Odbiornik GPS telefon

GalGavu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam.
Posiadam samsunga i9000 i zastanawiam się jaki odbiornik GPS byłby dobry i czy w ogóle jest sens. Jak wiadomo telefon ma wbudowany GPS ale to jest jakaś pomyłka - jak pobiegałem parę razy i zobaczyłem trasę to myślałem, że biegłem pijany. Stąd wolę sobie dodać te 100 zł czy więcej za jakiś nadajnik, żeby mi poprawnie działało.
Pytanie takie - jaki polecanie tani, a dobry. Nie musi mieć wyświetlacza - mi wystarczy wyświetlacz telefonu. Wiadomo mógłbym jakiegoś forerunnera kupić ale w androidzie mogę ustawić co ile ma mi mówić ile przebiegłem i z jaką prędkością, mogę słuchać muzyki podczas biegu tylko ten GPS leży :/ Z resztą wcześniej miałem omnię hd i podobna sytuacja - niby odbiornik wbudowany świetny ale krzywo pokazywało drogę. Dlatego się zastanawiam.
Chyba, że istnieje taki sprzęt z muzyką, gps i tak zwanym wirtualnym trenerem :), który dodatkowy by mi na baterii wytrzymał te 10 godzin :)
PKO
sparks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zobacz ostatnie 4 posty w tym temacie(moduł prntagram) http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... &start=150
GalGavu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

o wielkie dzięki :) jeszcze 25h na baterii i ma funkcję zapisu trasy więc nie zawsze potrzebuję mieć przy sobie telefonu - świetna sprawa, chyba się skuszę :)
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tylko pamiętaj o połączeniu fona z odbiornikiem, samsung ma swój odbiornik wiec trzeba go oszukać ;)
piotrpo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do i9000 nie podłączysz żadnego odbiornika na BT. Jest to ogólny problem telefonów z Androidem.
mitura.net
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm, a jaka aplikacja była użyta w i9000? Ja w swifcie używam My Track i sprawdza się doskonale.
http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&ms ... 518f1812e4
piotrpo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mitura.net - ciężko mi sobie wyobrazić, żeby aplikacja mogła coś namieszać. Odbiornik GPS przekazuje dane w formacie, którego nie da się źle zinterpretować. Polecam również własne oprogramowanie ;)
Ps. Galaxy S jest znany z GPS o alternatywnej dokładności.
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

piotrpo pisze:Do i9000 nie podłączysz żadnego odbiornika na BT. Jest to ogólny problem telefonów z Androidem.
no bardzo ciekawa opinia ja używam zewnętrznego GPS'a z samsungiem galaxy I-9000 pod androidem 2.2.1 i nie mam najmniejszych problemów. Aby fon odczytał dane z GPS'a używam darmowej aplikacji bluetooth GPS. wszystko śmiga pięknie
piotrpo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Faktycznie, zwracam honor - nie wiedziałem, że postały takie aplikacje.
BTW jakość BT w telefonach androidowych wzrasta zadziwiająco po włączeniu transmisji danych (dzięki temu odbiornik może sobie pobrać efemerydy przez internet, zamiast przez satelitę GPS. Jeżeli blokujecie transfer danych, polecam sprawdzenie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ