Czapeczka
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Proszę o podanie jaką czapeczkę kupić do biegania.
Dodam że strasznie się pocę.
Teraz mam pierwszą jaką wyrwałem z szafy ale to nie jest to.
Dodam że strasznie się pocę.
Teraz mam pierwszą jaką wyrwałem z szafy ale to nie jest to.
A ja sobie chodzę i chodzę.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na rynku jest wiele czapeczek z syntetycznych materiałow. Bardzo cieniutkich i doskonale oddających ciepło.
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
Ja jako czapeczki używam tzw buff'a. Mi służy dobrze nawet przy -10st. Wcześniej biegałem w czapkach i one były za ciepłe a przy mrozach to nawet zamarzały. A chusta w stylu buffa jest ok.
Po co ja biegam?
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja również jadę na buffie od paru lat już. Z racji tego, że jestem zimno lubny to przy - 20 stopniach sam buff również mi wystarczał
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
Ja kupiłem tu http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=12094277
Nie oryginalny ale działa i jest w porządku.
Nie oryginalny ale działa i jest w porządku.
Po co ja biegam?
- Vasics
- Wyga
Kiedyś kupiłem spodnie u Endiego i czapeczkę dostałem gratis. Spodnie takietamsobiemogąbyć ale z tej czapeczki to jestem bardzo zadowolony. Daje radę gdzieś do - 5 stopni. Jakby ktos chciał linka to proszę:
http://www.allegro.pl/item920418789_oci ... zapka.html
http://www.allegro.pl/item920418789_oci ... zapka.html
-
- Rozgrzewający Się
Po wielu próbach ( nadmieniam że czerpie na poważna nadpotliwość) zakupiłem czapkę z lekkiego polaru. Firmy nie znam, kupiłem w Decathlonie, metkę odprułem. Sprawdza sie doskonale w warunkach - nieskończoność do około + 5 stopni ( cieplekj nie próbowałem) . Warunek jest jeden - musisz naciągnąć jak czepek kąpielowy. Wyglądasz ( przynajmniej ja ) mało atrakcyjnie, ale nadmiar potu jest skutecznie odprowadzany na zewnątrz. Nie kosztuje wiele, spróbować warto.
Piernick
-
- Dyskutant
No kupiłem taką samą i jest super.Pierrnick pisze:Po wielu próbach ( nadmieniam że czerpie na poważna nadpotliwość) zakupiłem czapkę z lekkiego polaru. Firmy nie znam, kupiłem w Decathlonie, metkę odprułem. Sprawdza sie doskonale w warunkach - nieskończoność do około + 5 stopni ( cieplekj nie próbowałem) . Warunek jest jeden - musisz naciągnąć jak czepek kąpielowy. Wyglądasz ( przynajmniej ja ) mało atrakcyjnie, ale nadmiar potu jest skutecznie odprowadzany na zewnątrz. Nie kosztuje wiele, spróbować warto.
Ciepełko a nadmiar potu na zewnątrz, chociaż to jest tylko polarek.
Z tym że na większym mrozie mam zimne czoło od potu, a potem katar jak diabli.
Wiosna już za pasem, ale na następną zimę muszę poszukać takiej żeby oddychała.
A ja sobie chodzę i chodzę.
-
- Rozgrzewający Się
osobiście uważam - po różnych próbach nie tylko tematu czapeczko dotyczących, że wszystko jest sprawą indywidualną i dochodzi się do (niemal) ideału metodą prób i błędów. Można coś podpowiedzieć i jak się uda to super. Złotego środka nie ma bo też ( na szczęście) każdy z nas jest indywidualny i niech tak pozostanie - amen 

Piernick
-
- Rozgrzewający Się
Jeżeli ma się problemy z nadmiernym poceniem, to już nie każda czapeczka będzie ok. Taka czapeczka http://www.fa-pol.pl/mens-arctic-beanie ... -2104.html utrzymuje stałą temperaturę i jednocześnie suchość skóry, z resztą piszą, że "wierzchnia warstwa utrzymuje ciepło w środku, przepuszczając całą wilgoć na zewnątrz", czyli to jest ewidentnie to, czego powinien szukać zibi