jakie buty na początek - bieganie totalnie rekreacyjne

janmariarokita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć!

Mam 172cm wzrostu i 84 kg wagi. Postanowiłem trochę pobiegać i nabawiłem się kontuzji tzw. gęsiej stopy. Kilka razy pobiegałem w starych butach i nie było żadnego problemu, ale postanowiłem kupić buty "do biegania". Spędziłem 2h w Decathlonie i wybór padł na Kalenji KAPTEREN 50. Mam wysokie podbicie i szeroką stopę i jedynie te buty nie uciskały mi śródstopia i palców. Niestety podczas pierwszego biegania w tych butach rozbolało mnie kolano, a ortopeda zdiagnozował zapalenie "gęsiej stopy".

Zrobiłem 2 tyg przerwy z rehabilitacją i teraz zastanawiam się jakie inne buty kupić? Chciałbym wydać max. 250 zł.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

janmariarokita pisze:Cześć!

Mam 172cm wzrostu i 84 kg wagi. Postanowiłem trochę pobiegać i nabawiłem się kontuzji tzw. gęsiej stopy. Kilka razy pobiegałem w starych butach i nie było żadnego problemu, ale postanowiłem kupić buty "do biegania". Spędziłem 2h w Decathlonie i wybór padł na Kalenji KAPTEREN 50. Mam wysokie podbicie i szeroką stopę i jedynie te buty nie uciskały mi śródstopia i palców. Niestety podczas pierwszego biegania w tych butach rozbolało mnie kolano, a ortopeda zdiagnozował zapalenie "gęsiej stopy".

Zrobiłem 2 tyg przerwy z rehabilitacją i teraz zastanawiam się jakie inne buty kupić? Chciałbym wydać max. 250 zł.
Po czym biegałeś w Kalenji Kapteren 50?

Bez zdjęć zużytych butów tudzież achillesów+wodny odcisk stopy, nie ma szans żeby cokolwiek doradzić.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
janmariarokita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wysek pisze: Po czym biegałeś w Kalenji Kapteren 50?
biegałem po bieżni tartanowej

nie mam zużytych butów, ale wstawiam foty achillesów i odcisku stopy

ObrazekObrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ