Garmin FR60 czy 305

misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Pytanie do tych co się znają.
Biegam już jakiś czas i chcę, trochę rozwinąć swój trening, do tego potrzebuje jednak pulsometru i możliwości mierzenia bezproblemowo tras leśnych i polnych.

Po przestudiowaniu tony informacji przypadł mi do gustu Garmin FR60+FP. Jak się jednak okazało, na Amazonie (w ogóle polecam, taniej niż na Allegro/w sklepach Garmina, a wysyłka od 20 funtów za free :) ) w cenie zestawu FR60+FP mogę kupić model 305 - o nim też wiele się tu piszę stąd moje pytanie. 305 odstrasza mnie trochę wielkością i opowieściami z forum o gubieniu sygnału z GPS, jednak z postów wynika też, że jest to model bardziej zaawansowany, co przy dalszym rozwoju treningów może okazać się przydatne. A, że będę je rozwijać to wiem, bo się uzależniłem od biegania :P

Stąd pytanie, na co polecacie się zdecydować?
Obrazek
Because Running Sucks
PKO
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja polecam 60 ale jak zawsze kilka osób sie ze mną nie zgodzi...
ale ja polecam 60 :)
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja się zgodze z Raulem
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli w tej samej cenie, to zdecydowanie 305. To półka wyżej. FP przy zróżnicowanym terenie i tempie biegu zaczyna mocno przekłamywać. Z kolei w 305 niektórzy narzekają na GPS w dużych miastach, że gubi sygnał. Ja biegam na prowincji i nigdy nie zgubił sygnału ani mnie nie okłamał.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam 305 i polecam. Co nie znaczy, że wybór 60 to będzie jakiś wielki błąd - zależy na czym Ci zależy :hej: . Ja mam frajdę jak w domu mogę sobie obejrzeć mapkę z zapisaną trasą, czego foodpad ci nie da. Biegam z Garminem już dwa i pół miesiąca i nie zauważyłem, żeby gubił sygnał, nawet jeśli jestem w lesie lub między blokami (co nie znaczy, że coś takiego nie może się zdarzyć - ma na to wpływ wiele czynników, np. chmury).
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
koreek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tez polecam 305.. sam biegam z 205(to samo tylko bez pulsometru).. gubi mi sygnal tylko pod mostem w jednym miejscu w miescie... poza tym rewelacja;p.
Agivex
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To ja również przyłączę się do grona osób zadowolonych z 305. Mam go co prawda dopiero kilka dni i wciąż testuję i sprawdzam co i jak, ale mogę polecić.
FR60 nie testowałem, troszkę o nim czytałem jak wybierałem swój sprzęcik, ale jednego jestem pewien- jak kupisz 305 to będziesz zadowolony :)
jutro pójdę do lasu potestować to mogę napisać jak poszło i jak z sygnałem gps, bo póki co ostatnio przy bezchmurnym niebie mogłem sobie na mapie zobaczyć po której stronie drogi biegłem ;)
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ