Nowe buty - odciski :(
- luckie
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57:50
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Jak w temecie – zalozylem wczoraj nowe buty... i po 30min biegania juz mialem odciski. Dla mnie to nowosc, bo poprzednie 2 pary (w dodatku wybierane na chybił-trafił) nie stwarzały żadnych problemów. Generalnie nigdy nie miałem problemów z obuwiem, czy to do chodzenia czy np piłkarskim.... Tym razem świadomie wybrałem obuwie I efekt jest taki ze mam ociski Wygląda mi to na problem z ukształtowaniem wkładki – być moze na bokach nieco uraża stopę. Problem, w nierównym stopniu, ale w tym samym miejscu występuje na obu stopach.
Mam skarpetki do biegania itd. Buty to Adidas Ride2 jezeli to ma jakies znaczenie.
Czy macie jakies sposoby radzenia sobie w takich sytuacjach? Wrocic do starych butow na razie czy sie katowac w nowych az stopa sie przyzwyczai? Czy są jakies specjalne plastry na tego typu problemy u biegaczy?
Jak w temecie – zalozylem wczoraj nowe buty... i po 30min biegania juz mialem odciski. Dla mnie to nowosc, bo poprzednie 2 pary (w dodatku wybierane na chybił-trafił) nie stwarzały żadnych problemów. Generalnie nigdy nie miałem problemów z obuwiem, czy to do chodzenia czy np piłkarskim.... Tym razem świadomie wybrałem obuwie I efekt jest taki ze mam ociski Wygląda mi to na problem z ukształtowaniem wkładki – być moze na bokach nieco uraża stopę. Problem, w nierównym stopniu, ale w tym samym miejscu występuje na obu stopach.
Mam skarpetki do biegania itd. Buty to Adidas Ride2 jezeli to ma jakies znaczenie.
Czy macie jakies sposoby radzenia sobie w takich sytuacjach? Wrocic do starych butow na razie czy sie katowac w nowych az stopa sie przyzwyczai? Czy są jakies specjalne plastry na tego typu problemy u biegaczy?
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 19:24 przez luckie, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelk
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Plastry są takie np. http://pl.compeed.com/
A rozchodziłeś te buty, czy założyłeś po raz pierwszy i od razu pobiegłeś? Może te akurat potrzebują aby w nich trochę pochodzić żeby dopasowały się do stopy.
A rozchodziłeś te buty, czy założyłeś po raz pierwszy i od razu pobiegłeś? Może te akurat potrzebują aby w nich trochę pochodzić żeby dopasowały się do stopy.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- luckie
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57:50
Jasne ze mierzylem przed zakupem, nawet mnie w Decathlonie na bieżnie wpuścili, wygladalo wszystko ok.
Nigdy nie mialem problemow z obuwiem, a biegalem początkowo w zwyklych butach sportowych. Zdecydowalem sie oddac Adidasy i kupilem Mizuno - dzis przebieglem spokojnie 8km i pelen luzik, nic nie boli, nic nie cisnie, nic nie obciera.
Dobrze ze zachowalem wszystkie metki i w Decathlonie przyjeli zwrot bez problemu
Nigdy nie mialem problemow z obuwiem, a biegalem początkowo w zwyklych butach sportowych. Zdecydowalem sie oddac Adidasy i kupilem Mizuno - dzis przebieglem spokojnie 8km i pelen luzik, nic nie boli, nic nie cisnie, nic nie obciera.
Dobrze ze zachowalem wszystkie metki i w Decathlonie przyjeli zwrot bez problemu

Są w tej chwili jakieś dobre przeceny w Decathlonie?luckie pisze:Jasne ze mierzylem przed zakupem, nawet mnie w Decathlonie na bieżnie wpuścili, wygladalo wszystko ok.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Nie wiadomo co się czai na końcu serii. Moim zdaniem zawsze może coś być - a wiem co niecokrawat pisze:Są w tej chwili jakieś dobre przeceny w Decathlonie?luckie pisze:Jasne ze mierzylem przed zakupem, nawet mnie w Decathlonie na bieżnie wpuścili, wygladalo wszystko ok.

To super, że autor tematu jest zadowolony

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53
-
- Wyga
Freud jest dobry na każdą okazję 
Adidas'ów nie miałem, ale Asics'y trochę mnie obcierały na początku.
Zakleiłem plastrem obtarcia i dalej biegałem. Przeszło po tygodniu. Teraz już plastra nie używam.

Adidas'ów nie miałem, ale Asics'y trochę mnie obcierały na początku.
Zakleiłem plastrem obtarcia i dalej biegałem. Przeszło po tygodniu. Teraz już plastra nie używam.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
kolega czy koleżanka katka zostali usunięci za ciągłe kryptoreklamowanie tego sklepu.
A kolega krawat także zostanie jeśli nie zrozumie, że jeśli chce uczestniczyć w jakichś tutaj rozmowach to musi używać innego języka.
A kolega krawat także zostanie jeśli nie zrozumie, że jeśli chce uczestniczyć w jakichś tutaj rozmowach to musi używać innego języka.
- AsiaSolo
- Rozgrzewający Się
Jakie to plastry mają być? Nie musicie podawać konkretnych nazw ani ja nie podam modelu moich butów, żebyście nie uznali tego za jakąś antyreklamę. Wystarczą takie zwykłe? Coś nie jestem do nich przekonana, dlatego się pytam.
Lewa stopa jest ok, natomiast prawa obciera się po stronie wewnętrznej, chyba coś z wkładką jest nie tak. Próbowałam ustawiać tę wkładkę na różne sposoby, może to faktycznie kwestia nowych butów i ich rozbiegania, przebiegłam w nich na razie ok 20 km. Ale mimo wszystko chcę jakoś zabezpieczyć przez ten czas, bo te obtarcia nie są przyjemne.
Lewa stopa jest ok, natomiast prawa obciera się po stronie wewnętrznej, chyba coś z wkładką jest nie tak. Próbowałam ustawiać tę wkładkę na różne sposoby, może to faktycznie kwestia nowych butów i ich rozbiegania, przebiegłam w nich na razie ok 20 km. Ale mimo wszystko chcę jakoś zabezpieczyć przez ten czas, bo te obtarcia nie są przyjemne.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wystarczy plaster tkaninowy bez opatrunku - zabezpieczy i nie odklei się.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
Asiu na odciski na pewno maja w aptece jakies specjalne. My dostalismy kiedys na zawodach jako reklame Hansaplast. Nie wiem czy sa w Pl dostepne. One sa takie jajowate. Ja w sumie nie miewam problemow z obtarciami ale raz mi sie zdarzylo. Ten plaster tak sie przykleja, ze jest jak druga skora i jak masz pecherz to jakos tak go wciaga. Jest naprawde super i mozna w nim sie kapac.