Salomon Trail Pro 5
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To jest dla mnie nie do końca zrozumiałe. Czy właśnie ciężcy biegacze nie powinni mieć większej amortyzacji?But mało amortyzowany, raczej dla osób lubiących sztywniejsze podeszwy lub dla ciężkich biegaczy.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie tez bym polecał dobrą amortyzacje dla ciezkich biegaczy. Wydaje się mi z tester wyszedł z założenia biegacza wyczynowca który lubi biegać ultra i stąd te spostrzeżenia. Druga sprawa to wymiana sznurówek - ja się z tym nie spotkałem a zajechałem już 4 pary Salomona -to też zdarza się chyba tym co startują w AR. Co jeszcze? Jakaś niekonsekwentność - cyt. "Trail Pro nie jest zbyt żwawym butem. Stosunkowo twardy, ale stabilny." - po pierwsze ze względu na minimalizm i lekkośc jak dla buta terenowego myśle, że jednak można pośmigać w nim szybciej, a po drugie jeśli jest twardy i na niskim profilu to musi być stabilny. Tez mi się wydaje ze z całej kolekcji Salomona ten model jest przeznaczony dla mniej zaawansowanych lub tych co biegaja po terenie "kompromisowym"
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
...dużo tego minimalizmu, wg stronki salomona 311g...
prawie o połowę więcej niż w np xtalonach 212
---------------------
uwaga techniczna to testerów: prosiłbym o podawanie wagi butów - kończę czytać któryś test z rzędu...i pierwsze co muszę zrobić ,to krótki research - żeby wyrobić sobie zdanie na temat co właściwie według autora znaczy "lekki" lub "minimalistyczny"
zdrówko
prawie o połowę więcej niż w np xtalonach 212
---------------------
uwaga techniczna to testerów: prosiłbym o podawanie wagi butów - kończę czytać któryś test z rzędu...i pierwsze co muszę zrobić ,to krótki research - żeby wyrobić sobie zdanie na temat co właściwie według autora znaczy "lekki" lub "minimalistyczny"
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
No tak ale Talon 212 to but przeznaczony na starty i dla wyznawców naturalnego biegania.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak ostatnio widziałem Gawła (czyli dzisiaj) to ważył coś koło 64kg, więc to co jest dla niego twardą dechą, będzie dla zawodnika ważącego 15-20kg więcej odpowiednią amortyzacją. Stąd wychodzi ta rozbieżność w rozumowaniu. Słabo amortyzowany w tym przypadku nie oznacza małej ilości pianki, ale raczej jej twardość.
Co do x-talonów. To chyba niejaki Jarkovsky trenował w nich wściekle tej wiosny, niekoniecznie startując od razu na zawodach
Co do x-talonów. To chyba niejaki Jarkovsky trenował w nich wściekle tej wiosny, niekoniecznie startując od razu na zawodach
napieraj.pl
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
No to trochę wyjaśnia. (masz laserową wage w oczach?) Inna rzeczą jest tez to że buty przeznaczone w teren który sam w sobie jest amortyzowany nie powinny mieć nakombinowane systemy amortyzujące.
Tak biegałem i pewnie tej zimy bede też biegał w Talonach (są super) ale to nie zmienia faktu ich przeznaczenia. W tej chwili na treningu najcześciej zabieram startówke Mizuno Musha2 bo lubie czuć podłoże ale biegać naturalnie nie bede nigdy.
Tak biegałem i pewnie tej zimy bede też biegał w Talonach (są super) ale to nie zmienia faktu ich przeznaczenia. W tej chwili na treningu najcześciej zabieram startówke Mizuno Musha2 bo lubie czuć podłoże ale biegać naturalnie nie bede nigdy.