Buty na zime
-
- Rozgrzewający Się
Biegam średnio3-4 godziny tygodniowo(Od czerwca),na stadionie szkolnym(podłoże żwir).Niestety moje Asicsy ślizgają się i bieg jest bardzo mało efektywny(cały tor jest zaśnieżony i oblodzony)...Dlatego zastanawiam się czy powinnam zaopatrzeć się w tzw.kolce.Biegam dopiero 1 sezon więc nie mam za dużego doświadczenia.Proszę o radę!
-
- Rozgrzewający Się
łatwo mówić,wykonać nie bardzo...Biegam 2 razy dłużej niż zwykle,praktycznie to dreptam a nie biegam...to mam kupic te kolce???
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Kolce są po 33zł http://www.allegro.pl/item880886816_nak ... roz_l.html ale nie wiem czy to jest w ogóle coś warte :P pewnie coś tam daje ale nie spodziewałbym sie jakiegoś szału...
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Z tymi nakładanymi kolcami jeszcze mnie tak naszło pytanie czy przypadkiem nie zniszczą obuwia - podeszwy pewnie nie ruszy, ale górna część może ładnie dostać po du..e i żeby się nie okazało, że po jednym sezonie zimowym poprzecierają nici i siatkę w butach 

-
- Rozgrzewający Się
Dobre do biegania zimą i to bez kolców są teNew Balance'y Wyposażone są w system gore-tex co przyczynia się do tego, że dobrze sprawują się nawet w cięzkich pogodowych warunkach. Poza tym NB są bardzo wytrzymałe i nieprzemakalne przede wszystkim...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:14
Nie ma butów nieprzemakalnych, chyba, że kalosze.bella pisze:Dobre do biegania zimą i to bez kolców są teNew Balance'y Wyposażone są w system gore-tex co przyczynia się do tego, że dobrze sprawują się nawet w cięzkich pogodowych warunkach. Poza tym NB są bardzo wytrzymałe i nieprzemakalne przede wszystkim...
Że ten model jest solidny to się zgodze, ale niestety bieżnik na głebszy śnieg nie nadaje się(chyba, że tak w każdych butach jest). Po błocie jeszcze nie biegałem ale pewnie za jakiś czas to nadejdzie. Idealny na ubity śnieg lub mała warstwe. Dobry na trawe, też zmrożoną.
But wygodny, noda oddycha.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Ja myślę że propozycja inov-8 X-Talon 212 to dobra propozycja do biegania przełajów i w zimę. Ja teraz w nich biegam, na moim blogu jest fotka zrobiona jak wygląda ślad w śniegu.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
właśnie dzięki mojemu umysłowi".