Sigma PC-9 Czy Sigma PC-15
- myśka
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
porównywałam oba. Jakoś specjalnie nie widziałam różnicy - przynajmniej z rzeczy, które mnie interesowały. Na stronie sigmy jest demo z działania tych pulsometrów. Zobacz, porównaj sobie.
Kupiłam PC-9. Jestem baaaaaardzo zadowolona
% hrmax podaje
Kupiłam PC-9. Jestem baaaaaardzo zadowolona
% hrmax podaje
- ContactLost
- Wyga
- Życiówka na 10k: 58:01
Właśnie też sobie oglądam te dwa, z uwagi na ich cenę 
Potrzebuję urządzonka, które w miarę dokładnie pokaże mi aktualny puls... i w zasadzie tylko to mnie interesuje, nic więcej nie potrzebuję. Zwróciłem uwagę, że te 'zegarki' są stosunkowo niedrogie w porównaniu z innymi...
Dajcie znać czy warto się zainteresować

Potrzebuję urządzonka, które w miarę dokładnie pokaże mi aktualny puls... i w zasadzie tylko to mnie interesuje, nic więcej nie potrzebuję. Zwróciłem uwagę, że te 'zegarki' są stosunkowo niedrogie w porównaniu z innymi...
Dajcie znać czy warto się zainteresować

about.me
Biegam po Szczecinie (Gumieńce) 5 - 15km, 5:45 - 6:30 min/km, jeśli masz ochotę na wspólne biegi to pisz maila
@: majkel.w@gmail.com
Biegam po Szczecinie (Gumieńce) 5 - 15km, 5:45 - 6:30 min/km, jeśli masz ochotę na wspólne biegi to pisz maila

@: majkel.w@gmail.com
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli tylko zależy Ci na pulsie, to za 50 złotych można kupić taki na allegro, też dokładnie mierzy, to nie jest technologicznie zaawansowane urządzenie.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Rozgrzewający Się
Kupiłem Sigme PC 9. Jak dla mnie spełnia swoje zadanie w 100%. Dość płynna zmiana pulsu, niewielkie opóźnienie. W zasadzie korzystam z wszystkich jego opcji (wcześniej myslałem że będe potrzebował tylko pulsu). W tym przedziale cenowym nic lepszego chyba sie nie dostanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- myśka
- Wyga
- Kontakt:
i super
- smopi
- Stary Wyga
W PC-15 stoper można włączyć jednak po 5 minutach zmienia się automatycznie display na godzinę/datę. Stoper w dalszym ciągu mierzy czas "w tle" ale aby go ponownie zobaczyć trzeba trochę "poguzikować". Średnio to wygodne jestdyr82 pisze:Czy w zegarkach tych można włączyć stoper bez założonej opaski, gdyż chciałbym używać tego pulsometru również jako stopera

- ToM78
- Wyga
Mam PC-15 i jedynie co mi nie pasuje to ze pasek pulsometru nie jest kodowany, biegam zazwyczaj dłuższe trasy tzn 60, 80 min, w czasie biegu 2 razy klikam na PC-15 i mierze np. czas na 1 km, okrążenia stoperem drugim, ten pierwszy nadal mierzy czas, pokazuje średnie tętno biegu, maksymalne, kalorie, mi to wystarcza, więc klawiszologia nie jest taka trudna, a odległości biegania mierzę na google maps i zapisuje wraz z czasem.Biegam w butach nike i nawet nie dokupowałem tego do mierzenia odległości, a urządzonka z gps to inna kwota zabawek 

-
- Rozgrzewający Się
witam! nie będę zakładał nowego wątku wiec zapytam tu;-)
czy pulsometry sigmy pc9 i pc 15 nadają na tych samych częstotliwościach? ma ktoś może jakieś z tym doświadczenia?
Osobiście używam pc15 chciałbym kupić dziewczynie pc9 bo truchtamy sobie razem i nie wiem czy nie będą te pulsometry się "gryzły" gdy będziemy biegli obok siebie. wiem, że najlepiej byłoby gdyby jeden miał transmisje kodowaną ale może akurat nadają na różnych częstotliwościach i będzie ok.
jeśli ma ktoś z tym jakieś doświadczenia to z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam!!!
czy pulsometry sigmy pc9 i pc 15 nadają na tych samych częstotliwościach? ma ktoś może jakieś z tym doświadczenia?
Osobiście używam pc15 chciałbym kupić dziewczynie pc9 bo truchtamy sobie razem i nie wiem czy nie będą te pulsometry się "gryzły" gdy będziemy biegli obok siebie. wiem, że najlepiej byłoby gdyby jeden miał transmisje kodowaną ale może akurat nadają na różnych częstotliwościach i będzie ok.
jeśli ma ktoś z tym jakieś doświadczenia to z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam!!!
- Kamas
- Rozgrzewający Się
A czy któryś z nich "pamięta" po treningu średnie i maksymalne tętno?