Sigma PC-9 Czy Sigma PC-15

interman
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Który z tych pulsometrów jest lepszy Sigma PC-9 Czy Sigma PC-15? Stosunek ceny do jakości?

A i czy któryś z tych pulsometrów ma opcje pokazywania HRmax (w procentach)?
PKO
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

porównywałam oba. Jakoś specjalnie nie widziałam różnicy - przynajmniej z rzeczy, które mnie interesowały. Na stronie sigmy jest demo z działania tych pulsometrów. Zobacz, porównaj sobie.
Kupiłam PC-9. Jestem baaaaaardzo zadowolona
% hrmax podaje
Awatar użytkownika
ContactLost
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:01

Nieprzeczytany post

Właśnie też sobie oglądam te dwa, z uwagi na ich cenę ;)

Potrzebuję urządzonka, które w miarę dokładnie pokaże mi aktualny puls... i w zasadzie tylko to mnie interesuje, nic więcej nie potrzebuję. Zwróciłem uwagę, że te 'zegarki' są stosunkowo niedrogie w porównaniu z innymi...

Dajcie znać czy warto się zainteresować :)
about.me
Biegam po Szczecinie (Gumieńce) 5 - 15km, 5:45 - 6:30 min/km, jeśli masz ochotę na wspólne biegi to pisz maila :)
@: majkel.w@gmail.com
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli tylko zależy Ci na pulsie, to za 50 złotych można kupić taki na allegro, też dokładnie mierzy, to nie jest technologicznie zaawansowane urządzenie.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
interman
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupiłem Sigme PC 9. Jak dla mnie spełnia swoje zadanie w 100%. Dość płynna zmiana pulsu, niewielkie opóźnienie. W zasadzie korzystam z wszystkich jego opcji (wcześniej myslałem że będe potrzebował tylko pulsu). W tym przedziale cenowym nic lepszego chyba sie nie dostanie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
myśka
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

i super
dyr82
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy w zegarkach tych można włączyć stoper bez założonej opaski, gdyż chciałbym używać tego pulsometru również jako stopera
Awatar użytkownika
smopi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dyr82 pisze:Czy w zegarkach tych można włączyć stoper bez założonej opaski, gdyż chciałbym używać tego pulsometru również jako stopera
W PC-15 stoper można włączyć jednak po 5 minutach zmienia się automatycznie display na godzinę/datę. Stoper w dalszym ciągu mierzy czas "w tle" ale aby go ponownie zobaczyć trzeba trochę "poguzikować". Średnio to wygodne jest :chlip:
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam PC-15 i jedynie co mi nie pasuje to ze pasek pulsometru nie jest kodowany, biegam zazwyczaj dłuższe trasy tzn 60, 80 min, w czasie biegu 2 razy klikam na PC-15 i mierze np. czas na 1 km, okrążenia stoperem drugim, ten pierwszy nadal mierzy czas, pokazuje średnie tętno biegu, maksymalne, kalorie, mi to wystarcza, więc klawiszologia nie jest taka trudna, a odległości biegania mierzę na google maps i zapisuje wraz z czasem.Biegam w butach nike i nawet nie dokupowałem tego do mierzenia odległości, a urządzonka z gps to inna kwota zabawek :)
marcys998
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam! nie będę zakładał nowego wątku wiec zapytam tu;-)

czy pulsometry sigmy pc9 i pc 15 nadają na tych samych częstotliwościach? ma ktoś może jakieś z tym doświadczenia?
Osobiście używam pc15 chciałbym kupić dziewczynie pc9 bo truchtamy sobie razem i nie wiem czy nie będą te pulsometry się "gryzły" gdy będziemy biegli obok siebie. wiem, że najlepiej byłoby gdyby jeden miał transmisje kodowaną ale może akurat nadają na różnych częstotliwościach i będzie ok.

jeśli ma ktoś z tym jakieś doświadczenia to z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
Kamas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A czy któryś z nich "pamięta" po treningu średnie i maksymalne tętno?
marcys998
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak pc 15 na pewno pamięta wszystkie parametry treningu, chyba że po treningu je zresetujesz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ