Pulsometr do 550 zł.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Proszę was o pomoc w doborze pulsometru, mam na ten cel 550zł. Po wstępnym rozpoznaniu zastanawiałem się nad Polarem RS300X i Garminem 305. Każdy z nich ma wady i zalety. Garmina kupował bym sprowadzanego ze Stanów bez gwarancji, z drugiej strony ma on świetny GPS i zestaw do połączenia go z komputerem. Do Polara musiał bym dokupić te gadżety, ale jego można używać dodatkowo jako zegarka. Czytałem opinie, że w Polarze GPS czasami się gubi co powoduje błędy w pomiarze. Może wy macie jeszcze jakieś propozycje? Wolał bym pulsometr bez footpad'a.
- Reaktor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: ok. 46 minut.
Garmina 305 możesz kupić na brytyjskim Amazonie za niespełna 500 zł z darmową przesyłką i roczną gwarancją, właśnie planuję dokonać takiego zakupu. Z tego co się naczytałem będzie to prawdopodobnie najlepszy wybór w tej kategorii cenowej. 

Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal
)
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal

Mój blog.
Komentarze do bloga.
- Reaktor
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli przedmiot przekracza 25 funtów brytyjskich przesyłka do Polski może być darmowa w zależności od sprzedawcy. Z tego co się zorientowałem Garminy wystawione bezpośrednio przez Amazon.uk są objęte właśnie taką darmową przesyłką.Fauler pisze:Bardzo fajna oferta ale darmowe przesyłka jest chyba tylko na terenie Wielkiej Brytanii.

Zapraszam do odwiedzin:
)
Mój blog.
Komentarze do bloga.

Mój blog.
Komentarze do bloga.
- Reaktor
- Zaprawiony W Bojach
Staram się być optymistą w tej kwestii. Cacko będzie działać długo i sprawnie przez długie, dłuuugie lata...Fauler pisze:Bardzo fajnie, ale jak się zepsuje weź to człowieku wyślij na wyspy. Może zaryzykuje.

Zapraszam do odwiedzin:
)
Mój blog.
Komentarze do bloga.

Mój blog.
Komentarze do bloga.
-
- Dyskutant
Garmina forerunnera 305 polecam,sam używam go od dawna i na prawdę świetnie się sprawdza.
- Reaktor
- Zaprawiony W Bojach
Tak jak napisał piotrpo. Można zapłacić kartą kredytową, czyli wybierasz któryś z typu kard, wpisujesz numer karty oraz jej datę ważności.Fauler pisze:Reaktor mam pytanie. W Amazonie można płacić przelewem? Mój angielski nie jest na najwyższym poziomie, ale widzę na ich stronie tylko jakieś opcje kart kredytowych.
No to rzeczywiście szkoda, jeśli gwarancja rzeczywiście nie może zostać rozpatrzona w Polsce.piotrpo pisze:Można płacić kartą kredytową.
Gwarancja realizowana przez Amazon jest na poziomie niedostępnym dla polskiej dystrybucji (niestety)
Tak swoją drogą, w piątek mi wysłali Garmin, w poniedziałek już był u mnie, a odebrałem go wczoraj. Niezła niespodzianka, jako że przewidywana data dostarczenia miała być 18 kwietnia.

Zapraszam do odwiedzin:
)
Mój blog.
Komentarze do bloga.

Mój blog.
Komentarze do bloga.
-
- Rozgrzewający Się
Miałem na myśli, że realizacja gwarancji zdanie, przez Amazon UK będzie prawdopodobnie dużo prostszym i przyjemniejszym doznaniem, niż realizacja tej samej gwarancji w Polsce. Nie wiem jak wygląda to konkretnie u dystrybutora garmin w Polsce, ale doświadczenia o których czytałem w stosunku do Amazon Kindle (czytnik ebooków) kompletnie przewyższały obsługą klienta wszystko z czym miałem do tej pory okazję się zetknąć w naszym kraju, łącznie z wysłaniem nowego sprzętu, chociaż pierwsza dostawa była uszkodzona z winy użytkownika, który się z tym zresztą nie krył.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: b.d
- Życiówka w maratonie: n.a
Jeśli chcesz mieć GPS to nie bierz RS300, mam go z G1 i ten gps to dramat. Do RS300 tylko S1.
Btw. aktualnie biegam z micoachem, ze względu na b.dobrą współpracę z komputerkiem.
pozdr
Fluor
Btw. aktualnie biegam z micoachem, ze względu na b.dobrą współpracę z komputerkiem.
pozdr
Fluor
- Yafoo
- Stary Wyga
-
- Rozgrzewający Się
witam, chciałbym się podpiąć pod temat bo również poszukuje sprzętu w podobnej kwocie. Z opinii i recenzji i kwoty wyłoniła się trójka:
1. Garmin 305,
2. Garmin FR60
3. Polar rs300x (+s1)
---
z literatury wynika że sprzęt bardzo podobny bez większych różnic ale czy moglibyście wskazać coś w co warto zainwestować i co sprawdzi się na przestrzeni 2-3 i więcej lat. Sprzęt dla osoby zaczynającej biegać ale jeżdżącej sporo rowerem dlatego gps mile widziany ale nie jest to konieczność. Szczerze mówiąc na 80% chciałem brać 305 ale w sklepie internetowym redcoon znalazłem bardzo fajna promocję? polara http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/sho ... aranczowy/
trochę obawiam się jednak że jest to jakiś produkt demo, podobne polary z s1 są w cenie o 200 zł wyższej ( +- 20 zł ) pytam ponieważ przeglądając forum o fr60 http://www.dcrainmaker.com/2010/02/garm ... depth.html pojawił się ciekawy wpis że kolor wybranego sprzętu ma wpływ na otrzymane akcesoria tzn. niebieski "na bogato" czarny model podstawowy ( rozdział Bundling - już pod sam koniec recenzji ) oczywiście sam polar bez s1 czy g1 tez wchodzi w rachubę ponieważ bardziej zależy mi na pulsometrze niż pomiarze szybkość czy dystansu. Z góry dziękuje za pomoc.
1. Garmin 305,
2. Garmin FR60
3. Polar rs300x (+s1)
---
z literatury wynika że sprzęt bardzo podobny bez większych różnic ale czy moglibyście wskazać coś w co warto zainwestować i co sprawdzi się na przestrzeni 2-3 i więcej lat. Sprzęt dla osoby zaczynającej biegać ale jeżdżącej sporo rowerem dlatego gps mile widziany ale nie jest to konieczność. Szczerze mówiąc na 80% chciałem brać 305 ale w sklepie internetowym redcoon znalazłem bardzo fajna promocję? polara http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/sho ... aranczowy/
trochę obawiam się jednak że jest to jakiś produkt demo, podobne polary z s1 są w cenie o 200 zł wyższej ( +- 20 zł ) pytam ponieważ przeglądając forum o fr60 http://www.dcrainmaker.com/2010/02/garm ... depth.html pojawił się ciekawy wpis że kolor wybranego sprzętu ma wpływ na otrzymane akcesoria tzn. niebieski "na bogato" czarny model podstawowy ( rozdział Bundling - już pod sam koniec recenzji ) oczywiście sam polar bez s1 czy g1 tez wchodzi w rachubę ponieważ bardziej zależy mi na pulsometrze niż pomiarze szybkość czy dystansu. Z góry dziękuje za pomoc.
- Reaktor
- Zaprawiony W Bojach
Polecam Garmina 305, na Amazonie można je kupić za niespełna 500zł z roczną gwarancją. Nie będę się rozwodził nad tym dlaczego akurat ten model (nie żebym miał nie wiadomo jaką wiedzę na ten temat, ale trochę poczytałem). W każdym razie sam go używam i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam. 

Zapraszam do odwiedzin:
)
Mój blog.
Komentarze do bloga.

Mój blog.
Komentarze do bloga.