Zegarek z pulsometrem

macioo74
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam. Poszukuje zegarka do biegania z pulsometrem. Sęk w tym że nie do końca wiem jak to działa. Zakłada sie na klatkę pas i on przesyła sygnał do zegarka tak?? Jest w nim jakaś bateria? Na ile to starcza i czy jest to w ogóle wygodne. Aha i czy są zegarki które mierzą puls z nadgarstka? W filmie (Hulk :) ) widziałem jakis zegarek z polara co mierzył z nadgarstka, zakładało sie go tylko do dołu. Tyle że pytałem sie w sklepie i Pan sprzedawca powiedział mi że taka technologia nie istnieje ;/ Jak z tym jest do końca?Pozdrawiam
PKO
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

taka technologia istnieje jak najbardziej, tylko podobno to nie efektywne. Na razie nic lepszego niż opaska na klatkę nie istnieje. Co do wygody, praktycznie przy bieganiu nie czuć żadnego dyskomfortu, opaska jest w zasadzie niewyczuwalna.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
Tomaszzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam nawet taki zegarek i jest do sprzedania, bo wolę pulsometr na klatce piersiowej. ;) Prawie go nie używałem, bateria prawie nie używana. Tylko on nie pokazuje pulsu cały czas tylko trzeba chwilę przytrzymać guzik na nim by pokazał puls. Można nim fajnie kontrolować trening.
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.

.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.

..........................Dokładny pomiar odległości.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ