ubranko na temperaturę 0 do -10
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
jak powinno się ubierać na taką pogodę...koszulka + cienka bluza + wiatrówka wystarczy (oczywiście zero BAWEŁNY)?
Czy trzeba już myśleć o bardziej profesjonalnym ubranku?
jak powinno się ubierać na taką pogodę...koszulka + cienka bluza + wiatrówka wystarczy (oczywiście zero BAWEŁNY)?
-
- Zaprawiony W Bojach
Zależy czy jest wiatr czy nie?
-
- Zaprawiony W Bojach
Musisz próbować róznych wersji. Najlepsza jest cebulka, czyli więcej warstw cienkiego materiału który można zostawić gdzieś w lesie, itp. Dla jednego w danym ciuchu będzie ciepło i komfortowo, dla innego zimno. Odpowiedź na twoje pytanie: Praktyka + wnioski.
Przy dużej wilgotności i -5C moze być zimniej niż gdy jest sucho i słonecznie i -15C.
Praktykuj.
Pozdro...
Przy dużej wilgotności i -5C moze być zimniej niż gdy jest sucho i słonecznie i -15C.
Praktykuj.
Pozdro...
-
- Rozgrzewający Się
OK dzięki i pozdrawiamJurek Kuptel pisze:Musisz próbować róznych wersji. Najlepsza jest cebulka, czyli więcej warstw cienkiego materiału który można zostawić gdzieś w lesie, itp. Dla jednego w danym ciuchu będzie ciepło i komfortowo, dla innego zimno. Odpowiedź na twoje pytanie: Praktyka + wnioski.
Praktykuj.
Pozdro...
- adamo110
- Wyga
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zastanawiam się właśnie czy przy temp. poniżej -10 wystarczą mi legginsy Kalejni Deefuz 2000 + getry termoaktywne Stoor. Teraz biegałem w temp. 0 i było ok w samych legginsach...Svolken pisze:Meteo straszy, że niedługo -20
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45,32
- Życiówka w maratonie: 3.51.20
Ubranie ubraniem ale zastanawiam się bo nigdy nie biegałem zimą w butach typowo biegowych.Dla tego mam pytanie a nawet dwa. Czy bieganie po nierównych muldach śnieżnych,mokrej brei śnieżnej ,zaspach jest bezpieczne w delikatnych butach biegowych i jak znoszą takie warunki fizycznie wspomniane buty. Może biegać w butach trekingowych :niewiem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:14
Jak będziesz biegał po śniegu to lepiej jakieś trekingowe, czy nawet zimowe z goretexem. Delikatne to są jak rozumiem na asfalt do biegania latem? Buty z dobrą wentylacją(dużo siatki) nie są dobre na śnieg. Prawie odrazu będziesz miał mokre stope no i trakcja nie jest do tych celów stworzona.
PS Muldy to jest dołek.
PS Muldy to jest dołek.
- td0
- Zaprawiony W Bojach
p.s. A dla mnie mulda zawsze była, jest i będzie górką. Malutką ale górką.00jan pisze:Jak będziesz biegał po śniegu to lepiej jakieś trekingowe, czy nawet zimowe z goretexem. Delikatne to są jak rozumiem na asfalt do biegania latem? Buty z dobrą wentylacją(dużo siatki) nie są dobre na śnieg. Prawie odrazu będziesz miał mokre stope no i trakcja nie jest do tych celów stworzona.
PS Muldy to jest dołek.
:) Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja zakladam koszulke NB z dlugim rekawem bluze Kalenji 1000 i kamizelke Qechua ( z przody windstoper z tylu siatka) czapka cieniutka na glowe, spodnie dobsom dlugie. I taki zestaw dziala dobrze.stypa pisze:Witam,
pzdr
andrzej/gdy
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Witam, jeśli chodzi o mnie to od -5 stosuje termoaktywną odzież Brubeck, na to zakładam cienką bawełnianą bluzkę z długim rękawem a na to cieplejszą bluzę. Tak samo z dolną częścią ciała czyli Brubeck + spodnie dresowe i sprawdza się w 100%. Ciekawe czy da rade przy zapowiadanych -20, przetestuje na pewno bo nie odpuszczę sobie biegu w takiej temperaturze 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
zesraj się a nie daj się ;)
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bawełnianą????
Tutaj jest przydatny artykuł o ubiorze