Reebok DMX RIDE

makarena2001
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ktos cos wie o tych butach ? Dostalem je od kogos " w spadku " , biega mi sie w nich fajnie ale troche bola mnie zewnetrzne strony kolan . Zastanawiam sie czy to nie wina tych butow . W necie zbyt wiele informacji nie znalazlem . Moze ktos " kumaty " cos mi o nich powie ?

Pozdrawiam :

Mak
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DMX Ride to zdaje się system amortyzacji reeboka a nie model konkretnego buta.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napisz coś więcej o sobie. W jakich butach biegałeś wcześniej, ile ważysz, po czym biegasz?

Zrób wodny odcisk stopy

Co wiem na temat tych butów? Posiada piankę EVA, DMX , system IMEVA. Czy są to dobre buty? Z pewnością nie, reebok nie robi dobrych butów rdo biegania.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
lumbago

Nieprzeczytany post

Reebok ROBI DOBRE BUTY do biegania .Seria Premier nie ustępuje innym markom, a już na pewno nie ustępuje amerykańskiemu Polsportowi czyli Nike. Teraz jest niestety moda na wieszanie psów na Reeboku więc takie wpisy mnie nie dziwią.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obiektywnie ocenię to na wiosnę - wtedy moje Premiery będą miały przelatane ponad 1000km i trzeba będzie dokonać nowego zakupu. Zapewne ni będę się już kierował przypadkiem :hahaha: Na 90% nastawiam się na Asicsy - zresztą nie wiem czy nie kupię ich jeszcze w tym roku, póki są promocje ;)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lumbago pisze:Reebok ROBI DOBRE BUTY do biegania .Seria Premier nie ustępuje innym markom, a już na pewno nie ustępuje amerykańskiemu Polsportowi czyli Nike. Teraz jest niestety moda na wieszanie psów na Reeboku więc takie wpisy mnie nie dziwią.
Po pierwsze w/w buty nie są z serii "Premier"

Po drugie porównując ofertę Reeboka z ofertami innych Brandów to wypada po prostu słabo...
Obrazek
makarena2001
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Napisz coś więcej o sobie. W jakich butach biegałeś wcześniej, ile ważysz, po czym biegasz?

Zrób wodny odcisk stopy

Co wiem na temat tych butów? Posiada piankę EVA, DMX , system IMEVA. Czy są to dobre buty? Z pewnością nie, reebok nie robi dobrych butów rdo biegania.
Mam 39 lat , biegam od roku . Biegam 4x w tygodzniu po kilka kilometow , w ternie mieszanym ; troche chodznika , asfaltu i zwirowych alejek . Aktualnie wracam do formy po 3 miesiecznej przerwie spowodowanej konuzja tj. naderwaniem wiezadla strzalkowego ( martwie sie czy nie wlasnie z powodu tych butow ). Odcisku stopy nie robilem , ale buty wycieraja mi sie po zew . stronie z tylu . Na butach praktycznie nie ma zadnych oznaczen , z boku jest tylko napis DMXRIDE , a wenatrz na jezyku na naszywce RB 804 FLU 1-269801 . Moge jakos poznac czy buty te sa dla supinujacych ?

Pzdr :
mak
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
lumbago pisze:Reebok ROBI DOBRE BUTY do biegania .Seria Premier nie ustępuje innym markom, a już na pewno nie ustępuje amerykańskiemu Polsportowi czyli Nike. Teraz jest niestety moda na wieszanie psów na Reeboku więc takie wpisy mnie nie dziwią.
Po pierwsze w/w buty nie są z serii "Premier"

Po drugie porównując ofertę Reeboka z ofertami innych Brandów to wypada po prostu słabo...
Co to znaczy "słabo"? Mały wybór, czy coś jeszcze? Do wytrzymałości, czy amortyzacji bym się nie przyczepił. Co do wyboru modeli to już inna sprawa - kilka butów na krzyż (przynajmniej na polskim rynku)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Całokształt, mało butów w ofercie oraz nie nadążanie za konkurencją (jakościowo). No dobra w jednym Reebok nadąża - w wycenianiu swoich produktów, tanio to nie jest :)

Nie ma porównania między butami Reeboka, a butami z oferty Mizuno, Asicsa...
Obrazek
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek pisze:Całokształt, mało butów w ofercie oraz nie nadążanie za konkurencją (jakościowo). No dobra w jednym Reebok nadąża - w wycenianiu swoich produktów, tanio to nie jest :)

Nie ma porównania między butami Reeboka, a butami z oferty Mizuno, Asicsa...
Wiesz, może się nie znam, a tylko kilku kolegów biega(ło) w reebokach, ale w żadnym wypadku buty się nie rozleciały, nie popękały itp, a porobiły przebiegi po ponad 1500km i nie rozleciały się, tylko zostały wymienione "dla zasady", bo ponoć powinno się nawet co 1000km je wymieniać. Jakościowo chyba więc nie ma co im zarzucić - mowa o serii premier. Fakt faktem, każdy "przesiadł się" na inną markę, ale nikt złego słowa o reeboku nie powiedział. Jeden z kolegów, z którym najczęściej biegam złe słowo może natomiast powiedzieć o NB (przesiadł się z reeboka road plus, które przejął jego syn) - buty oddaje co rusz do reklamacji, a droższego buta jak stwierdził jeszcze nie kupił (nie pamiętam modelu). M.in. przez jego marudzenie i kilka(naście) postów odnośnie NB ja tej marki nie zakupię, choć z pewnością jest godna polecenia. O Asicsach też się można naczytać i wcale nie mowa o jakiejś taniej wersji (zdaje się 2140), więc i oni wpadki zaliczyli - dla mnie mimo to jak na razie to jedyna marka, z którą wiążę przyszłość na asfaltach.
Napisz może jakieś konkrety żeby ludzie wiedzieli dlaczego Reebok to "fee", bo na razie takowych brak, a ja znam tylko pojedyncze przypadki. Jedyne co zauważyłem, to że ta marka jest często wyborem zupełnie przypadkowym :hahaha: Jak ktoś się już "wkręci w temat" to klapki na oczy i zliczyć na palcach na jakie marki jest zapatrzony, a wcześniej obok nich przechodził obojętnie :hej: Marketing robi swoje ;) Tak czy inaczej nie każdy ma 400-450zł za wypaśne asicsy, a nie trudno na półkach znaleźć najwyższy model biegowy reeboka za 200-230zł - ciekawe czy ktoś je kupuje poza promocją, bo kosztują po 500zł i więcej :orany:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miałem jeden model Reeboka z serii premier. Bieżnik szybko się zużył - mało wytrzymały. I jeszcze jedna rzecz , podeszwa była tak zaprojektowana, że na śniegu biegało się w nich jak w łyżwach (komponenty podeszwy były zaprojektowane na długości, a nie na szerokości) Od tamtej pory wiem, że Reebok nie jest dla mnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak wygląda Reebok Premier Verona po 200,300 i 500km. Trochę dostają po du..ie, bo nie są przeznaczone dla tak ciężkich użytkowników.
Przy okazji dopiero po tych 500km widzę to podeszwie lewego buta (foto 4, 5 i 7) to co powiedzieli mi panowie z Brooksa - lewa noga załamuje mi się do wewnątrz. Czuję to niestety aż nadto jeśli przychodzi mi zrobić ostry zakręt w lewo - kilka razy nieźle zabolało w stawie. Mam nadzieję, że nowe asicsy pomogą mi to zniwelować.
lumbago

Nieprzeczytany post

Jak na 500 km wyglądają bardzo dobrze .Wyprać sznurówki i prawie nowe buty.Zdjęcia dla tych którzy nie lubią Reeboka i krytykują ich trwałość Moje Asicsy ,uchodzące za najsolidniejsze chyba buty, po 500 km wyglądały gorzej a ważę ok 82kg.
Już wiem jakie buty kupię na wiosnę .Reeboki !! he he :hej:
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja już kupiłem jako kolejne Asicsy :hej: Wierze, że sprawdzą się przynajmniej tak dobrze jak reeboki ;)
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Drogi Lumbago - nikt nie wie jak wyglądają Twoje Asicsy ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ