Jak odróżnić buty?

Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

Czy da się jakoś odróżnić tak na pierwszy rzut oka czy dany but jest dla supinatora lub pronatora? Chodzi mi o to czy biorąc do ręki buta mogę od razu stwierdzić dla jakiego rodzaju stopy jest przeznaczony?
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W tych dla pronatora można bardziej pościemniać z ilością bajerów. Będą więc półkę wyżej, co korzystnie wpływa na wspinającego się na palce, platfusa.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Dla pronatora powinna mieć nieco szerszą podeszwę (ale to trudno zauważyć, musiałbyś porównywać) najłatwiej- te dla pronatora mają zazwyczaj w jakiś sposób zasygnalizowany (innym kolorem) twardszy materiał użyty w podeszwie od wewnętrznej strony.
lukszy
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo, bardzo duża liczba butów przeznaczonych dla pronatorów posiada w wewnętrznej części podeszwy szary element (stabilizujący) taki jak w na zdjeciu w linku http://www.asics.co.jp/running/store/bl ... %20002.jpg (cos takiego jest stosowane m.in w Asics, NB, Nike, Adidas-ale nie zawsze jest szare)
Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

Faktycznie, sprawdziłem na podstawie butów NB. Te dla osób pronujących miały stabilizację po wewnętrznej stronie, czego nie miały buty dla supinatorów :usmiech:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ