Puma Complete Eutopia i pewna usterka

misiek12345
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jestem dumien ze swojego biegackiego obuwia, jednak coś się z nim dzieje... Mają na liczniku 350 km (to chyba nie jest tak dużo?), a już się rozpadają... To nie jest standardowa usterka, czyli jakaś dziurawa siateczka czy odklejający się element... But po prostu się 'odwarstwia'. Rzecz dzieje się tylko przy prawym bucie (co dziwne, bo większą stopę mam lewą i to przy lewym bucie coś powinno się przycierać, lewy jest jednak w porządku, jak widać na zdjęciu). Otóż wewnętrzna przeciera się, i to w dwóch miejscach - przy kostce i pięcie. Oto zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nie zwracałbym na to uwagi, gdyby nie fakt, że boję się, iż spod wygodnej, miękkiej warstwy wewnętrznej wyjdzie na wierzch twardy element, który skutecznie uniemożliwi mi korzystanie z tego obuwia... Czy rzeczywiście mam się czego obawiać? Czy w bucie są jakieś takie twarde elementy (po 'wymacaniu' buta wynikałoby, że tak), i czy ta wewnętrzna warstwa może się przetrzeć do takiego stopnia, że wyjdą one na wierzch?

Jeśli to ważne: ważę ok. 77kg :)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Reklamowałbym.
misiek12345
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Reklamowałbym.
O reklamacji raczej myśleć nie mogę, bo, że tak powiem... nie kupiłem ich :D Mniejsza o to, chodzi mi raczej o to, czy nie rozpadną się po kolejnych 50 km :) Szkoda by mi było, bo naprawdę super się w nich biega, a i z zakupem nowego obuwia miałbym problem... :(
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a moze masz tendencje do okopywania sie butami,ja tak mam i wszystkie moje buty w tym miejscu sa odarte.
misiek12345
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

glodny1988 pisze:a moze masz tendencje do okopywania sie butami,ja tak mam i wszystkie moje buty w tym miejscu sa odarte.
Nawet nie... No, ale skoro masz coś podobnego - czy cuś 'wychodzi' na wierzch, czy są one już niezdatne do użytku po małym 'kilometrażu'? :)
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie jest to w takim miejscu ze nie ma kontaktu ze stopa wiec zadnych obdarc itp. mimo ze but wyglada nie najlepiej.But tylko wyglada na rozwalony ale spruta jest tylko ta siatka a pod nia warstwy buta sa zszyte wiec bez obaw.
misiek12345
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hmmm... Bardziej boje się tej dziury w pięcie, bo pod nią jest ten twardy element stabilizujący piętę :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ