Dajcie znac co robię nie tak, bo jak na razie wydana kasa służy mi jedynie do słuchania muzyki, a nie kontrolowania swoich "wyczynów" biegowych

ze sportowym pozdrowieniem - human
Hej,truchcik pisze:Używam zestawu nike+ Sprawdż czy w iPodzie masz ustawiony właściwy dystans tzn. jeśli kalibrujesz na 400m to musisz tez ustawić 400m w opcjach ręcznie.Może ustawiłeś pomiar w milach? Podczas kalibracji powinieneś biec równym tempem.Kalibracja na bieżni mechanicznej nie jest polecana (podobno daje niewłaściwy odczyt),więc lepiej "pomęcz się" na zwykłej....no,ale ciekawe jaka będzie opinia SPECA. Bieganie z tym zestawem jest ciekawą przygodą...taki iPod lubi żyć własnym życiem (jestem posiadaczką takiego samego).Też miałam trochę problemów z kalibracją,więc nie zniechęcaj się...będzie dobrze![]()
Z iPodem jest jeszcze tak,że potrafi gdzieś zgubić cały trening,przy zgrywaniu do komputera...co jest szczególnie wkurzające po długich wybieganiach![]()
Mam nadzieję,że jednak skalibrujesz swój zestaw i będziesz mieć dużo satysfakcji z biegania...szczególnie fajne są momenty,gdy bijesz kolejny swój rekord (szybkość lub dystans) i na koniec ,po treningu słyszysz gratulacje od znanych sportowców...robi się tak ciepło na sercu i pojawia się jeszcze większy banan :uuusmiech:
Powodzenia i cierpliwości,
z biegowym pozdrowieniem,
truchcik
Adam Klein pisze:Wysłałem info z pytaniem do speca, ale pewnie zajęty, mam nadzieję, że jak się wybiega to coś napisze.
Human, nie zapominam:)human pisze:dzięki za odp. muszę jeszcze popróbowac, ale teraz taka pogoda...hmm stadion z wymierzoną odległością zasypany, a na razie nie mam innej traski dokładnie zmierzonej![]()
p.s. ale jeśli ktoś się spotkał z takim problemem to cały czas czekam na info![]()
![]()
ze sportowym pozdrowieniem
Human
tak też zrobiłemtompoz pisze:ludziska kupcie sobie gamina 305 fr i nie męczcie sie
Tompoz