Buty dla pronatorow a neutral

micro18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam - szybkie pytanie czy majac neutralny typ ukladania stopy, biegajac w np takich butach http://www.decathlon.com.pl/PL/air-pegasus-130052817/ moge sobie zrobic "krzywde" czy to raczej nie bedzie mialo wiekszego znaczenia ?
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Te buty będą Ci pasowały jak ulał.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
micro18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

pytam bo gosciu w decathlonie mowil ze jezeli mam neutralne ulozenie to takie buty moga mi uszkodzic kolana i skonczy sie moja przygoda z bieganiem...
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

micro18 pisze:pytam bo gosciu w decathlonie mowil ze jezeli mam neutralne ulozenie to takie buty moga mi uszkodzic kolana i skonczy sie moja przygoda z bieganiem...
:hahaha:

A to Ci dopiero! Z tego wynika, że jeżeli jesteś neutralem i kupisz buty dla neutrala to zrobisz sobie krzywdę :hahaha: Doprawdy ciekawe.

A jakie buty ów sprzedawca Ci zaproponował?
Obrazek
micro18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no ale niby te pegasusy nie sa dla neutrala tylko dla ludzi z tendencja do pronacji ? (chociaz w ich opisie w sklepie byly sprzeczne informacje - w jednej linijce pisalo ze dla neutrala a w drugiej ze dla pronatora)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

micro18 pisze:no ale niby te pegasusy nie sa dla neutrala tylko dla ludzi z tendencja do pronacji ? (chociaz w ich opisie w sklepie byly sprzeczne informacje - w jednej linijce pisalo ze dla neutrala a w drugiej ze dla pronatora)
"Przeznaczenie: dla osób regularnie uprawiających bieganie (o uniwersalnym typie stawiania kroku) na drogach polnych i asfaltowych." - neutralny.

"Dla biegaczy o stopie z tendencją do pronacji" - i tu masz racje gdyż jest to błąd na stronie oraz nieznajomość sprzedawcy.

Nike Air Pegasus jest to sztandarowy but dla biegaczy neutralnych Nike. Dla mnie najlepszy but to biegania jaki tenże brand produkuje.
Obrazek
micro18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ok to jak dobrze pojdzie to w srode moze pojde i kupie - a najlepsze jest to ze w decathlonie dalej widnieje stara cena - dopiero po sprawdzeniu przez sprzedawce systemie okazalo sie ze cena jest jak ta na stronie.

I jeszcze jedno szybkie pytanie jezeli mam rozmiar 27.5 to jaki but kupic ? 0.5 czu 1cm wiekszy od stopy ?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

micro18 pisze:ok to jak dobrze pojdzie to w srode moze pojde i kupie - a najlepsze jest to ze w decathlonie dalej widnieje stara cena - dopiero po sprawdzeniu przez sprzedawce systemie okazalo sie ze cena jest jak ta na stronie.

I jeszcze jedno szybkie pytanie jezeli mam rozmiar 27.5 to jaki but kupic ? 0.5 czu 1cm wiekszy od stopy ?
Przymierz 27,5 oraz 28 i wybierz ten który lepiej leży na stopie. W każdym razie but nie może być "na styk" i nie może być efektu latającej pięty.

Pozdrawiam,
Paweł Decathlon Lublin
Obrazek
micro18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pojechalem jeszcze dzisiaj i wzialem rozmiar 44 i jeszcze polar i spodnie ISOLATE COMFORT - myslisz ze taki zestaw bedzie dobrze wspolgrac z bielizna Brubeck ?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

micro18 pisze:Pojechalem jeszcze dzisiaj i wzialem rozmiar 44 i jeszcze polar i spodnie ISOLATE COMFORT - myslisz ze taki zestaw bedzie dobrze wspolgrac z bielizna Brubeck ?
Na pewno będzie współgrał pytanie jest tylko w jakiej temperaturze chcesz go użytkować? I jaka konkretnie to bielizna.
Obrazek
micro18
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

micro18 pisze:Pojechalem jeszcze dzisiaj i wzialem rozmiar 44 i jeszcze polar i spodnie ISOLATE COMFORT - myslisz ze taki zestaw bedzie dobrze wspolgrac z bielizna Brubeck ?
Idź po po prostu pobiegać, co? :P
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na szeroką rozumianą zimę niestety ten komplet nie będzie uniwersalny to znaczy pewnych komponentów jest za dużo lub za mało. Przypuśćmy, że będzie -30 stopni - wtedy z pewnością niezbędna będzie kurtka do biegania. A teraz spójrzmy na to z drugiej strony - jest temperatura powyżej 5 i co wtedy? Zapewne będzie Ci za gorąco. Uważam, że Twój komplet może się nadać w temperaturach od okolic 0 do -10 stopni. W przeciwnym razie będzie Ci albo za zimno albo za gorąco (tak źle i tak źle) Bieganie to taki sport gdzie odzież i buty gra pierwsze skrzypce. Złe ubranie się zwiększa ryzyko choroby.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ