la sportiva

zaba30
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czesc
chcialem tylko spytac,ma ktos do czynienia albo mial z butami do biegania w terenie firmy
La Sportiva?znalazlem w jednym ze sklepów do sprzedania ich buty,model:Wild Cat
jak jest z jakoscią,trwałość,itd.
moze ktos cos wie o tym modelu konkretnym(wild cat),dla jakiej stopy są,itd.
pozdrawiam wszystkich
PKO
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

O tych butach to nie wiem nic.
Znam tylko firme, ze robi dobre (w miare) buty wspinaczkowe, hikingwe i generalnie gorskie.
Doswiadczenie maja, ale nie biegowe. (a przynajmniej nic o tym nie wiem)

TYlut
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

tylut pisze: Doswiadczenie maja, ale nie biegowe. (a przynajmniej nic o tym nie wiem)
Mają bardzo duże biegowe doświadczenie już od lat.
To są jedne z najlepiej na świecie ocenianych butów do górskiego ścigania.
(marka, nie mówię o modelu).

http://www.lasportiva.com/catalogue/cat ... anguage=EN
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też mnie ostatnio te buty zainteresowały, bo w sklepie znalazłem. Cena całkiem ciekawa, ale pytanie - co z pronacją? Nigdzie nie podają informacji na jaką stopę dany model pasuje - choć na chłopski rozum to w przypadku butów "terenowych" nie powinno to mieć znaczenia, bo przecież stopa nigdy nie uderza w nierówne podłoże tak samo i nodze nie zagraża ciągle identycznie skierowana siła.
zaba30
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

gdzies wczesniej znalazlem,ze sa dla neutralnych...
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zaba30 pisze:gdzies wczesniej znalazlem,ze sa dla neutralnych...
Potwierdzam, La Sportiva Wildcat to buty dla biegaczy supinujących i neutralnych:

http://www.tetonat.com/2009/06/trail-ru ... a-wildcat/
http://www.runningwarehouse.com/descpageMRS-LAWC.html

Chyba się do nich przymierzę, bo moje NB wytrzymają już niewiele kopnięć w kamienie ;)
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

już głupieję i im więcej i bardziej wgłębiam się w forum tym bardziej nie wiem gdzie pisać i o co pytać... :niewiem:
czyli jak biegam zawsze po polnej drodze, drodze po której czasem przejedzie traktor, ale generalnie jest tam sporo dołków, dziur, kamieni czy wysypywanych pokruszonych cegieł to nie musze patrzeć na to jaki mam tym stopy tylko szukać musze butów do biegania w terenie, takich coś jak la sportiva?
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mszary pisze: czyli jak biegam zawsze po polnej drodze, drodze po której czasem przejedzie traktor, ale generalnie jest tam sporo dołków, dziur, kamieni czy wysypywanych pokruszonych cegieł to nie musze patrzeć na to jaki mam tym stopy tylko szukać musze butów do biegania w terenie, takich coś jak la sportiva?
Nie przejmuj się, też nie wiem, próbowałem to tak na chłopski rozum rozkminić, ale moje rozumowanie może być niewiele warte, a na pewno nie warte ryzykowania.
zaba30
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kup buty tak,zeby po prostu byly : - do biegania w terenie
- i na typ stopy jaki masz
i będzie ok
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj kupiłem buty La Sportiva Wildcat, bez goreteksu, 299zł.

Na razie po krótkim nocnym biegu napisze tylko, że są bardzo wygodne, zdecydowanie wygodniejsze od New Balance 872.

Na pewno szkoda ich na asfalt, choć biega się w nich po asfalcie bardzo dobrze.

Na czubku buta spory plastikowy "ochraniacz" - na tym mi bardzo zależało, poprzednie buty (NB 872) właśnie przez kopanie w kamienie nabawiły się dziur na czubkach (poza tym są jak nowe :/)

Przy okazji mała uwaga do butów Montrail Masochist, jakiś czas temu zachwalanych - to są buty dla _pronatorów_, taka informacja powinna być wypisana wielkimi literami - dużo nie brakowało, a dałbym się nabrać na reklamę...
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

bansen pisze:Wczoraj kupiłem buty La Sportiva Wildcat, bez goreteksu, 299zł.

Na razie po krótkim nocnym biegu napisze tylko, że są bardzo wygodne, zdecydowanie wygodniejsze od New Balance 872.

Na pewno szkoda ich na asfalt, choć biega się w nich po asfalcie bardzo dobrze.

Na czubku buta spory plastikowy "ochraniacz" - na tym mi bardzo zależało, poprzednie buty (NB 872) właśnie przez kopanie w kamienie nabawiły się dziur na czubkach (poza tym są jak nowe :/)

Przy okazji mała uwaga do butów Montrail Masochist, jakiś czas temu zachwalanych - to są buty dla _pronatorów_, taka informacja powinna być wypisana wielkimi literami - dużo nie brakowało, a dałbym się nabrać na reklamę...
Gdzie kupiłeś buty?? jest jakiś sklep gdzie to można przymierzyć?? czy tylko net? oczywiście sklep w Krakowie byłby najlepszy :)
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buty kupiłem w sklepie Summit na Placu Wolności w Katowicach, maja modele Wildcat i Lynx, tylko wersjach bez goreteksu.

http://www.sportzakupy.pl/Sklep/Mountai ... 8,122,.htm

Ale nie wiem, jak im ten sklep im funkcjonuje, ceny w necie są inne niż w sklepie w realu:)

Na Placu Wolności Wildcat kosztują 299zł, a Lynx 319zł.
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to przetestowałem w górach te Wildcaty.

W porównaniu z NB 872 są po prostu niesamowicie wygodne, trudno mi cokolwiek napisać o nich, bo po prostu biegłem i nic mi nie przeszkadzało. Było i błoto, i kamienie - żadnych poślizgnięć.

http://picasaweb.google.com/artur.goc/2 ... ibekCzupel#

Przegibek - Magurka - Czupel, 1h13min tam i z powrotem, 10.8km, 265m podbiegów ;)
zaba30
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pytanie do Bansena,jak się biega w tych La Sportiva? masz je już parę miesięcy chyba...
biegasz w nich w zimie?
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wlasnie dostalem "do tekstow" dwa modele firmy La Sportiva i paczke wkretow ( czy mozliwe zeby kilkanascie srubek i klucz kosztowalo 45 baksow?).

Obydwa modele maja Gortex ale majac je teraz na stopach , odczuwam inne wrazenia, plynace od strony podeszwy.

Wildcat jest w miare klasycznym butem ale Crossover jest jakby cizemka z podeszwa, gdzie jest nakreslona strefa przykrecania srubek.
Srubki roznia sie od zwyklych gwintem , ktory przypomina swider ew. brone talerzowa ;). Ten szeroki gwint pozwala na lepsze zakotwiczenie.

Przed chwila wyszedlem na lod i bez srubek zadna technologia nie daje rady. Zaraz wkrecam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ