Witam wszystkich. Jestem tu nowy, na starcie przepraszam, że zakładam kolejny wątek, ale nie udało mi się uzyskać jasnej odpowiedzi na pytania przeszukując forum. Biegam od stosunkowo niedawna (sierpnia?), po mieście (asfalt, chodniki), 4 razy w tygodniu po 5-6km, ale planuję zwiększyć 'dawkę'. Zasadniczym problemem jest obuwie- obecnie korzystam w butów 'na wf', z braku lepszych, ale przymierzam się do zakupu czegoś porządnego, do powiedzmy 350zł. Chciałbym, abyście mi pomogli z wyborem wygodnych butów. Jestem bardzo lekki (ok 60kg), nie za bardzo potrafię określić własną pronację- jestem raczej neutralny/lekko pronujący. Myślałem o jakichś Asicsach czy lunarglide'ach- miałem je na nodze jedynie w sklepie, ale zrobiły na mnie dobre wrażenie. Możecie mi coś doradzić?
Z góry dziękuję, pozdrawiam, Marcin
Buty dla początkującego
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie ważysz dużo. Z tymi nogami to całkiem normalna sprawa. Ja bym Ci polecił buty dla neutrala.Dzieciuch pisze:wynika z niego, że prawą stopę mam neutralną, lewą lekko pronującą, o ile to możliwe (sprawdzałem kilkukrotnie)
- Asics Gel Stratus
- Nike Max Moto
- Kalenji Kiprun 1000
Jak masz więcej pytań - pytaj

Pozdrawiam,
Paweł
-
- Rozgrzewający Się
polecasz coś typu http://www.decathlon.com.pl/PL/air-max-moto-7-97340713/ ? z lunarglide'ami dać sobie spokój?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Moim zdaniem Max Moto to bardzo dobry but. Czy lepszy, czy gorszy to pojęcie względne - dla mnie lepszy jest but zaproponowany przeze mnie. Aczkolwiek pocieszę Cię, że aktualnie te buty kosztują poniżej 300złDzieciuch pisze:polecasz coś typu http://www.decathlon.com.pl/PL/air-max-moto-7-97340713/ ? z lunarglide'ami dać sobie spokój?