Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś pulsometra z gps-em. Nigdy nie byłem jakimś gadżeciarzem ale tym razem pomyślałem, że przydało by mi się coś takiego. Do tej pory korzystałem z zegarków do biegania Timexa z serii ironman. Ale dwa już "zużyłem", że tak powiem. Byłem juz prawie zdecydowany na garmina F405 ale spotkałem się z dużą ilością negatywnych opinii na jego temat. Proszę więc was o jakąś poradę jaki inny produkt tej lub innej firmy mógłbym zakupić (bo już mam mętlik) Proszę również o opinie osób które dłużej posiadają model F405.
Jeśli ktoś ma propozycję innego produktu to przybliżę moje oczekiwania:
-Cena do 900zł (z groszami, ewentualnie)
-Dobry pulsometr (bez przekłamań i z szybkim czasem aktualizacji tętna)
-Dobry GPS (w miarę szybkie łączenie się z satelitą i w miarę dokładny dystans)
-Wygodny i nie wielki (Garmin F305 odpada) chciałbym czasem ubrać go na rękę (która jest chuda) po treningu.
-Jest to sprzęt elektroniczny, a wiadomo jak elektronika ma się do wody i wilgoci. Trening wykonuje w różnych warunkach pogodowych a nawet jeśli jest ładnie to wiadomo człowiekowi pocą się dłonie, więc nie chce żeby z tego powodu były jakieś problemy z tym sprzętem. Wydaje mi się, że właśnie w taki sposób prawdopodobnie (wciskanie przycisków wilgotnymi palcami) zniszczyłem wspomniane wyżej dwa Timexy, ale jak tu łapać lapy podczas wykonywania tempa nie dotykając przycisku.
-Podstawowe funkcje treningowe
To chyba wszystko, jeśli jeszcze coś mi się przypomni to napiszę.
Bardzo proszę o pomoc.
Potrzebna rada
- Balon
- Wyga
- Życiówka na 10k: 31:27
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- Balon
- Wyga
- Życiówka na 10k: 31:27
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt: