Buty do biegania w zimę

rav1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Szukam jakiś dobrych butów do biegania w zimę.
Będę głównie biegał po terenach miejskich (chodniki, ulicę, korona stadionu itp).
Wzrost 172, waga 72 kg.

Trening - głównie siłownia, basen, siatkówka (mam do gry dobre Asics`y Gel).

Obecnie jestem po zabiegu na kolano (uszkodzone wiązadło krzyżowe przednie).

Chcę zacząć od treningów 3x w tygodniu.

Możecie coś ciekawego polecić?

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Temat był szeroko wałkowany na forum. Nawet na pierwszej stronie tego działu masz kilka tematów. Nie ma sensu wałkowac jeszcze raz tego samego.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:Temat był szeroko wałkowany na forum. Nawet na pierwszej stronie tego działu masz kilka tematów. Nie ma sensu wałkowac jeszcze raz tego samego.
ArturS - przestań tak pisać. Moim zdaniem jak każdy założy własny temat jest mniejszy bałagan niż wszyscy by się podczepiali pod różne wątki. ; )

rav1986,

Podstawową rzeczą jest wodny odcisk stopy. Żeby ustalić jakie buty są odpowiednie dla Twojej stopy. Waga ok też jest istotna. Ale bez stopy nic konkretnego doradzić się nie da.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
rav1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odp. "wysek"
Mam stopę typu coś pomiędzy lekko pronującą a normalną

Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś dane to napisze.

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rav1986 pisze:Dzięki za odp. "wysek"
Mam stopę typu coś pomiędzy lekko pronującą a normalną

Jeżeli będą potrzebne jeszcze jakieś dane to napisze.

Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę
Najlepiej pokaż wodny odcisk stopy żeby nie było wątpliwości bo to podstawa ; ) W związku z Twoją kontuzją kolana potrzebujesz dobrych butów.

Pozdrawiam
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
rav1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Póki co nie mam cyfrówki, może uda mi się jutro jakoś zaprezentować ten odcisk.

Ogólnie dzięki za odzew.

Pozdrawiam
lufi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witaj,

jesli jesteś pomiędzy neutralem lub lekko pronującym biegaczem to polecam Asics GEL Trabucco 12 WR - oczywiście jesli biegasz i w terenie i po asfalcie :-)
Bucik zakupiłem w rekomendowanym przez bieganie.pl sklepie studio-sport w W-wie.
Hasło bieganie.pl naprawde działa i dostałem SPORY rabacik ;-)

Test butów jesienno-zimowych znajdziesz na pewno w najnowszym Runners World ;-) i ...oczywiście na forum
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
ArturS pisze:Temat był szeroko wałkowany na forum. Nawet na pierwszej stronie tego działu masz kilka tematów. Nie ma sensu wałkowac jeszcze raz tego samego.
ArturS - przestań tak pisać. Moim zdaniem jak każdy założy własny temat jest mniejszy bałagan niż wszyscy by się podczepiali pod różne wątki. ; )
I tu się nie zgodzę, bo większość podczepia się właśnie pod już istniejące wątki czytając wcześniejsze posty, odnosząc się do nich i dzięki temu nie ma jako tako bałaganu - jeśli każdy z nich zadałby to samo pytanie mielibyśmy kilkanaście identycznych tematów, gdzie albo zaczęlibyśmy często używać kombinacji klawiszy CTRL+C / CTRL+V, albo zamiast odpowiedzieć bezpośrednio podawalibyśmy link do wypowiedzi w innym temacie. ;)
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:
wysek pisze:
I tu się nie zgodzę, bo większość podczepia się właśnie pod już istniejące wątki czytając wcześniejsze posty, odnosząc się do nich i dzięki temu nie ma jako tako bałaganu - jeśli każdy z nich zadałby to samo pytanie mielibyśmy kilkanaście identycznych tematów, gdzie albo zaczęlibyśmy często używać kombinacji klawiszy CTRL+C / CTRL+V, albo zamiast odpowiedzieć bezpośrednio podawalibyśmy link do wypowiedzi w innym temacie. ;)
Daj sobie chłopie na luz ...

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

CríostóirSweeney pisze:
ArturS pisze:
wysek pisze: ArturS - przestań tak pisać. Moim zdaniem jak każdy założy własny temat jest mniejszy bałagan niż wszyscy by się podczepiali pod różne wątki. ; )
Daj sobie chłopie na luz ...

pozdro
Dobra dobra, nie było tematu :hej: Zły dzień miałem ;)
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

;-)
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Coś temat umiera :hej: Więc zapytam szanowne grono internautów o co TUTAJ chodzi? :orany: Wpisałem w google "asics gel moriko intersport" i znalazłem w/w link, wg którego całkiem nie tanie buty można zakupić za 99,99zł :orany:
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Intersport miewa takie okazje, tylko problem w tym, że to pojedyńcze pary, nie ma gwarancji, że trafisz swój rozmiar.
We wrześniu i październiku mieli generalnie wyprzedaż butów do biegania, pani w ZT powiedziała, że "no przecież jest koniec sezonu, to wyprzedajemy" :bum:
rav1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam!
Nie wiedziałem, że mój temat wywoła takie ciekawe rozmowy :-)
Nie mam jak wystawić póki co zdjęcia, ale dokonałem porównania i wydaje mi się, że mam stopę lekko pronującą (zgodnie z tą podpowiedzią http://www.twoj-sport.pl/upload/stopy.JPG).
Ma ktoś jakieś inne propozycję?

ps. ArturS, ciekawy link.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rav1986 pisze:Witam!
Nie wiedziałem, że mój temat wywoła takie ciekawe rozmowy :-)
Nie mam jak wystawić póki co zdjęcia, ale dokonałem porównania i wydaje mi się, że mam stopę lekko pronującą (zgodnie z tą podpowiedzią http://www.twoj-sport.pl/upload/stopy.JPG).
Ma ktoś jakieś inne propozycję?

ps. ArturS, ciekawy link.

Pozdrawiam
Z takich najbardziej ogólnodostępnych to jest Nike Pegasus GTX http://www.run4fun.pl/air-pegasus-26-gtx-p-893.html i Premier Road Plus TR http://www.intersport.pl/oferta/buty_na_stopy/450

Mam taką stopę jak Ty i po dłuższych poszukiwaniach te dwa modele wytypowałem. Jest jeszcze jeden model Pumy ale nie ma go w sklepach nigdzie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ