Czyszczenie butów.
-
- Rozgrzewający Się
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem nowych bucików (nike air pegasus 26 +). Idzie wiosna i już po kilku treningach nie wyglądają najlepiej, szczególnie, że są białe. Dlatego chciałbym zwrócić się do Was z pytaniem, jak te buciki myć (czym itd., żeby nie zaszkodzić)?
Pozdrawiam
Kacper
Edit: aaa, widzę, że w zły dział wstukałem w pośpiechu.
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem nowych bucików (nike air pegasus 26 +). Idzie wiosna i już po kilku treningach nie wyglądają najlepiej, szczególnie, że są białe. Dlatego chciałbym zwrócić się do Was z pytaniem, jak te buciki myć (czym itd., żeby nie zaszkodzić)?
Pozdrawiam
Kacper
Edit: aaa, widzę, że w zły dział wstukałem w pośpiechu.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 21:17 przez Kacprom, łącznie zmieniany 1 raz.
- ejchost
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Na mój sposób wpadłem zupełnie przypadkiem. Kiedy urodził mi się synek zaczeliśmy używać do jego pielęgnacji chusteczek nawilżonych. Są w szczelnych opakowaniach by nie wyschły... okazało się, że do butów są rewelacyjne. Zawsze po biegu można wyjąć ze 2 i wytrzeć buty z błota czy czegokolwiek. Rewelacja...bez zbędnego marnowania czasu 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
-
- Dyskutant
Ja posiadam buty Kalenji Kiprun 1000.
Biegam w nich teraz ciągle i zawsze po biegu są całe w błocie, czarne.
Czyszczę je szczotka z mydłem. Jakoś daje radę ale nie są już białe.
Jest jeszcze jakiś inny sposób? Tą siatkę bardzo trudno wyczyścić.
Dzisiaj znalazłem jeszcze jeden sposób po bieganiu 'szoruję' nimi w śniegu dzięki temu się czyszczą
Pozdro.
Biegam w nich teraz ciągle i zawsze po biegu są całe w błocie, czarne.
Czyszczę je szczotka z mydłem. Jakoś daje radę ale nie są już białe.
Jest jeszcze jakiś inny sposób? Tą siatkę bardzo trudno wyczyścić.
Dzisiaj znalazłem jeszcze jeden sposób po bieganiu 'szoruję' nimi w śniegu dzięki temu się czyszczą

Pozdro.
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 3:47
Ja czyszcze nad wanna poprostu mokra gabka jesli uznam to za konieczne,jesli sa przemoczone wyciagam wkladki i napycham suchych gazet do butow zeby wciagly wode i odstawiam,bez zbednych ceregieli to sa buty biegowe,mokra trawa i i snieg robia wiekszosc 

-
- Zaprawiony W Bojach
i ta siateczke tez szorujecie? mam tylko jedna pare butow do biegania i po dzisiejszym bieganiu juz nawet mi nie przeszkadzalo to ze sie zachlapalam az po ramiona, ale patrzac na moje buty nie moge sobie przypomniec jakiego byly koloru 

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Siateczkę szorujemy naturalnymi sposobami czyli ocieramy butem o śniegLadyE pisze:i ta siateczke tez szorujecie? mam tylko jedna pare butow do biegania i po dzisiejszym bieganiu juz nawet mi nie przeszkadzalo to ze sie zachlapalam az po ramiona, ale patrzac na moje buty nie moge sobie przypomniec jakiego byly koloru

- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
hehehehewysek pisze:Siateczkę szorujemy naturalnymi sposobami czyli ocieramy butem o śniegLadyE pisze:i ta siateczke tez szorujecie? mam tylko jedna pare butow do biegania i po dzisiejszym bieganiu juz nawet mi nie przeszkadzalo to ze sie zachlapalam az po ramiona, ale patrzac na moje buty nie moge sobie przypomniec jakiego byly koloru

a że idzie zima - rada w sam raz