Reebok DMX RIDE
-
- Dyskutant
Ktos cos wie o tych butach ? Dostalem je od kogos " w spadku " , biega mi sie w nich fajnie ale troche bola mnie zewnetrzne strony kolan . Zastanawiam sie czy to nie wina tych butow . W necie zbyt wiele informacji nie znalazlem . Moze ktos " kumaty " cos mi o nich powie ?
Pozdrawiam :
Mak
Pozdrawiam :
Mak
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
DMX Ride to zdaje się system amortyzacji reeboka a nie model konkretnego buta.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Napisz coś więcej o sobie. W jakich butach biegałeś wcześniej, ile ważysz, po czym biegasz?
Zrób wodny odcisk stopy
Co wiem na temat tych butów? Posiada piankę EVA, DMX , system IMEVA. Czy są to dobre buty? Z pewnością nie, reebok nie robi dobrych butów rdo biegania.
Zrób wodny odcisk stopy
Co wiem na temat tych butów? Posiada piankę EVA, DMX , system IMEVA. Czy są to dobre buty? Z pewnością nie, reebok nie robi dobrych butów rdo biegania.
Reebok ROBI DOBRE BUTY do biegania .Seria Premier nie ustępuje innym markom, a już na pewno nie ustępuje amerykańskiemu Polsportowi czyli Nike. Teraz jest niestety moda na wieszanie psów na Reeboku więc takie wpisy mnie nie dziwią.
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Obiektywnie ocenię to na wiosnę - wtedy moje Premiery będą miały przelatane ponad 1000km i trzeba będzie dokonać nowego zakupu. Zapewne ni będę się już kierował przypadkiem
Na 90% nastawiam się na Asicsy - zresztą nie wiem czy nie kupię ich jeszcze w tym roku, póki są promocje 

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Po pierwsze w/w buty nie są z serii "Premier"lumbago pisze:Reebok ROBI DOBRE BUTY do biegania .Seria Premier nie ustępuje innym markom, a już na pewno nie ustępuje amerykańskiemu Polsportowi czyli Nike. Teraz jest niestety moda na wieszanie psów na Reeboku więc takie wpisy mnie nie dziwią.
Po drugie porównując ofertę Reeboka z ofertami innych Brandów to wypada po prostu słabo...
-
- Dyskutant
Mam 39 lat , biegam od roku . Biegam 4x w tygodzniu po kilka kilometow , w ternie mieszanym ; troche chodznika , asfaltu i zwirowych alejek . Aktualnie wracam do formy po 3 miesiecznej przerwie spowodowanej konuzja tj. naderwaniem wiezadla strzalkowego ( martwie sie czy nie wlasnie z powodu tych butow ). Odcisku stopy nie robilem , ale buty wycieraja mi sie po zew . stronie z tylu . Na butach praktycznie nie ma zadnych oznaczen , z boku jest tylko napis DMXRIDE , a wenatrz na jezyku na naszywce RB 804 FLU 1-269801 . Moge jakos poznac czy buty te sa dla supinujacych ?wysek pisze:Napisz coś więcej o sobie. W jakich butach biegałeś wcześniej, ile ważysz, po czym biegasz?
Zrób wodny odcisk stopy
Pzdr :
mak
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Co to znaczy "słabo"? Mały wybór, czy coś jeszcze? Do wytrzymałości, czy amortyzacji bym się nie przyczepił. Co do wyboru modeli to już inna sprawa - kilka butów na krzyż (przynajmniej na polskim rynku)wysek pisze:Po pierwsze w/w buty nie są z serii "Premier"lumbago pisze:Reebok ROBI DOBRE BUTY do biegania .Seria Premier nie ustępuje innym markom, a już na pewno nie ustępuje amerykańskiemu Polsportowi czyli Nike. Teraz jest niestety moda na wieszanie psów na Reeboku więc takie wpisy mnie nie dziwią.
Po drugie porównując ofertę Reeboka z ofertami innych Brandów to wypada po prostu słabo...
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wiesz, może się nie znam, a tylko kilku kolegów biega(ło) w reebokach, ale w żadnym wypadku buty się nie rozleciały, nie popękały itp, a porobiły przebiegi po ponad 1500km i nie rozleciały się, tylko zostały wymienione "dla zasady", bo ponoć powinno się nawet co 1000km je wymieniać. Jakościowo chyba więc nie ma co im zarzucić - mowa o serii premier. Fakt faktem, każdy "przesiadł się" na inną markę, ale nikt złego słowa o reeboku nie powiedział. Jeden z kolegów, z którym najczęściej biegam złe słowo może natomiast powiedzieć o NB (przesiadł się z reeboka road plus, które przejął jego syn) - buty oddaje co rusz do reklamacji, a droższego buta jak stwierdził jeszcze nie kupił (nie pamiętam modelu). M.in. przez jego marudzenie i kilka(naście) postów odnośnie NB ja tej marki nie zakupię, choć z pewnością jest godna polecenia. O Asicsach też się można naczytać i wcale nie mowa o jakiejś taniej wersji (zdaje się 2140), więc i oni wpadki zaliczyli - dla mnie mimo to jak na razie to jedyna marka, z którą wiążę przyszłość na asfaltach.wysek pisze:Całokształt, mało butów w ofercie oraz nie nadążanie za konkurencją (jakościowo). No dobra w jednym Reebok nadąża - w wycenianiu swoich produktów, tanio to nie jest![]()
Nie ma porównania między butami Reeboka, a butami z oferty Mizuno, Asicsa...
Napisz może jakieś konkrety żeby ludzie wiedzieli dlaczego Reebok to "fee", bo na razie takowych brak, a ja znam tylko pojedyncze przypadki. Jedyne co zauważyłem, to że ta marka jest często wyborem zupełnie przypadkowym

- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Miałem jeden model Reeboka z serii premier. Bieżnik szybko się zużył - mało wytrzymały. I jeszcze jedna rzecz , podeszwa była tak zaprojektowana, że na śniegu biegało się w nich jak w łyżwach (komponenty podeszwy były zaprojektowane na długości, a nie na szerokości) Od tamtej pory wiem, że Reebok nie jest dla mnie.
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak wygląda Reebok Premier Verona po 200,300 i 500km. Trochę dostają po du..ie, bo nie są przeznaczone dla tak ciężkich użytkowników.
Przy okazji dopiero po tych 500km widzę to podeszwie lewego buta (foto 4, 5 i 7) to co powiedzieli mi panowie z Brooksa - lewa noga załamuje mi się do wewnątrz. Czuję to niestety aż nadto jeśli przychodzi mi zrobić ostry zakręt w lewo - kilka razy nieźle zabolało w stawie. Mam nadzieję, że nowe asicsy pomogą mi to zniwelować.
Przy okazji dopiero po tych 500km widzę to podeszwie lewego buta (foto 4, 5 i 7) to co powiedzieli mi panowie z Brooksa - lewa noga załamuje mi się do wewnątrz. Czuję to niestety aż nadto jeśli przychodzi mi zrobić ostry zakręt w lewo - kilka razy nieźle zabolało w stawie. Mam nadzieję, że nowe asicsy pomogą mi to zniwelować.
Jak na 500 km wyglądają bardzo dobrze .Wyprać sznurówki i prawie nowe buty.Zdjęcia dla tych którzy nie lubią Reeboka i krytykują ich trwałość Moje Asicsy ,uchodzące za najsolidniejsze chyba buty, po 500 km wyglądały gorzej a ważę ok 82kg.
Już wiem jakie buty kupię na wiosnę .Reeboki !! he he
Już wiem jakie buty kupię na wiosnę .Reeboki !! he he

- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja już kupiłem jako kolejne Asicsy
Wierze, że sprawdzą się przynajmniej tak dobrze jak reeboki 

-
- Wyga
Drogi Lumbago - nikt nie wie jak wyglądają Twoje Asicsy