jaki dokładnie model nie wiem z tego co poczytałem to z dopiskiem moto jest dla cięższych. Z góry dziekuję za rady Pozdrawiam
Wklej wodny odcisk stopy oraz zdjęcie achillesów to coś poradzimy.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Marcios
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

będzie problem z wklejeniem bo może to dziwne:) ale nie posiadam aparatu więc nie mam za bardzo jak wkleić:) więc chociaż proszę o kilka modeli które będą miały odpowiednią amortyzację i nadawały się na moją wagę, bo zwykłe adidasy się zarywały i był spory dyskomfort potem nawet w chodzeniu więc nie chce kupić czegoś za co dam powiedzmy 400zł - 500zł i po paru przejściach czy przebiegnięciach będzie to samo. P.s. Garenge Witam i napisz jak wypróbujesz jak komfort i ogólnie się sprawują Pozdrawiam:) i mam pytanie czym się różni system amortyzacji np w nike które stosuje poduszki gazowe air od np tego co robi New balance czy asics i który system jest lepszy i trwalszy z góry przepraszam jeśli to tendencyjne pytania ale no zielonym w tym zakresie:)
Marcios
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!!
Zrobiłem zdjęcia odcisku wodnego i achillesów, jakośc nie rewelacyjna bo telefonem.

Obrazek

Obrazek

Tak więc proszę teraz o doradzenie jakie buty będą odpowiednie dla mnie, przypominam że na wagę ok 109-110kg w cenie do 500zł, zależy mi przede wszystkim na komforcie i amortyzacji dobrej oraz na trwałości by po kilku razach nie zadreptać ich. Proszę jak się tak da o kilka pełnych nazw modeli które by sprostały moim oczekiwanią bym jakis wybór miał:) a i takie by dało się kupić w sklepie Decathlonie czy Intersporcie czy jakims innym stacjonarnym firmowym bo nie chce kupować przez internet. To z góry dziekuję za pomoc bo planuje w poniedziałek kupić jesli by sie udało:) p.s. znalazłem cos takiego ale z tego co widze nie ma ich ani w sklepie New balance w Sosnowcu alni w Decathlonie itp więc pewnie ciężko by je kupić było http://www.rbfsport.pl/product-pol-509- ... 857ST.html ponoć przeznaczone na wagę plus 100kg to czekam na propozycję i jeszcze raz dziękuję za pomoc Pozdrawiam.
Marcios
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

echh widzę że cos nie wyszło no to nie wiem jak się wstawia zdjęcia spróbuje linki http://img14.imageshack.us/i/zdjcia0004i.jpg/ oraz http://img834.imageshack.us/i/zdjcia0003x.jpg/ może tak zobaczycie je inaczej nie wiem jak to wstawić.
Marcios
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam !! Wysek jak będziesz prosze zerknij na linki ze zdjęciami odcisku wodnego i achillesów o które prosiłeś i powiedz jaki to rodzaj stopy według tego co sam wyczytałem to chyba mam odcisk praktycznie całej stopy - niskie sklepienie - duża pronacja - płaskostopie jak dobrze oceniłem odcisk to raczej to pasuje ale proszę o potwierdzenie fachowca:) i jakie modele butów polecasz napisz mi bo chciałbym jutro pojeździc po sklepach i może kupić jak się uda. Przypominam budżet 500zł waga ok 110kg na pewno nie więcej tyle w ubraniu i najważniejsze by były komfortowe, wygodne i z bardzo dobrą amortyzacją szczególnie na pięcie bo tam zazwyczaj mi sie buty zapadały i potem dyskomfort chodzenia i biegania duży. Pozdrawiam i z góry dzięki
Marcios
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

OK dzieki za pomoc temat do skasowania skoro nie chce nikt doradzić, kupie na chybił trafił z jakis lepszych za ok 500zł moze beda dobre Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ