Buty z internetu

pin54
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chciałbym kupić joma titanium, ale niestety nie mam możliwości przymierzyć, ponieważ jedyny sklep do którego mógłbym podjechać jest 130 km ode mnie i na dodatek ma ostatnią parę :). Pozostał zakup przez net, mam jednak problem ponieważ nie mam żadnych butów biegowych i nie wiem do końca jaki rozmiar kupić. Mają być o 1 cm za duże (tak tu wyczytałem), pytanie czy jeżeli wezmę o 1 cm dłuższe od długości wkładki to będzie ok ? (wkładka długości stopy).

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
PKO
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja zawsze kupuje buty o tej samej długości wkładki w moim przypadku to 28,5-29 cm, buty zamawiałem również bez mierzenia, i jeśli są do mojej stopy (neutralne) i długość się zgadza to nie powinny być złe, choć nie przeczę , że dobrze jest buty przymierzyć

Pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
pin54
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za szybką odpowiedź.

Zmierzyłem dokładnie stopę przy ścianie: ~26,2 cm, wkładka w "trampkach wyjściowych" :) ~26 cm do miejsc zagięcia się na pięcie, w całości 26 i ~3 mm.
Kupuję nr 41 z wkładką o długości 26.5 cm (tak "na oko" właśnie spodziewałem się, że to ten numer będzie.
Jak przyjdą to dam znać czy pasowały.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja polecam zakup butów biegowych o 0,5cm większych od butów "na co dzień". Także w Twoim przypadku powinno być OK. Miłego śmigania w nowych trzewikach :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
pin54
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przyszły buty. Czy są dobre, hmmmmm... ciężko powiedzieć. Okaże się chyba jak pobiegam trochę.

Po założeniu na nogę i dociśnięciu palców do przodu mogę wsadzić palec wskazujący za piętę (ciasno ale mogę). Jeżeli pięta jest dociśnięta do tyłu i but zawiązany pomiędzy palcami a czubkiem buta jest odstęp prawie na kciuk, ale pomimo to trochę cisną mnie w paluchy, z tego względu, że jak dla mnie to one są wąskie. Ja nawet do chodzenia na co dzień wybieram buty szerokie, ale myślę, że się troszeczkę rozciągną. Podejrzewam, że buty o jeden numer większe były by już za duże.

Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ