Idąc Twoim tokiem rozumowania - Ty łyknąłeś to, ze pianka jest trwalsza od poduszki

A tak poważnie wytłumacz mi proszę, jak pralka może spowodować uchodzenie gazu z poduszki - przebija ją? czy może ściska tak, że gaz uchodzi, a może jakaś inna teoria o zmniejszeniu gęstości ścianki poduszki, mikroporach rozszerzających się podczas prania czy jeszcze coś innego. Jeżeli gaz nie uchodzi z poduszek podczas biegania jakim cudem ma schodzić w pralce???
Nie muszę chyba poruszać sprawy siły działającej na buty w pralce i podczas biegania - nie ma o czym mówić.
Jeżeli masz jakieś argumenty popierające Twoją teorię przedstaw je teraz, albo zamilknij na wieki

Ja mam buty których amortyzacja po praniu nie różni się niczym (wyznaczone doświadczalnie) od amortyzacji przed praniem.
Uważam więc, że moje argumenty są troszkę lepsze. Najlepiej byłoby gdyby w tej sprawie wypowiedzieli się inni użytkownicy piorący buty w pralce. Może nawet przydałaby się sonda - czy pralka psuje buty.
Jak na razie nie jestem przekonany do Twoich poglądów i nadal będę prał buty w pralce.
Pozdrawiam.