Biega ktoś w takich butkach?
http://www.decathlon.com.pl/PL/wave-pre ... 159897789/
Nadadzą się dla neutrala 77 kg, na dłuższe dystanse latem?
Są w miarę chłodne, przewiewne, czy tylko na takie wyglądają?
MIZUNO PRECISION 11
- serek
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!
Jestem właśnie po dwóch bieganiach w tych butach. Wcześniej miałem kilka par riderów ale zdecydowałem się na lżejsze i nie żałuję. Mam podobną wagę. Buty bardzo lekkie i sprężyste. A co do przewiewności to rzeczywiście w porównaniu z riderami mają mniej wszelkich listewek i obramowań -praktycznie sama siateczka.Mi w nich nie jest zimno. Polecam
Pozdrawiam
Serek
p.s. dodam tylko - nie to , żebym chciał zdenerwować- kupiłem w usa za całe 69$....
Jestem właśnie po dwóch bieganiach w tych butach. Wcześniej miałem kilka par riderów ale zdecydowałem się na lżejsze i nie żałuję. Mam podobną wagę. Buty bardzo lekkie i sprężyste. A co do przewiewności to rzeczywiście w porównaniu z riderami mają mniej wszelkich listewek i obramowań -praktycznie sama siateczka.Mi w nich nie jest zimno. Polecam
Pozdrawiam
Serek
p.s. dodam tylko - nie to , żebym chciał zdenerwować- kupiłem w usa za całe 69$....
Serek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
Dzięki za słowo w "precyzyjnym" temacie.
A jak będzie z ich numeracją? Może mi podpowiesz ...
Ja biegam teraz w Nike i Asics, w obydwu parach nr 44 = 28 cm - teoretycznie, bo Asicsy są nieco większe od Nike. W tych Mizuno 44 to chyba 28,5 cm. Masz pogląd na tę sprawę, bo ja muszę kupić internetowo - gdybym trafił w rozmiar, to nie będę musiał odsyłać i wymieniać.
PS.
U nas też można je kupić taniej niż w Decathlonie, gdzie akurat drogie są bardzo.
A jak będzie z ich numeracją? Może mi podpowiesz ...
Ja biegam teraz w Nike i Asics, w obydwu parach nr 44 = 28 cm - teoretycznie, bo Asicsy są nieco większe od Nike. W tych Mizuno 44 to chyba 28,5 cm. Masz pogląd na tę sprawę, bo ja muszę kupić internetowo - gdybym trafił w rozmiar, to nie będę musiał odsyłać i wymieniać.
PS.
U nas też można je kupić taniej niż w Decathlonie, gdzie akurat drogie są bardzo.
- serek
- Wyga
Na temat porównania numeracji różnych firm niestety nic Ci nie pomogę ponieważ od 7 lat biegania używam tylko mizuno i w ciemno zamawiam ten sam rozmiar...nie miałem styczności z innymi firmami.
Pozdrawiam
Serek
Pozdrawiam
Serek
Serek
-
- Zaprawiony W Bojach
zakup zdalny modelu, którego się wcześniej nie używało - to jednak zawsze jakaśblink pisze:Ja biegam teraz w Nike i Asics, w obydwu parach nr 44 = 28 cm - teoretycznie, bo Asicsy są nieco większe od Nike. W tych Mizuno 44 to chyba 28,5 cm. .
niewiadoma, ale od siebie:
mam kilka par różnych biegowych Asicsów, wszystkie z oznaczeniem 27cm/US 9/ Euro 42,5
oraz jedną parę Mizuno Precision model 9 z oznaczniem US 9/Euro 42/ JP [cm]27;
jak widać onaczenie Euro (42 i 42,5) jest inne, ale wszysktkie buty są raczej identycznie dopasowane na długość; najbezpieczniej patrzyć na oznaczenie w cm;
BTW: porównując te MP 9 z odpowiednikiem Asicsa (używam Speedstar 3), to Mizuno są wyraźnie twardsze;
pzdr
gl
gl
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
Mam już te buty. Znalazłem przez allegro.
http://allegro.pl/mizuno-wave-precision ... 19771.html
Z numerem udało się trafić w dziesiątkę! Kosztowały ca 85 $.
http://allegro.pl/mizuno-wave-precision ... 19771.html
Z numerem udało się trafić w dziesiątkę! Kosztowały ca 85 $.