Komentarz do artykułu Adidas Supernova RIOT 2 GTX - TEST
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zastanawiam się teraz nad butami na zimę. Myślałem o Asicsach jakiś, można taniej je kupić w necie. Te 540 zł mnie trochę odstrasza 

- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
- MMMarciNNN
- Dyskutant
Ja cenę przebolałem (od czego jest rodzina i urodziny?
), ale okazało się, że tego buta NIE DA SIĘ KUPIĆ W POLSCE. Objechałem i obdzwoniłem wszystkie warszawskie sklepy Adidasa i nigdzie Riotów nie mają, ani się nie spodziewają. W sieciowym adidasshopie to samo.
Ktoś wie, gdzie można je kupić (nie jadąc np. do Austrii, gdzie Rioty widziałem)

Ktoś wie, gdzie można je kupić (nie jadąc np. do Austrii, gdzie Rioty widziałem)
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
To jest problem o którym nie chciałem pisać w teście, ponieważ myślałem ze tylko u mnie ich nie ma. Ja przejechałem cały Kraków w poszukiwaniu tego modelu i nigdzie go nie znalazłem. A jak pytałem o Rioty to sprzedawcy mówili, nie sprowadzamy tego modelu bo jest drogi i brzydki, a ludzie i tak kupują buty nie patrząc na ich przeznaczenie.MMMarciNNN pisze:Ja cenę przebolałem (od czego jest rodzina i urodziny?), ale okazało się, że tego buta NIE DA SIĘ KUPIĆ W POLSCE. Objechałem i obdzwoniłem wszystkie warszawskie sklepy Adidasa i nigdzie Riotów nie mają, ani się nie spodziewają. W sieciowym adidasshopie to samo.
-
- Rozgrzewający Się
Miałem okazję przymierzyć te buty na Expo w Berlinie. Pronacja, masa ciała, numer itp zgadzają się z moimi potrzebami aż do momentu założenia na stopę. NewBalance noszę w szerokości 2E a więc szerokie, niektóre Nike też, ale w tym przypadku nie było się nad czym zastanawiać: są wąskie. Ale samo wykonanie misie podobało. Będę musiał kupić Salomony XT WINGS GTX (bo Salomony XA Pro 3d Ultra też są wąskie).
- merlin
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:30:23
Biegam w Riot'ach od kilku miesięcy i jestem z nich bardzo zadowolony. Mam wąską stopę i na początku wydawało mi się, że są za szerokie (na pierwszym treningu przez to, że ich nie dowiązałem zwichnąłem nogę
) ale po odpowiednim zawiązaniu są OK. Na śliskim, kamykach, podbiegach w lesie trzymają perfekcyjnie.
A co do kupienia na realizację zamówienia bezpośrednio przez Adidas Polska czekaliśmy dosyć długo i rzeczywiście był problem z tymi butami.
Pozdrawiam,
Michał

A co do kupienia na realizację zamówienia bezpośrednio przez Adidas Polska czekaliśmy dosyć długo i rzeczywiście był problem z tymi butami.
Pozdrawiam,
Michał
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No kurcze, to trochę wtopa (z tymi sklepami).
Jeszcze kilka dni temu byłem w topowym sklepie Adidasa i ich rzeczywiście nie było (mamy zwyczaj pisania tylko o tym co jest dostępne).
Specjalnie nawet zadzwoniłem do Adidasa i mi powiedzieli, że ich klienci (czyli sklepy) zamawiali te buty i powinny być - ale byłem dzisiaj w kolejnym i też nie było.
Przepraszam wszystkich za taki "falstart" - na Expo mam nadzieję, że chociaż będą.
Jeszcze kilka dni temu byłem w topowym sklepie Adidasa i ich rzeczywiście nie było (mamy zwyczaj pisania tylko o tym co jest dostępne).
Specjalnie nawet zadzwoniłem do Adidasa i mi powiedzieli, że ich klienci (czyli sklepy) zamawiali te buty i powinny być - ale byłem dzisiaj w kolejnym i też nie było.
Przepraszam wszystkich za taki "falstart" - na Expo mam nadzieję, że chociaż będą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Svolken pisze:Chyba jednak nie ma. Przeszedłem się przed chwilą i nie znalazłem.

Kurcze. No to nie mam naprawdę słów na to.
Pewnie będą się tłumaczyć, że dopiero przyjadą w późniejszym terminie - bo z Gore czy bez - to jest naprawdę super but, biegałem w jego poprzedniej wersji i w jeszcze poprzedniej i jeszcze.
Jeśli nie będzie u nas dostępny to fatalnie, także z punktu tego testu, bo po co opisywać coś czego nie ma. Sprowadzanie czegoś na zamówienie i czekanie - to nie to samo.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Podobno w sklepach Sizeer maja być (w wersji bez Gore) oraz w sieci ....zapomniałem nazwy ale to jest siec która w centrach handlowych ma brand Adidas - wiec po prostu w sklepach Adidas.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No i w wersji z Gore są w:
Sklep adidas w Manufakturze w Łodzi
Sklep adidas w CH Plaza w Poznaniu.
Sklep adidas w Manufakturze w Łodzi
Sklep adidas w CH Plaza w Poznaniu.
- MMMarciNNN
- Dyskutant
Cholera jasna! Czyli w 40-milionowym kraju firma Adidas skierowała produkt do DWÓCH sklepów. Dla mnie bomba.
To w ogóle jest szerszy problem. Kupno butów biegowych (szczególnie tych z górnej półki) graniczy w Polsce z cudem. Normą są sklepy firmowe pełne po sufit "odblasków" dla dresiarzy i pozbawione butów dla biegaczy (kompetencje sprzedawców oczywiście zerowe). Dotyczy to na pewno Nike'a, Adidasa, Pumy. Wyjątek stanowi New Balance wyraźnie sfokusowany na biegaczy - może dopieścić by tę firmę bardziej w testach, skoro jej na nas zależy?
Adam - pytanie. Co z oferty New Balance poleciłbyś na zimę?
To w ogóle jest szerszy problem. Kupno butów biegowych (szczególnie tych z górnej półki) graniczy w Polsce z cudem. Normą są sklepy firmowe pełne po sufit "odblasków" dla dresiarzy i pozbawione butów dla biegaczy (kompetencje sprzedawców oczywiście zerowe). Dotyczy to na pewno Nike'a, Adidasa, Pumy. Wyjątek stanowi New Balance wyraźnie sfokusowany na biegaczy - może dopieścić by tę firmę bardziej w testach, skoro jej na nas zależy?
Adam - pytanie. Co z oferty New Balance poleciłbyś na zimę?