prosze o rade kogos kto sie na tym zna, moje doswiadczenie nie jest zbyt wielkie w tej sprawie dlatego tez pisze.
jestem szczesliwym posiadaczem butow asics 2140, waze swoje 90 kg i przebieglem w nich 620-680 km, ostatnio przebieglem maraton w krakowie, bylo strasznie sympatycznie, wszytsko poslzo zgodnie z planem, nabiegalem swoje 3-45 bez problemu ze sporym zapasem ale.....

mianowicie w zapietku wyleciala dziura, niestety stopa zaczela mi sie slizgac 7 km przed meta i wystarczyly one na tp by zedrzec stope (odcisk, 1/3 stopy i brak chodzenia wlaciwie na tydzien), dodatkowo na siateczce przysrodkowo pojawilo sie linijne rownlogle do podeszwy przetarcie. Tak czy siak drugi but jest jak nowy i teraz pytanie? zdaje sobie sprawe zwazywszy ze stopy zawsze sa rozne od siebie ale czy mozna to zareklamowac? bo niestety buty sa do wyrzucenia probowalemw nich zrobic owb1 15 km i nic z tego nie wyszlo drugi raz zaczelo sie robic to co poprzednio i po 5 km musialem zejsc z trasy wiec buty sa do wyrzucenia? uprzedzajac pytanie : nie prale m butow w pralce, nie uzywalem na nawierznichnie oraz do sportow innych tylko bieganie po twardej nawierzchni? czy jest mozliwosc ze to sie po porstu nie nadaje do reklamacji? moze brzmi dziwnie ale one sie po porstu rozsypaly na biegu??? nie jestem wariatem twierdzacym but ma zyc 2 lata ale pol roku moglby chyba wytrzymac niecale?:) kupilem pod koniec grudnia:) ten but jest w sumie dla ciezkich biegaczy, nie przekroczylem nawet tych 800 km ktorw statystycznie niby but powienien wytrztmac, nie wiem czy fakt iz jeden but jest ok a drugi nie swiadczy o wadzie?
buty kupilem w intersporcie, poza tym cwiczylo mi sie w nich super
bylem zapytac w sklepie o to i powiedziano mi ze nici z reklamacji wiec jak to w koncu jest?
bardzo dziekuje za odpowiedz i rade:)
przemek
no i oczywisce moge zrobic zdjevia buta, noga sie prawie zagoila oprocz blizny ale to tylko naskorek juz wiec zanidlugo o tym zapomne:) ale zdjecia juz tej mojej wspanialem stopy nie zrobie:)