Dobór rozmiaru butów TRAIL

Paweł S.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Czy dobierając buty do biegania w terenie kierujemy się tymi samymi zasadami co przy butach biegowych do biegania po płaskim?
Konkretnie chodzi mi o to czy mają by tak samo luźne ( większy rozmiar) czy raczej bardziej dopasowane ze względu na nierówności terenu?
Szukałem tej informacji na forum ale nic nie znalazłem. Będe wdzięczny za pomoc.

Dziękuje
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czytałem kiedyś test butów trailowych, ale nie mogę teraz go znaleźć - osoba testująca pisała coś w rodzaju "do garnituru mam 42, na asfalt 43, a traile 43.5 albo większe". Samemu kupiłem ten sam rozmiar co na asfalt, choć naszły mnie wątpliwości czy nie będą za małe :ojoj:
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:Czytałem kiedyś test butów trailowych, ale nie mogę teraz go znaleźć - osoba testująca pisała coś w rodzaju "do garnituru mam 42, na asfalt 43, a traile 43.5 albo większe". Samemu kupiłem ten sam rozmiar co na asfalt, choć naszły mnie wątpliwości czy nie będą za małe :ojoj:

to bardzo indywidualna sprawa - ja buty musze miec dopasowane a terenówki to już szczególnie - więc to najlepiej samemu wypróbować
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ