Pulsometr. Pytania
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Wszystkich, Mam kilka pytań:
1.Czy opłaca się kupować pulsometr do 100zł. (Jestem początkującym biegaczem[biegam prawie 2 miesiące])
2.Jeśli się opłaca, to jakie funkcje powinien mieć, może znacie jakieś modele, dobre firmy.
3.Czy w Toruniu będę mógł go nabyć. I ogólnie czy ktoś wie czy w Toruniu są jakieś sklepy dla biegaczy bo ja na necie nie mogą znaleźć(ale mogą się nie reklamować w necie, różnie to bywa).
P.S. Może też być pulsometr za trochę więcej niż te 100 zł np. 109,114 :].
1.Czy opłaca się kupować pulsometr do 100zł. (Jestem początkującym biegaczem[biegam prawie 2 miesiące])
2.Jeśli się opłaca, to jakie funkcje powinien mieć, może znacie jakieś modele, dobre firmy.
3.Czy w Toruniu będę mógł go nabyć. I ogólnie czy ktoś wie czy w Toruniu są jakieś sklepy dla biegaczy bo ja na necie nie mogą znaleźć(ale mogą się nie reklamować w necie, różnie to bywa).
P.S. Może też być pulsometr za trochę więcej niż te 100 zł np. 109,114 :].
- przemekWCH
- Stary Wyga
1. Opłaca. Ja na początku kupiłem taki za 30zł a później marzyłem o lepszym...
2. 3. A np kup na allegro : http://allegro.pl/item1168064136_medion ... 41401.html

2. 3. A np kup na allegro : http://allegro.pl/item1168064136_medion ... 41401.html
Pozdrawiam
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
-
- Stary Wyga
Tego typu pulsometry mają ten mankament, że działa 1 na 10 a 5 na 10 psuje się po pary treningach. Jak będziesz miał szczęście to trafisz. Lepiej poczekać i dozbierać na coś pożądnego. Zanim kupiłem Polara też trochę tego szmelcu wywaliłem do kosza. Co do funkcji to oprócz pomiaru tętna przyda się pomiar międzyczasów. Odmierzysz swoją trasę co 1 km i będziesz mógł kontrolować jak szybko biegniesz.
-
- Dyskutant
Witam,
Podłączę się.. Chciałbym pulsometry dla moich podopiecznych, fundusze mocno ograniczone..
Taki Medion by Im IMO na początek starczył, ale..
- one nie maja kodowania cyfrowego, czy nie będą Im się mieszały wyniki biegnąc w grupach..?
- jaki możecie polecić pulsometr, by miał połączenie z czujnika do zegarka kodowane, a był w dobrej cenie..?
Pozdrawiam.
Podłączę się.. Chciałbym pulsometry dla moich podopiecznych, fundusze mocno ograniczone..
Taki Medion by Im IMO na początek starczył, ale..
- one nie maja kodowania cyfrowego, czy nie będą Im się mieszały wyniki biegnąc w grupach..?
- jaki możecie polecić pulsometr, by miał połączenie z czujnika do zegarka kodowane, a był w dobrej cenie..?
Pozdrawiam.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:08
Ja kupiłem w Decathlonie, bodajże za 39 zł, chodzi bez problemu:) Jak dla mnie jest wystarczający póki co chociaż wolałbym mieć np. pulsometr do Nike+, a w przyszłości może coś lepszego. Co do twoich pytań, to po prostu napisz do sprzedawcy, powinien wiedzieć;)
I am addicted.
-
- Stary Wyga
Wygląda sensowniej. Przynajmniej będzie gdzie pójść z reklamacją w razie czego. Napisz jaka marka i model to może zainteresowani znajdą coś przez google.mirek87 pisze:Ja kupiłem w Decathlonie, bodajże za 39 zł, chodzi bez problemu:) Jak dla mnie jest wystarczający póki co chociaż wolałbym mieć np. pulsometr do Nike+, a w przyszłości może coś lepszego. Co do twoich pytań, to po prostu napisz do sprzedawcy, powinien wiedzieć;)
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
Mediony za ~40zł są w porządku. Zresztą często były przypadki, ze ktoś miał nowy pulsometr, tylko bateria była stara i pulsometr pokazywał dziwne wartości, a użytkownik myślał, ze jest zepsuty, a wystarczyło wymienić baterię.bba pisze:Tego typu pulsometry mają ten mankament, że działa 1 na 10 a 5 na 10 psuje się po pary treningach. Jak będziesz miał szczęście to trafisz. Lepiej poczekać i dozbierać na coś pożądnego.

Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:08
Marka Kalenji, a model spiszę jak wrócę z pracy. Patrzę teraz ich ofertę to podobny do mojego kosztuje 79 zł. Mój natomiast na 100 % kosztował coś ok 39 zł, bo pamiętam, że bardzo się zdziwiłem, że taki tani;)bba pisze:Wygląda sensowniej. Przynajmniej będzie gdzie pójść z reklamacją w razie czego. Napisz jaka marka i model to może zainteresowani znajdą coś przez google.mirek87 pisze:Ja kupiłem w Decathlonie, bodajże za 39 zł, chodzi bez problemu:) Jak dla mnie jest wystarczający póki co chociaż wolałbym mieć np. pulsometr do Nike+, a w przyszłości może coś lepszego. Co do twoich pytań, to po prostu napisz do sprzedawcy, powinien wiedzieć;)
I am addicted.
-
- Zaprawiony W Bojach
Pewnie była wyprzedaż...
-
- Zaprawiony W Bojach
MSZ - najistotniejsza jest dokładność pomiaru;wwwujek pisze:
Pozdrawiam.
z tego, co widziałem, to dokładnością EKG chwalą się Polar oraz Sigma; Polar tani nie jest, ceny modeli Sigmy
z kodowanym przekazem (seria ma w nazwie Onyx, szczegóły na witrynie producenta) mieszczą się w przedziałe 130-240zł + przesyłka (oczywiście, można kupić dużo drożej;);
ja używam modelu Easy, ma mini pamięć sesji, zapisuje m.in. tętno max; jako pulsometr IMO - OK,
test w naturze na tętno max. wyszedł mi identycznie jak na Polarze;
jako zegarek- zupełny niewypał, rozwiązanie podświetlania też kiepskie;
pzdr
gl
gl
-
- Rozgrzewający Się
To powiedźcie. Za jaką cenę opłaca się kupować pulsometry, taki już na stałe,dobry, że się nie psuję, wszystkie pomiary w miarę dobrze pokazuje, który ma funkcje dla początkowych zawodników no i tych zawodowych?Taki żeby mi służył przez lata :P.
I z jakiej firmy.
I z jakiej firmy.
- przemekWCH
- Stary Wyga
Może nie na lata. Ale Garmin Forerunner 305 spełnia bynajmniej moje oczekiwania w 100% 

Pozdrawiam
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
Przemek
VRC Runner !
Run4fun !!!
-
- Stary Wyga
Obejżyj, może któryś z Polarów http://www.sportkonsulting.pl. Ja mam Polara S610 (ten model już wycofano ze sprzedaży) od 2002 roku i jest OK.Knorpel pisze:To powiedźcie. Za jaką cenę opłaca się kupować pulsometry, taki już na stałe,dobry, że się nie psuję, wszystkie pomiary w miarę dobrze pokazuje, który ma funkcje dla początkowych zawodników no i tych zawodowych?Taki żeby mi służył przez lata :P.
I z jakiej firmy.
- ja_arek
- Wyga
Zdecydowałem się na Sigmę 15. Uważam, że jest to korzystna relacja między jakość/wyposażenie/cena. Opinie o gubieniu sygnału i sieciach energetycznych nie potwierdzam. Osobiście mi brakuje w niej zegarka w czasie wyświetlania pulsu.
Generalnie jednak nie przepłacisz, dostaniesz coś dobrego i sprawdzonego. Myślę, że na początek to dobry, sprawdzony i bezpieczny zakup.
Generalnie jednak nie przepłacisz, dostaniesz coś dobrego i sprawdzonego. Myślę, że na początek to dobry, sprawdzony i bezpieczny zakup.
-
- Dyskutant
Panowie, a kto z Was używał Mediona 41401 czy Donnay'a (to w sumie jedno), ale w grupie? Nie ma czegoś takiego, że wynik Krzysia widoczny jest na zegarku Rysia..?
Jeśli chodzi o Sigmę PC-15 za jakieś 125zł.. Nie lepiej juz kodowana Sigmę ONYX CLASSIC za 140..?
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o Sigmę PC-15 za jakieś 125zł.. Nie lepiej juz kodowana Sigmę ONYX CLASSIC za 140..?
Pozdrawiam.