Na zimę , żeby nie przemakały.

Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!
Przepraszam z góry za kolejny post na podobny temat ,ale nie znalazłem w poprzednich nic ,co by odpowiedziało na moje pytanie.
Proszę o poradę propo butów na zimę. Nogę mam neutralną , ważę około 77 kg., tygodniowo robię w granicach 50 km. Teren jest wyrównany , mniej więcej pół na pół las i asfalt. Teraz biegam w LunarGlide 2 i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej biegałem też w Nike(modelu nie pamiętam)i też było dobrze, dlatego skłaniam się ku Nike Pegasus 27 GTX. Chciałbym Gore tex,bo bardzo nie lubię jak przemaka but,ale może jest inna równie dobra ochrona przed wodą.Nastawiłem się na pegasus 27 gtx,bo modelu 26 nigdzie nie mogę znaleźć w moim rozmiarze.
Proszę o podpowiedź ,czy te buty będą dobre ,albo czy coś innego może lepszego się znajdzie.Jestem otwarty na propozycje.
Dzięki!
Run Forrest, RUN!!
PKO
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

z nieprzemakalnych to polecam coś w ten deseń
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieki za pomocną radę!!
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
Beagle
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie jestem spaecjalista lae polecam to w czym sam biegam - icebug i sobie chwalę ,poza nieprzemakalną membraną (inaczej gorotex - w ice jest inna nazwa nie pamietam) mają dla mnie super patent (teraz już także w innych butach) kolce węglowe - nawet na lodzie biegam bez poślizgów.Ale przestrzegam że buty najlepiej sprawdzają się gdy już spadnie śnieg lub jest oblodzenie,na suchym asfalcie nie ma sensu w nich biegać
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki, za podpowiedz! Nigdy o tym nie słyszałem , ale wygląda ciekawie, tylko znając łódzkie warunki , to nigdzie nie bedzie tego można kupić . Przez net nie kupuję butów , bo muszę pierw przymierzyć i zobaczyć jak się czuję. Tak czy inaczej dzięki , na pewno poszukam tego!
Run Forrest, RUN!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ