niek plus

kamerekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
Chaiłbym dowiedziec się czegoś o sprzęcie pomiarowym Nike plus. Oglądałem taki zestaw w sklepie i dowiedziałem się że zawiera on sensor monowany do buta oraz wtyczkę do ipoda. Według sprzedawcy trzeba dokupic specjalne buty nike by ten sensor działał. Poszperałem troche w sieci i zobaczyem ze ludzie przyczepiają sensory do najzwyklejszych butów.
Chciałbym sie dowiedziec czy ktoś z forumowiczów już korzystał z tego sprzętu. Jak się to sprawdza. Jakie informacje dostajemy od sensora (ponoc słychac w słuchawkach jaki dystans sie pokonało, jaka jest prędkośc). No i czy sensor działa poprawnie z zwykłymi butami.
pozdrawiam
PKO
lumbago

Nieprzeczytany post

kamerekk pisze:Witam
Chaiłbym dowiedziec się czegoś o sprzęcie pomiarowym Nike plus. Oglądałem taki zestaw w sklepie i dowiedziałem się że zawiera on sensor monowany do buta oraz wtyczkę do ipoda. Według sprzedawcy trzeba dokupic specjalne buty nike by ten sensor działał. Poszperałem troche w sieci i zobaczyem ze ludzie przyczepiają sensory do najzwyklejszych butów.
Chciałbym sie dowiedziec czy ktoś z forumowiczów już korzystał z tego sprzętu. Jak się to sprawdza. Jakie informacje dostajemy od sensora (ponoc słychac w słuchawkach jaki dystans sie pokonało, jaka jest prędkośc). No i czy sensor działa poprawnie z zwykłymi butami.
pozdrawiam

Być może czytałeś a może nie:
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zawsze można się skłonić ku innym rozwiązaniom takim jak pulsometr z gps :) więcej możliwości ma takie cudo niż "gadżecik" najka ;)
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Ale i kosztuje więcej niż cudo najka
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ale do cuda nike trzeba mieć jeszcze ipoda, który też swoje kosztuje :hahaha: No chyba, że ktoś już ma, albo i tak chce mieć ;)
kamerekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ipoda już mam :) więc musiał bym wydac tylko 150 zł, więc to nie aż tak dużo.
A za linka dziękuje, troche się z niego dowiedziałem:)
pozdrawiam
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:ale do cuda nike trzeba mieć jeszcze ipoda, który też swoje kosztuje :hahaha: No chyba, że ktoś już ma, albo i tak chce mieć ;)
Chyba nie trzeba jednak mieć ipoda. To jest opcja.

http://sciezkibiegowe.pl/page/1239/Nowosci-Nike

a dokładnie:

"Nike+ SportBand pozwala korzystać z zalet systemu Nike+ bez np. iPoda nano i słuchawek. Jeśli w czasie zawodów lubicie skupić się tylko na waszym biegu, jeśli w trakcie treningów chcecie porozmawiać z przyjaciółmi lub po prostu nie lubicie biegać z muzyką – to ta odsłona systemu Nike+ jest właśnie dla was. "Zobacz, jak biegniesz"!"
lumbago

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:
ArturS pisze:ale do cuda nike trzeba mieć jeszcze ipoda, który też swoje kosztuje :hahaha: No chyba, że ktoś już ma, albo i tak chce mieć ;)

a dokładnie:

"Nike+ SportBand pozwala korzystać z zalet systemu Nike+ bez np. iPoda nano i słuchawek. Jeśli w czasie zawodów lubicie skupić się tylko na waszym biegu, jeśli w trakcie treningów chcecie porozmawiać z przyjaciółmi lub po prostu nie lubicie biegać z muzyką – to ta odsłona systemu Nike+ jest właśnie dla was. "Zobacz, jak biegniesz"!"
Biegałeś z tym wynalazkiem? Podobno dystans mierzy "mniej więcej" i to mnie zniechęca ."Mniej więcej " to ja sobie mierzę dystans w Google Earth. Jakie wrażenia z tą dokładnością dystansu????
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

lumbago pisze:
brujeria pisze:

a dokładnie:

Biegałeś z tym wynalazkiem? Podobno dystans mierzy "mniej więcej" i to mnie zniechęca ."Mniej więcej " to ja sobie mierzę dystans w Google Earth. Jakie wrażenia z tą dokładnością dystansu????
Nie, no właśnie nie biegałem, ale się do tego zakupu przymierzam. Co do dokładności, to chyba jest tak jak ze wszystkimi tego typu foot podami. Gdzieś tu się przewijała zażarta dyskusja nad wyższością foot poda na gps i odwrotnie.
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Kiedyś się zastanawiałem nad Nike+ i przeglądałem różne fora i testy, z tego co pamiętam padały mniej więcej takie liczby - dokładność bez kalibracji - 10%, z kalibracją 3-5%, w przypadku wysokiego tempa dodatkowy błąd. Przy 5 km daje to 150-250m różnicy. Odrobinę gorzej niż footpod Garmina. Do amatorskiego biegania wystarcza aż nadto. Do ambitnego amatorskiego biegania i tak raczej kupowane są urządzenia z pulsometrem.
lumbago

Nieprzeczytany post

Poczytałem ostatnio o tym wiele i chyba nie jest warte zachodu .Już sama instrukcja obsługi Sportband'a jest zniechęcająca. Trochę kosztuje a Google Earth jest za darmo a błąd ,jeśli w ogóle niedużo większy .IMHO już chyba lepiej dołożyć do jakiegoś forerunnera czy podobnego wynalazku...
Tu jest instrukcja -najlepszy przykład jak można zamulić proste rzeczy...
http://www.runnersworld.pl/sb/Nike_Spor ... rukcja.pdf
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ