Hej ! Witam ! Bardzo mi milutko,że się tu znalazłam

Jestem tu nowicjuszką i właściwie bardzo potrzebuję pomocy w odpowiedzi na pytanie.Biegam ponad rok średnio,a raczej łącznie jakieś 50 km tygodniowo po asfalcie i w lesie..to drugie o tej porze roku i nie tylko jest chyba dla mnie najbardziej ekscytujące.Z moich obserwacji stanu butów na beton(asics gel blackhawk 2) wynika,że jestem" supinatorką " i całkiem spoko się w nich czuję,ale do rzeczy - niedawno kupiłam buty trailowe asics gel-trail sensor wr,ale model męski i bardzo się boję żeby nie nabawić się kontuzji,ponieważ jestem kobietą i lekko ten temat zgłębiłam,ale już po zakupie... może powinnam była kupić model właśnie damski?.. gafa?
Fakt,że właściwie model ten jest właśnie dla supinatora.Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi fachowców i czy bieganie w męskich butach będzie dla mnie bezpieczne? Jestem indywidualistką z praktycznie znikomą ( 0 ) znajomością biegaczy poza tymi napotkanymi w trasie...na tą ironię dziś skręciłam sobie nogę -uraz stawu skokowego

buty przyjdą na początku sierpnia,a mnie czeka" posiadówa"w domu..o ironio..Proszę bardzo o opinię na ten temat - rozświetli bardzo mi to sprawę.