Dane katalogowe butów Nike Zoom Structure Triax+ 12

jardan12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
poszukuję oficjalnych danych katalogowych producenta butów Nike Zoom Structure Triax+ 12 (nr kat 354573-001) wskazujących na ich przeznaczenie, parametry użytkownika (np: wagowe, sposób stawiania stopy etc.) wraz z linkiem lub innym odsyłaczem do źródła takich danych.
I pytanko dodatkowe, gdzie lub skąd można zdobyć katalogi wskazujące szczegółowe parametry i rekomendacje zastosowania obuwia biegowe. Strona Nike daje niepełne informacje, gdzie brakuje danych np: dot. rekomendowanej wagi użytkownika ???
Dziękuję i pozdrawiam,
JD
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

obawiam się że przynajmniej część danych o które pytasz... to opinie "testerów" bo producenci rzadko chcą się tak zawężać i przeznaczać buta dla bardzo wąskiej grupy biegaczy, tester z kolei to zazwyczaj człowiek z "doświadczeniem" który zna też właściwości użytych materiałów, więc +- wie czego może się po testowanym bucie spodziewać. Przypuszczam że skoro zadajesz takie pytanie to znaczy że tabelkę ze strony bieganie.pl już znasz... ;-)
Szymon
Obrazek
jardan12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak, zapoznałem się z nią, ale potrzebuję możliwie silnych i oficjalnych danych dla powalczenia ze sklepem, który wcisnął mi obuwie nieodpowiednie dla mojej wagi i sposobu stawiania stopy.
Pozdrawiam,
JD
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Jeśli używałeś butów a nie uległy one zniszczeniu/uszkodzeniu z winy producenta tzn tych czynników które są podane na gwarancji to raczej nic nie wskórasz bo rozumiem że chcesz doprowadzić to tego zęby oddali ci kasę lub wymienili buty...
jardan12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Odnośnie zwrotu butów użytkowanych oczywiście zgadza się po części.

Odnośnie specyfikacji i parametrów użytkowych butów często spotykam się z odwołaniami do danych katalogowych producenta wskazujących zakres wagowy użytkownika oraz specyfikę stawiania stopy i takich danych poszukuję w odniesieniu do wskazanych butów.
Dzięki za info, spróbuję posiłkować się wynikami testów.
Pozdr,
Jarek
jardan12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

... buty przyjęte w sklepie ze zwrotem kaski i następnie zakupione Pegasusy 26 GTX w sklepie tej samej sieci - jako jedyni mieli mój nietypowy rozmiar na kopyto 25,5cm (40,5 wg Nike). I ten wybór okazuje się trafnym po pierwszym blisko 10km teście ...
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jardan12 pisze:Witam,
poszukuję oficjalnych danych katalogowych producenta butów Nike Zoom Structure Triax+ 12 (nr kat 354573-001) wskazujących na ich przeznaczenie, parametry użytkownika (np: wagowe, sposób stawiania stopy etc.) wraz z linkiem lub innym odsyłaczem do źródła takich danych.
I pytanko dodatkowe, gdzie lub skąd można zdobyć katalogi wskazujące szczegółowe parametry i rekomendacje zastosowania obuwia biegowe. Strona Nike daje niepełne informacje, gdzie brakuje danych np: dot. rekomendowanej wagi użytkownika ???
Dziękuję i pozdrawiam,
JD
Miałem dokładnie ten model i szczerze nie polecam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ