Z samego zdjęcia to trochę wróżenie z fusów. Moim zdaniem - tylko ze zdjęcia - stabilniejsze buty neutralne, a jak by się przebiec po bieżni, mogło się okazać że na boso wszystko jest idealnie, a w butach neutralnych, że w ogóle się nie poddają.
Miałem dużo takich przypadków. Oczywiście jest inna możliwość.
Najlepsza rada pobiec na bieżni i zobaczyć jak to wygląda w ruchu. Zobaczyć dynamicznie.
Zaraz wstawię swoje zdjęcie stopy od tyłu. Odcisk wodny mam jak kolega.
Też ciekawy przypadek
Ze zdjęcia wynika, ze mam pronacje. i to nawet może troszkę większą w prawej stopie.
Prawda jest taka że mam problem z lewą stopą przy bieganiu dziwnie skręca i bez stablilizacji się nie obejdzie. a w prawej mogę mieć spokojnie buty neutralne i wszystko wygląda książkowo. Oczywiście biegnąc.
Tak już ostatecznie. Jeżeli nie masz możliwości zbadać, nie w intrernecie jaką masz stopę, bezpieczniej jednak będzie wziąć modele stabilizowane. Może to się okazać zbędne, ale nie warto ryzykować. Z asicsa np. od kayano, poprzez 2150 , 1150.
Z NB fajny jest model NB 760. Z brooksa adrenaline 10 polecam z powodu fajnie rozwiązanej stabilizacji tzn. jest stopniowo wprowadzana.