Dobór butów do moich stóp, prośba o pomoc

faloxx
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam. Jestem nowy na tym forum, kolega polecił mi zajrzeć na waszą stronkę, bowiem od listopada zacząłem sobie biegać.
Sporo się dowiedziałem. Nie przypuszczałem nawet, że problematyka związana z bieganiem jest aż tak szeroka.

Mój aktualny i największy problem związany z bieganiem to bąble na stopach, które co raz się odradzają, bez końca.
Z tego co się doczytałem na forum i stronie, wynika, że to przez moje buty. Biegam w butach Adidasa, kupionych jakieś dwa lata temu, były bardzo wygodne i typowe do biegania. Ale są już trochę wychodzone.

Po pierwsze, chciałbym aby ktoś mi pomógł określić jaką mam pronację. Poniżej fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oczywiście zajrzałem już do katalogu butów, który jest na stronie bieganie.pl, ale chodziłem trochę po sklepach w mojej miejscowości i trudno znaleźć buty z tego katalogu. Wiem, jest internet, ale zanim kupię przez internet, muszę najpierw przymierzyć w sklepie. W ciemno, bez przymierzenia butów nie kupię.
Kolejne więc pytanie, jak mam rozpoznać które buty są do jakiej wagi i do jakiej pronacji, jak jestem w skelpie?? Niestety żadna miła pani ze sklepu nie potrafiła mi udzielić takiej informacji, a w większości się nawet dziwiły, że o takie rzeczy pytam.

Pozdrawiam
Olaf
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ