Test BIOMa
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale pytasz się o BIOM czy pytasz się ogólnie, co inni myślą ile buty wytrzymują?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
a gdzie linki do filmów?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
A o jaki filmik Ci chodzi?gasper pisze:a gdzie linki do filmów?
Ale co masz na myśli? Jeśli masz na myśli, że biegam w takim bucie mimo, że pronuję - no tak, ale to już od jakiegoś czasu (myśli o tym były w 2005 roku, ale coś zmieniłem w 2007) tak się dzieje, że stwierdziłem, że jeśli będę biegał trochę inaczej to może nie będzie mi to przeszkadzało i nie przeszkadza.brujeria pisze:A co Adam z Twoją pronacją?
Tak jak zresztą napisaliśmy - zmiana stylu biegu jest jakimś sposobem na radzenie sobie z potencjalnymi skutkami pronacji.
Pytanie jakie będzie saldo, bo w moim przypadku biegowo od roku 2007 mało się działo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
już nie pamiętasz? obiecałeś sie ponagrywać
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie, pamiętam. Ale powiedz o jaki filmik Ci chodzi? Co chciałbyś zobaczyć?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jak biegasz w tych biomach i dla porównania w innych butach przy różnych prędkościachAdam Klein pisze:Nie, pamiętam. Ale powiedz o jaki filmik Ci chodzi? Co chciałbyś zobaczyć?
a film obiecałeś w wątku biom...
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ścieranie się tych gumowych kolorowych elementów na podeszwie pewnie determinuje żywotność tego buta. Sam jestem ciekawy ile wytrzymają, bo narazie biegam po prostu w tej jednej parze.
Jak się zetrą odpowiednio mocno - trzeba będzie but wymienić. Biegam w nich od maja mniej więcej na 50% czasu, od połowy lipca na 100%, tygodniowo z 60 km, dokładnie nie notuję (sorry, powinienem).
Inne elementy się nie zużywają, np ta skóra na zapiętku jest nieruszona.
http://www.bieganie.pl/img/buty/biom_zapietek1.jpg
http://www.bieganie.pl/img/buty/biom_zapietek2.jpg
Mam tylko jak biegam w BIOMach, przy różnych prędkościach mam tylko z tyłu, z boku mam przy jednej prędkości, wstawię jakoś później.
Jakość filmów jest taka sobie.
Filmik od tyłu chyba znasz, jest tutaj: http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=141&id=2025
Jak się zetrą odpowiednio mocno - trzeba będzie but wymienić. Biegam w nich od maja mniej więcej na 50% czasu, od połowy lipca na 100%, tygodniowo z 60 km, dokładnie nie notuję (sorry, powinienem).
Inne elementy się nie zużywają, np ta skóra na zapiętku jest nieruszona.
http://www.bieganie.pl/img/buty/biom_zapietek1.jpg
http://www.bieganie.pl/img/buty/biom_zapietek2.jpg
Nie obiecałem ale powiedziałem że spróbuję.gasper pisze: jak biegasz w tych biomach i dla porównania w innych butach przy różnych prędkościach
a film obiecałeś w wątku biom...
Mam tylko jak biegam w BIOMach, przy różnych prędkościach mam tylko z tyłu, z boku mam przy jednej prędkości, wstawię jakoś później.
Jakość filmów jest taka sobie.
Filmik od tyłu chyba znasz, jest tutaj: http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=141&id=2025
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jeszcze przypomniała mi sie jedna uwaga do szybkości - prędkość 4min/km dla jednego zawodnika to swobodny bieg a dla innego to już pełen gaz a co za tym idzie inna biomechanika ruchu - rozmawiałeś o tym z konstruktorami? widziałem ostatnio ciekawy film, na którym mężczyzna biegnie z kobietą tym samym tempem - on biegnie luźniutko a kobieta ma już wysiłkową mine na twarzy stąd to pytanie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:50
Świetny artykuł! Ja Biomy na razie tylko przymierzałem w sklepie. I muszę przyznać, że rzadko mi się zdarza tak od razu poczuć, że to jest to.
Niestety cena skutecznie uniemożliwia zakup
A poza tym trochę się boję tej ich "inności". Biegam od kilkunastu lat i od zeszłego roku mam problemy z łydkami i achillesami.
Muszę je najpierw zwalczyć (powodem są prawdopodobnie nowe buty) a potem eksperymentować z nowymi i tak innymi butami.
Ale z powodu problemów z kręgosłupem staram się biegać na całych stopach, więc idea Bioma jak najbardziej mnie przekonuje.
"Ciekawa" rzecz jest taka, że sprzedawca w Inter-Sporcie nie potrafił nic mi powiedzieć. Teraz wiem, dlaczego i czym buty na półce się różnuły. Sprzedawca nie miał pojęcia...
Pozdrawiam.
Niestety cena skutecznie uniemożliwia zakup
A poza tym trochę się boję tej ich "inności". Biegam od kilkunastu lat i od zeszłego roku mam problemy z łydkami i achillesami.
Muszę je najpierw zwalczyć (powodem są prawdopodobnie nowe buty) a potem eksperymentować z nowymi i tak innymi butami.
Ale z powodu problemów z kręgosłupem staram się biegać na całych stopach, więc idea Bioma jak najbardziej mnie przekonuje.
"Ciekawa" rzecz jest taka, że sprzedawca w Inter-Sporcie nie potrafił nic mi powiedzieć. Teraz wiem, dlaczego i czym buty na półce się różnuły. Sprzedawca nie miał pojęcia...
Pozdrawiam.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Gasper, coś w tym jest ale jakieś założenia które byłyby jasne dla ogółu musieli przyjąć.
kk64 - to jest jakieś ryzyko - bo 1) nowy typ buta i 2) jeśli się pomylisz to wtopa z kasą. Przejdź się do jakiegoś kumatego w bieganiu fizjoterapeuty, co Ci może pomóc.
kk64 - to jest jakieś ryzyko - bo 1) nowy typ buta i 2) jeśli się pomylisz to wtopa z kasą. Przejdź się do jakiegoś kumatego w bieganiu fizjoterapeuty, co Ci może pomóc.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
inne firmy rozwiązały to w banalny sposób dzieląc buty na startowe i treningoweAdam Klein pisze:Gasper, coś w tym jest ale jakieś założenia które byłyby jasne dla ogółu musieli przyjąć.