Witam,
Zakupiłem Asicsy Radience...
Wiem, że w butach do biegania powinien być luz na palce ok. 1 cm (1 cm więcej niż normalnie). No więc mam tyle. Nasuwa mi się jednak pytanie:
Asicsy (jak i inne buty) maja na przodzie buta wzmocnienie w postaci gumowej, czy skórzanej osłony przedniej części buta właśnie. Nie wiem szczerze, czy ma to na celu osłonę palców przed np. uszkodzeniem ich wskutek kopnięcia w coś, czy też osłony na bucie mają za zadanie chronić but przed uszkodzeniem. Pewnie i to i to.
Ale...
Mam rozmiar 45, do biegania wybrałem rozmiar 46. Pasują bardzo dobrze, ale duży palec (kiedy go uniosę) znajduje się jakby na szwach 'osłony' na przedniej części buta, a nawet poza 'osłoną' (na materiale buta).
Jak wspomniałem but pasuje bardzo dobrze, ale zastanawiam się, czy wskutek tarcia dużym palcem o materiał nie przebiję/przetrę tego materiału.
P.S. kiedyś przetarłem sobie dużym palcem w ten sposób skórzane buty (kiedy chodziłem palec ocierał o górną część na przedzie buta.
Proszę o odpowiedź
Dzięki
osłona na palce, a uszkodzenia górnej części buta
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
NIE, jeśli będziesz obcinał paznokcieMagicMaciek pisze:
Jak wspomniałem but pasuje bardzo dobrze, ale zastanawiam się, czy wskutek tarcia dużym palcem o materiał nie przebiję/przetrę tego materiału.
Proszę o odpowiedź
Dzięki

W takim bądź razie wszystko możliweP.S. kiedyś przetarłem sobie dużym palcem w ten sposób skórzane buty (kiedy chodziłem palec ocierał o górną część na przedzie buta.

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Rozgrzewający Się
Heh dzięki jumper i dzięki za inne rzeczowe odpowiedzi 
...ale czy dobrze dobrałem te buty?
Czy to normalne, ze duży palec jak go uniosę (a dokładnie koniec paznokcia) dotyka materiału na górze buta, a nie tej osłony?
Jak jest w waszym przypadku
Pytam, bo zastanawiam się nad wymianą, jeśli źle dobrałem (chociaż w tym modelu nie rozmiaru o 0,5 cm mniejszego)
Dzięki za odpowiedzi

...ale czy dobrze dobrałem te buty?
Czy to normalne, ze duży palec jak go uniosę (a dokładnie koniec paznokcia) dotyka materiału na górze buta, a nie tej osłony?
Jak jest w waszym przypadku
Pytam, bo zastanawiam się nad wymianą, jeśli źle dobrałem (chociaż w tym modelu nie rozmiaru o 0,5 cm mniejszego)
Dzięki za odpowiedzi