Kupiłem ostatnio nowe buty Ascis Stratus 2, przebiegłem w nich ok 50km - niestety po każdym biegu albo bolą mnie kolana albo stopy ...
Do tej pory biegałem w starych NB 641 i było ok czasami kolana też bolały.
Co może być przyczyną? złe buty?
Przed zakupem zrobiłem test wodny - wyszedł neutral ( chyba )
Biegać w nich nadal i czekać aż nogi się przyzwyczają? a może na zmianę Asics i NB?
Waga 81kg 20-30km tygodniowo
Problem z butami
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
No to mnie zmartwiłeś ...
Czy biegając w tych butach po lesie i bieżni elektrycznej będzie ok?
Z drugiej strony, biegając w starych ponad cztero letnich Nb641 które juz napewno amortyzacji nie posiadają jest ok, to czy to na pewno wina mojej wagi?
Z drugiej strony, biegając w starych ponad cztero letnich Nb641 które juz napewno amortyzacji nie posiadają jest ok, to czy to na pewno wina mojej wagi?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Ciężko jest mieć pewność. Jednak pierwszym co się rzuca w oczy jest waga maksymalna dla Stratusa - 75kg max. To ma jakiś wpływ.Pasy pisze:No to mnie zmartwiłeś ...
Przyczyna może być inna, ale ciężko ją wyrokować przez internet, jednak skoro są jakieś bóle to but po prostu Ci nie leży. NB bez amortyzacji TAK, Asics nówka NIE. Coś tu nie gra.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Chcę sobie kupić buty. Znalazlem w baaaardzo dobrej cenie w internecie taki oto model:
New Balance MR1224
Jak wyczytałem na forum jest to model dla "slaby pronator" waga ponad 85 kg.
Dla mnie buty to raczej neutral i moja waga to 81 kg. Czy bez żadnych problemów moge biegać w takich butach? Pytam bo mogę je kupic za 40$
Jest jeszcze opcja The North Face Arnuva® 50 za 55$. Ale nie mam pojęcia dla jakiej stopy to but.
Bardzo prosze o pomoc czy warto sobie takie buty kupować bo ja to sie na tym kompletnie nie znam. Z góry dziękuję.
Chcę sobie kupić buty. Znalazlem w baaaardzo dobrej cenie w internecie taki oto model:
New Balance MR1224
Jak wyczytałem na forum jest to model dla "slaby pronator" waga ponad 85 kg.
Dla mnie buty to raczej neutral i moja waga to 81 kg. Czy bez żadnych problemów moge biegać w takich butach? Pytam bo mogę je kupic za 40$

Jest jeszcze opcja The North Face Arnuva® 50 za 55$. Ale nie mam pojęcia dla jakiej stopy to but.
Bardzo prosze o pomoc czy warto sobie takie buty kupować bo ja to sie na tym kompletnie nie znam. Z góry dziękuję.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
ja w Statusach zrobiłem jakieś 1400 km a jestem ciężki i nic mnie nie boli - Stratusy są dla mnie fajne bo mają niski profil i czuje sie jak noga kręci