Lunar Glide vs Pegasus
-
- Zaprawiony W Bojach
Jakie są różnice pomiędzy tymi modelami i jakie mogą mieć znaczenie dla mojego biegania? Początkujący, ok. 25-30 km tygodniowo, stopa neutralna z tendencją do pronacji, 185 cm i 83 kg. Znalazłem jedne i drugie w tej samej korzystnej cenie i zastanawiam się, które wybrać.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Lunar Glide powinien być lepszy z punktu widzenia kontroli pronacji.
Ale on jest jakiś chyba szerszy niż Pegasus (przynajmniej moje były takie odczucia, w Pegasusie szerokość z przodu mi nie przeszkadzała a w Lunar tak).
Jeśłi możesz przymierzyć - to sprawdź jak Ci się w nich noga czuje, czy w Lunarze nie czujesz zbytnich luzów z przodu.
Ale on jest jakiś chyba szerszy niż Pegasus (przynajmniej moje były takie odczucia, w Pegasusie szerokość z przodu mi nie przeszkadzała a w Lunar tak).
Jeśłi możesz przymierzyć - to sprawdź jak Ci się w nich noga czuje, czy w Lunarze nie czujesz zbytnich luzów z przodu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przymierzyłem - mam dość szeroką stopę plus haluksy - Lunar Glide'y bardzo wygodne pod tym względem.
W Pegasusach też czułem się dobrze.
W Pegasusach też czułem się dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wiem, że oba modele ogólnie rzecz biorąc godne są polecenia, zależy mi właśnie na porównaniu i radzie, które mogą bardziej pasować do mnie.
- jaszczomb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To forum jest najlepszym miejscem do uzyskania porady w zakupie, sprzedawcy raczej mają parcie na bonusy od przedstawicieli niż na zadowolenie klienta :PRaul7 pisze:A w sklepie nie było nikogo kto by Ci polecił który masz wybrać?? żadnego sprzedawcy??
-
- Zaprawiony W Bojach
To nie były sklepy biegowe tylko raczej salony Nike - tam sprzedawcy nie mają wielkiej wiedzy o butach do biegania.
Taj jak pisze jaszczomb - wolę tu zapytać.
Taj jak pisze jaszczomb - wolę tu zapytać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Hehe, dobre. Zamknąć forum, mamy w końcu sprzedawców, lekarzy, dietetyków...Raul7 pisze:A w sklepie nie było nikogo kto by Ci polecił który masz wybrać?? żadnego sprzedawcy??
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Hehe... Smieszne rzeczy piszesz.. HeheRaul7 pisze:A w sklepie nie było nikogo kto by Ci polecił który masz wybrać?? żadnego sprzedawcy??
W weeken spytalem sprzedawce w salonie NB buty dla pronatora to zrobil wielkie oczy a nastepnie zaczal para po parze ogladac metki....
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Nie przesadzajmy ze wszyscy sprzedawcy są tacy... w niektórych sklepach trafiam na gości którzy mają pojęcie o czym mówią....
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie o to chodzi.Raul7 pisze:Nie przesadzajmy ze wszyscy sprzedawcy są tacy... w niektórych sklepach trafiam na gości którzy mają pojęcie o czym mówią....
Chodzi o twoją uwagę.
Forum jest po to aby o takie rzeczy pytać, niezależnie od tego jak fajni i kompetentni są sprzedawcy, trenerzy, dietetycy itp. Nie rób ludziom wyrzutu więc, że pytają. Nie wiesz co doradzić, to niekoniecznie musisz odsyłać do sprzedawcy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Możemy wrócić do tematu?
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam Lunar Glide i mogę tylko powiedzieć, że muszę je bardzo mocno związywać, bo są dość szerokie. Momentami mam też wrażenie że za bardzo obijam śródstopie o beton , więc są dość miękkie a ważę 74 kg.
Poza tym są bardzo sprężyste i aż wyrywają nogi do przodu, co się chwali
Podsumowując, uważam że mogą być dla Ciebie za miękkie , tym bardziej że z tabeli na bieganie wynika, że są max dla 85 kg przeznaczone.
Poza tym są bardzo sprężyste i aż wyrywają nogi do przodu, co się chwali

Podsumowując, uważam że mogą być dla Ciebie za miękkie , tym bardziej że z tabeli na bieganie wynika, że są max dla 85 kg przeznaczone.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Nie robie wyrzutu! tylko zapytałem co powiedział sprzedawca... tyle.. wcześniej wypowiedziałem sie że mam lunary i polecam je ale nie mam porównania z pagasusami wiec sie nie wypowiadam dlatego chciałem wiedzieć co powiedział sprzedawca...brujeria pisze:Nie o to chodzi.Raul7 pisze:Nie przesadzajmy ze wszyscy sprzedawcy są tacy... w niektórych sklepach trafiam na gości którzy mają pojęcie o czym mówią....
Chodzi o twoją uwagę.
Forum jest po to aby o takie rzeczy pytać, niezależnie od tego jak fajni i kompetentni są sprzedawcy, trenerzy, dietetycy itp. Nie rób ludziom wyrzutu więc, że pytają. Nie wiesz co doradzić, to niekoniecznie musisz odsyłać do sprzedawcy.