Buty dla 100kg-mowca :) NB-Nike pegasus
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
poszukuje butow do biegania glownie na utwardzonym terenie-bieganie podczas treningow bokserskich - waze dosc duzo bo okolo 100kg wiec musze zadbac o jak najlpesza amortyzacje
mam do wydania max 300zl (nie chce kupic przez internet)
bylem juz w takich sklepach jak nike,adidas,new balance i podsumowujac najlepiej czuje sie w NB MR848WO - super amortyzacja-szcszegolnie na piete,ale boje sie o ich wtrzymalosc bo wydaja sie dosc delikatne-moze macie jakas opinie na temat tego konkretnego obuwia? kosztuje wlasnie 299zl
w adidasie trafilem rowniez na jakies promocje w moim przedziale, nie pamietam modeli bo i tak nie bylo dokladnie mojego rozmiaru,a i musze przyznac,ze jednak w NB czulem sie najwygodniej.
Dzieki za wszelkie sugestie
p.s dzisiaj wskoczylem w pegasusy w sklepie i musze stwierdzic,ze sa swietne! mam je do wyrwania za 370zl wiecej niz zakladalem,ale chyba jednak sie zdecyduje,ale czekam ciagle na jakas opinie/porade
poszukuje butow do biegania glownie na utwardzonym terenie-bieganie podczas treningow bokserskich - waze dosc duzo bo okolo 100kg wiec musze zadbac o jak najlpesza amortyzacje
mam do wydania max 300zl (nie chce kupic przez internet)
bylem juz w takich sklepach jak nike,adidas,new balance i podsumowujac najlepiej czuje sie w NB MR848WO - super amortyzacja-szcszegolnie na piete,ale boje sie o ich wtrzymalosc bo wydaja sie dosc delikatne-moze macie jakas opinie na temat tego konkretnego obuwia? kosztuje wlasnie 299zl
w adidasie trafilem rowniez na jakies promocje w moim przedziale, nie pamietam modeli bo i tak nie bylo dokladnie mojego rozmiaru,a i musze przyznac,ze jednak w NB czulem sie najwygodniej.
Dzieki za wszelkie sugestie
p.s dzisiaj wskoczylem w pegasusy w sklepie i musze stwierdzic,ze sa swietne! mam je do wyrwania za 370zl wiecej niz zakladalem,ale chyba jednak sie zdecyduje,ale czekam ciagle na jakas opinie/porade
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
dzieki za odpowiedz 
w sklepe stwierdzili chyyyyyba pronacje,ale zakladajac nike lunarglide bylo mi niewygodnie,stopa mnie nawet troche bolala przy takim ustawieniu. W pegasusach bylo duzo wygodniej

w sklepe stwierdzili chyyyyyba pronacje,ale zakladajac nike lunarglide bylo mi niewygodnie,stopa mnie nawet troche bolala przy takim ustawieniu. W pegasusach bylo duzo wygodniej
- noyle
- Wyga
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
Polecam Nike Pegasus 27. Sam ważę 120 kg i po 200 km ani śladu zużycia. Może to i mały przebieg, ale przy mojej wadze potrafię dużo szybciej rozwalić dowolne buty (nawet bez biegania).
-
- Rozgrzewający Się
dzieki-pedze wiec dzis po pegasusy 

-
- Rozgrzewający Się
Wykopię trochę temat. Macie jeszcze jakieś inne propozycje tego typu butów? Biegam 4 razy w tygodniu 5-8km na każdy trening. Ważę ok 100kg przy 191cm wzrostu. Potrzebuję czegoś z dobrą amortyzacją by żyć w zgodzie ze stawami.
p.s. Nie wiem też czy jestem neutralny czy lekko pronujący, po podeszwie ciężko mi stwierdzić-wygląda, że zużywa się równomiernie, w okresie nastoletnim krzywiłem obuwie do wewnątrz ale starałem się to kontrolować i teraz buty wyglądają prawidłowo. Czy można zniwelować pronacje?
pozdrawiam
p.s. Nie wiem też czy jestem neutralny czy lekko pronujący, po podeszwie ciężko mi stwierdzić-wygląda, że zużywa się równomiernie, w okresie nastoletnim krzywiłem obuwie do wewnątrz ale starałem się to kontrolować i teraz buty wyglądają prawidłowo. Czy można zniwelować pronacje?
pozdrawiam
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
Ja na początku biegałem w NB 1062 i były fantastyczne. Chciałem kupić następcę - 1063, ale w Decathlonie skusiłem się na Pegasusy (poniżej 300 PLN).
I powiem tak, są bardzo miękkie i wydaje mi się, że dla cięższych zawodników będą super (ja waże 85kg) - szczególnie przy tej cenie. Ale porównując NB były lepsze jeżeli chodzi o dopasowanie do stopy czy jakość. Jeżeli komuś chodzi tylko i wyłącznie o amortyzację to polecam Nike (można też spojrzeć na Vomero).
I powiem tak, są bardzo miękkie i wydaje mi się, że dla cięższych zawodników będą super (ja waże 85kg) - szczególnie przy tej cenie. Ale porównując NB były lepsze jeżeli chodzi o dopasowanie do stopy czy jakość. Jeżeli komuś chodzi tylko i wyłącznie o amortyzację to polecam Nike (można też spojrzeć na Vomero).
- amroz
- Wyga
No tak a Nike Pegasus sa jak dla mnie za waskie,
są tylko w szerokości D a ja potrzebuje 2E.
saucony ProGrid Jazz mysle ze beda dobre
ta sama połka co NB 1080 ale troszke tańsze
Saucony ProGrid Jazz około 300 zł
NB 1080 około 440 zł
są tylko w szerokości D a ja potrzebuje 2E.
saucony ProGrid Jazz mysle ze beda dobre
ta sama połka co NB 1080 ale troszke tańsze
Saucony ProGrid Jazz około 300 zł
NB 1080 około 440 zł
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za konkretne odpowiedzi
A co myślicie o tym wpisie: http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.p ... highlight=
Czy faktycznie air zoom nie są dla cięższych biegaczy?
Może jeszcze jakieś propozycje z asics lub adidas, żeby kompleksowo nasączyć temat
A co myślicie o tym wpisie: http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.p ... highlight=
Czy faktycznie air zoom nie są dla cięższych biegaczy?
Może jeszcze jakieś propozycje z asics lub adidas, żeby kompleksowo nasączyć temat