Bluza do biegania z Reserved

krisix
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej :)

Będąc dzisiaj w sklepie Reserved znalazłem w ich ofercie kilka ciekawych bluz do biegania.

Moją uwagę zwróciła szczególnie jedna za 139 zł w kolorze czarnym. Moje pytanie dotyczy właśnie tej bluzy - czy ona będzie dobra do biegania na obecną porę roku? Czy wystarczy, że założę pod tą bluzę podkoszulek z długim rękawem?

Warto kupić tą bluzę czy lepiej coś innego w podobnej cenie?

Swoją przygodę z bieganiem rozpocząłem w tym roku i była to już wiosna z całkiem przyzwoitymi temperaturami.

Dzięki za odpowiedzi
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Co jest na metce tej bluzy, z czego jest zrobiona?
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najlepiej by było jakbyś pokazał fotkę bluzy oraz z czego jest zrobiona.

Niewielu biegaczy ubiera sie w w/w sklepie :nienie:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakoś wyżej wymieniona marka nie kojarzy mi się z bieganiem... Ale może tylko mnie coś omineło :) Podzielam zdanie Adama, najlepiej sprawdzić co jest na metce, jak głównie bawełna to daruj sobie tą bluzę
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja tymczasowo biegam w bluzie z kapturem z Reserved. Zrobiona z bawełny jak podejrzewam (uciąłem metkę). Pod bluzę zakładam warstwę oddychającą. Przy tych temperaturach które są teraz bluza sprawdza się całkiem nieźle, ale zdecydowanie nie jest to typowa bluza biegowa (za to jest naprawdę ciepła i do spacerów nadaje się jak najbardziej).
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

glootech pisze:Ja tymczasowo biegam w bluzie z kapturem z Reserved. Zrobiona z bawełny jak podejrzewam (uciąłem metkę). Pod bluzę zakładam warstwę oddychającą. Przy tych temperaturach które są teraz bluza sprawdza się całkiem nieźle, ale zdecydowanie nie jest to typowa bluza biegowa (za to jest naprawdę ciepła i do spacerów nadaje się jak najbardziej).
Zanim trafiłem na to forum i naczytałem się z czego ma być zrobiony ciuch do biegania przy niższych temp. zarzucałem na siebie bluzę z kapturem chyba też z reserved. Efekt był taki, że jak się spociłem to bluza ważyła zapewne kilka razy więcej niż jak była sucha :hahaha: Teraz sobie nie wyobrażam takich wojaży ;)
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

krisix pisze:Hej :)

Będąc dzisiaj w sklepie Reserved znalazłem w ich ofercie kilka ciekawych bluz do biegania.

Moją uwagę zwróciła szczególnie jedna za 139 zł w kolorze czarnym. Moje pytanie dotyczy właśnie tej bluzy - czy ona będzie dobra do biegania na obecną porę roku? Czy wystarczy, że założę pod tą bluzę podkoszulek z długim rękawem?

Warto kupić tą bluzę czy lepiej coś innego w podobnej cenie?

Swoją przygodę z bieganiem rozpocząłem w tym roku i była to już wiosna z całkiem przyzwoitymi temperaturami.

Dzięki za odpowiedzi
Biegać można we wszystkim i ważne, że się chce ruszyć zad z kanapy przed TV ;)

Ale Reserved to straszna kupa. Ich ciuszki są szyte chyba w Chinach przez małe głodne sieroty, jakościowo są do dupy, nie mówiąc już o krojach i wykończeniu. Projektanci tej marki są chyba zza wschodniej granicy sądząc po tym co jest w sklepach.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powiem Ci, że wolę już Reserver niż np Sunset Suits (mowa o ciuchach w miarę reprezentatywnych typu koszule, spodnie) - nie rozpadają się tak. W zasadzie wszystko co mam z reserved (kupione w przecenach :hej: ) wytrzymuje po kilka lat ;)
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja się zgadzam z powyższą wypowiedzią, ciuchy z Reserved wytrzymują u mnie po kilka lat. Sztruksowa kurtka ma już pięć, tak samo kilka swetrów, wszystko delikatnie podniszczone (bo dziwne, żeby nie było po 5 latach), ale spokojnie nadaje się jeszcze do chodzenia, bo nic się nie rozpada. Do tego nigdy nie miałem problemów ze zwrotami, kiedy uznałem, że coś mi się jednak nie podoba ;).
krisix
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Co jest na metce tej bluzy, z czego jest zrobiona?
Dzięki wszystkim za pierwsze odpowiedzi :)

Na metce jest napisane 100 % poliester.

Rękawy wyglądały jakby były zrobione z polaru, natomiast przednia strona z materiału, który mógłby blokować wiatr (tak mi się wydaje). Plecy zrobione od zewnątrz z polaru, natomiast w środku materiał podobny do tego z przodu.

Piszę na forum, bo ta bluza wyróżniała się na tle innych zwykłych w tym sklepie - wyglądała jakby rzeczywiście była przeznaczona dla biegaczy, a nie zwykła ściema.
pawel84
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Włókna poliestrowe nie wchłaniają wody tak jak bawełna, więc pod tym względem powinno być w porządku, nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twój opis ale wygląda że z przodu materiał tkany jest gęściej żeby chronił przed wiatrem, czyli taki jakby softshell, fajne, o ile nie wieje w plecy to nawet przydatne:)
z uwagi na to że ciuszki LPP są robione w Chinach, istnieje ryzyko że bedziesz musiał często prać tą bluzę z uwagi na zapaszki:) Bo raczej nie będzie to wysokogatunkowy materiał, ale cena też nie jest zabójcza,
więc jak lubisz tą markę to czemu nie
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

glootech pisze:Ja tymczasowo biegam w bluzie z kapturem z Reserved. Zrobiona z bawełny jak podejrzewam (uciąłem metkę). Pod bluzę zakładam warstwę oddychającą. .
Zupelnie bez sensu mieszanie warstw oddychajacych ze zwykla bawelna nic nie daje, rownie dobrze mozesz zalozyc bawelniana koszulke.
Tym bardziej ze Decathlonie za 60 zl Kalenji II warstwa do nabycia
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
Awatar użytkownika
1->99%
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

glootech pisze:ale spokojnie nadaje się jeszcze do chodzenia, bo nic się nie rozpada. .
:))))))) urzeka mnie takie męskie podejscie ! nic tylko sie uczyc od Was Panowie :)
Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Crazyfly pisze: Zupelnie bez sensu mieszanie warstw oddychajacych ze zwykla bawelna nic nie daje, rownie dobrze mozesz zalozyc bawelniana koszulke.
Tym bardziej ze Decathlonie za 60 zl Kalenji II warstwa do nabycia
pzdr
Niestety, pieniądze będą dopiero w połowie tego miesiąca, więc bluza musi jeszcze trochę poczekać ;).
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katka, nie uprawiaj proszę nekrofilii forumowej odkopując wątki sprzed wielu miesięcy.
Załóż wątek, w którym otwarcie zareklamujesz swój sklep, a resztę sobie daruj...
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ