Rozmiarowka kelanji

Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no wlasnie jak to jest z ta rozmiarowka. prosze wejdzcie w link
http://www.allegro.pl/item773500147_blu ... y_xxl.html i na dole jest tabelka i zapoznajcie sie z nia. Czy naprawde rozmiary podane przez producenta az tak odbiegaja od rzeczywistych? ja wszystkie swoje ubrania nosze w rozmiarze xxl, dodam ze posiadam juz koszulke na krotki rekaw kelanji w rozmiarze xxl a w klatce mam 114 i jest opieta. moze nie tak mocno ze czuje dyskomfort ale przylega do ciala(tak jak powinna odziez termoaktywna). przymierzam sie do kupna wiatrowki i bluzy. bluze bede zakladal na koszulke, w chlodniejsze dni rowniez na to wszystko wiatrowke. pomozcie bo nie wiem co zrobic ;]
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest allegro - nie polecam zakupu tych ciuchów chociażby z powodu przekręconej rozmiarówki (o cenach nie wspomne) ; )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ok ceny cenami, ale chodzi mi wlasnie o rozmiarowke. dlaczego uwazasz ze jest pokrecona? moze wlasnie sprzedajacy zrobil bardzo dobrze ze podal wymiary rzeczywiste tych ubran, zeby pozniej nie bylo niespodzianki. dziwki mnie tylko ze az tak rozbiezne sa. z tego wynika ze noszac rozmiary xxl powinienem kupic L ;] no chyba lakka przesada, a moze wlasnie tak jest?
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy to ta sama http://www.decathlon.com.pl/PL/bluza-z- ... -87016534/ - kupiłem XLkę w niedzielę. L była na mnie o wiele za ciasna. XL też jest przyciasnawa, ale XXL już nie chciało mi się mierzyć. Pewnie i tak się rozciągnie. Mam 172cm wzrostu. Jedyne co to jestem mocniej zbudowany i z reguły muszę brać XL lub XXL i z reguły mam za długie rękawy. Tutaj przy XL rękawy są ok. W klatce mam raczej więcej niż 120cm, więc jeśli ciuch miałby "fabryczne" wymiary to faktycznie bym się w niego nie wcisnął.
Tak sobie teraz przypominam jak kupowałem wiatrówkę to musiałem brać XXL i jest za ciasna, ale jakoś się mieszczę, no i większej nie było - po prostu staram się nie prężyć w plecach. Można więc przyjąć z mojego doświadczenia, że wymiary kalenji są zaniżone - jeśli nie rozciągliwa wiatrówka miałaby być na 112-119cm obwodu w klatce to za Chiny by m się nie wcisnął.
Tak czy inaczej najlepiej przymierzyć. :hejhej:
Ostatnio zmieniony 12 paź 2009, 19:15 przez ArturS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wezme chyba xxl bo nie wydaje mi sie zeby dobry byl dla mnie rozmiar l czy xl ;]
klosbar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A moim zdaniem rozmiarówka Kalenji jest jak najbardziej poprawna, mam już kilka ubrań tej firmy i nigdy nie miałem problemów. Pamiętać należy jednak, że są to ubrania krojone w ten sposób, żeby przylegały do ciała, dlatego jeżeli np. chcemy pod wiatrówkę zakładać jakieś inne warstwy to zawsze musimy brać rozmiar większy ciuch :)
nx7400
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A moim zdaniem nie jest OK. Żeby wcisnąć się w klacie, muszę brać XXL, ale wtedy rękawy za długie. W spodniach też dziwnie - komfort w udach jest okupiony luźnym pasem i przydługimi nogawkami. To krój na jakichś rachitycznych tyczkonogich...
nx7400
vrs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nx7400 pisze: To krój na jakichś rachitycznych tyczkonogich...
:hahaha: :hahaha: No ciuchy do biegania? :hahaha: Widziałeś kiedyś biegacza który ma 130 w klatce :oczko:
Michał

10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

vrs pisze:
nx7400 pisze: To krój na jakichś rachitycznych tyczkonogich...
:hahaha: :hahaha: No ciuchy do biegania? :hahaha: Widziałeś kiedyś biegacza który ma 130 w klatce :oczko:
Zawodowych z pewnością takich niewielu, ale amatorów z takimi rozmiarami nie brakuje :oczko: Samemu pewnie mam gdzieś koło tego :ble: Tak czy siak trzeba przymierzyć i dopiero kupić. Rozmiar rozmiarowi nierówny ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ